• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişlerimdeki yamukluk

Cansu2103

Ruh ikizim ♥
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2012
707
2
46
Kırklareli
Merhabalar..
19 yaşındayım , ön dişlerimde yamukluk var, sankı fazladan diş varmışta hepsi sıkışmış gibi çok rahatsız oluyorum bu durumdan.
Tel mi taktırmak gerekir bunun için veya tel taktırmadan herhangi bir işlemle düzeltilme imkanı var mı , bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhabalar..
19 yaşındayım , ön dişlerimde yamukluk var, sankı fazladan diş varmışta hepsi sıkışmış gibi çok rahatsız oluyorum bu durumdan.
Tel mi taktırmak gerekir bunun için veya tel taktırmadan herhangi bir işlemle düzeltilme imkanı var mı , bilgilendirirseniz sevinirim.

tel taktır canım,şimdi şeffaf teller var hiç belli olmuyor.
2 sene sonra inci gibi dişlerle dolaşırsın

Ya bende taktırmak isitiyorum fakat ailem karşı yok yapamazmışım ben tellerle taşıyamazmışım çokk büyük sorumlulukmuş, ya yapan nasıl yapıyorsa bende öyle yapacağım sonuçta niye bu kadar karşı çıkıyorlar anlamıyorum doğrusu :44:

Büyük ihtimalle tel taktırman gerekiyordur. Bir ortodontiste danış :)
Tel taktırmak sorumluluk ister evet ama öyle taşınmayacak bir sorumluluk değil ki. Ben çok küçükken takmıştım 5.sınıftan 8.sınıfa dek kola içmiyordum sakız çiğnemiyordum, elma gibi meyveleri ısırarak yemek yerine bıçakla kesip kesip yiyordum bir o kadar ama sabit teldi.Lastikleri değişiyor arada onlar sıkar ama dayanılmayacak gibi bir şey değil yine kesinlikle. Sanırım yegane sorun ağızda oluşan yaralar dudaktaki yaralar oluyor onlar da vazelinle idare ederdim ben. Belki artık teller bile değişmiştir çok zaman geçti :1:
Bir de damaklıklar var onlar da zaten takıp çıkarılıyor daha kolay canınız da acımıyor öyle. Şeffaf damaklıklar daha estetik tabi onlar da doktorla konuşulacak şeyler.Tek sorun ben habire damaklığımı kaybederdim bir yerde unutup çıkarınca siz kaybetmeyin :1:

Back