• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişlerim :(

o ayrık dişi doktor kapatmaya karar verdiğinde 1 ay sonra düzeliyor hemen:) benim çekilen dişlerimin boşlukları bile 2-3 ayda kapanmıştı. kocaman boşluk:53:
2 sene olmuş benim tellerime de alt teller geçen ay çıktı, üstler de 2 ay sonra falan çıkacak. zaman o kadar çabuk geçiyor ki inanamayacksın:)

Eee ne olmus? Duzelcek nasil olsa bunun neresi dert anlamadim? Tellerleyken zaten gotuntu bozuklugu oluyor, kimse bakmaz disinin neresi ayri, neresi duzgun diye.
Ben de 1.5 sene tel taktim hemde lastikli. Yani ust cenemden alt ceneme beyaz lastikler konmustu. Agzimi her acip kapatisimda yanlardan sarkan salya goruntusu veriyordu. Ama Simdi herkes gulusume hayran. O yuzden hiiiicccccc sorun etmedim. Duzelcegini bildiginiz biseyi dert etmeyin kendinize yahu!

ben de belirli bir süre boşlukla gezdim hala geziyorum. ama inşallah 1-2 ay sonra tamamen kapanacak tek tesellim bu. sonuçta tel takıyoruz. bu bir tedavi süreci elbette ilginç görüntüler olacak. ben kendimi böyle teselli ettim sen kendini rahat hissedersen insanlar buna fazla takılmaz:)

Hiç sıkıntı yapma bencede tatlım artık nerdeyse sağlıkta bile çözülemiycek düzelmiycek problem kalmadı hem zaten tel kullanıyosun kmsenin gözüne batcagını düşünmüyorum..Benim dişçi korkum var annemler ufakken dişlerime tel takılmasını istediler ama bn korktum :( daha sonra dişimde ufak bi kırılma oldu arkadaki dişimin birinde dolguyla tedavi edicek dendi sonra doktorumu bulamadım ve baska doktora gittik hiç unutmuyorum bayandı uykusuz gibi bi tipi vardı cadalozun :( ve dişimi cekti daha dogrusu cekemedi agzımda aletleri bırakıp baska doktor cagırdı erkek doktor cekmeye calısıyo diş agzımda parçalandı ama cıktı benim canımda cıktı bide 1 bucuk saat belki daha fzla tek ignelik uyuşturucuyla bekledm ve kesinlikle agzımdaki uyuşma geçmişti dişim cekilirken canım cıktı hissettim ama genede bagırıp cagırmadım canım cok yanmıstı odur budur agzımda cürüklerim var ve korkudan doktora gidemiyorum baygınlık geliyo içime napcam bilmiyorum bide öndeki 3.dişlerim ( ön iki büyük dişin yanındakinin yanındaki dişler arkaya dogru ilerleyen ) yukardalar maalesef :( cok cok ktü bi görüntü yok hatta sözlüm beni yamuk dişlimmmm diye sever ve herkez cok yakıstırır sevimli oldgunu söyler ama e işte insanın görüntüsü diş çok önemli :26: nolcak böyle blmiyorumm :43::43:

Canım dişçiye git derim korkma. Bak ben 20 yaşındayım. İlk defa tel için dişçiye gittim. Ne bir çürük ne bir dolgum vardı.

20'lik dişlerim çıkıyordu ve ağzımda yer olmadığından ya 20'likleri alacağız yada üstten 2 alttan 2 diş çekeceğiz dedi doktor.

Bunu söylediğinde 20'liklerim çoktaaan çıkmışlardı zaten filmden görünen oydu. O yüzden 4 tane dişim çekildi.

Yalnızca iğnenin acısını çok az hissettim. Sen acemi bir doktora denk gelmişsin sanırım. İstanbuldaysan doktorumun iletişim bilgilerini verebilirim çok memnunum :31:

Bu arada benimde beğeniliyordu dişlerim. Tatlı durduğu söyleniyordu.Erkek arkadaşım hiç bir zaman kötü bulmadı,çevremdekiler ne vardı ki dişlerinde diyorlar teli gördüklerinde :1:
Korkma diyorum çünkü dediğim gibi 20 yaşındayım ve ilk kez dişçiyle bir işim oldu. İşini iyi bilen kişilere yaptırmak gerek :)

tavsan diş modasının geçtigini sanmıyorum.bakarsan çogu hollywood yıldızları tavsan dişli mesela.modadan daha çok doğal oldugu için tercih ediliyor sanırım :49: bakarsan hiçte rahatsız değiller :36::46::46:
Eki Görüntüle 510801 Eki Görüntüle 510802 Eki Görüntüle 510803 Eki Görüntüle 510804 Eki Görüntüle 510805 Eki Görüntüle 510806

;

Onlar doğuştan öyle oldukları için rahatsız olmayabilirler,bende 20 yaşıma kadar rahatsız olmamıştım :)

Şu an ayrık olmalarından doğan rahatsızlığım dişlerimi düzeltmek için tel taktırdım 2 ayda ayrıldılar resmen... Nasıl düzelecek bilmiyorum daha 2 ay gerekli heralde onların eski haline gelmesi için :14:

Ve bana sevimli gelmediler hiç. Dümdüz dişler varken...
:31:

Diş telim varken, benimde olmuştu.30 gün sonra muayenede düzeltmişti doktor, sıkma canını geçici durum.:52:

Ah çok teşekkür ederim :16: Bende söyledim doktoruma 2 gün önce muayene de düzelicek onlar dedi ama 2 ayda bu hale geldi. Daha tam oturmadı dişlerim onu bekliyorum şu anda... Daha ne kadar ayrılıcak bakalım :25:

Ve gize bir şey sormak istiyorum,diş tellerimi ilk taktığında baya acımıştı ısıramamıştım kaç gün.

2 gün önce telim değişti,sıktı da sanırım telimi değiştirdikten sonra. Hiç acı hissetmedim,ağrımadı acımadı... Normal midir? :26:

Canım aynı durum bende de var, ön iki dişim diğer dişimin üzerindeler hafifte uzunlar diğerlerine göre. Tel taktırmayı düşünüyorum ama bu ayrık olma olayı çok kafama takılıyor cesaret edemiyorum :44: Bide herkes bana böyle yakıştığını söylüyor, çok belli olmuyor zaten ama annem tutturdu tel taktır diye :26:

Canım ayrı kalacak değiller sonuç olarak. Ayrılmayadabilirler. Dişinin yapısına bağlı. Kardeşim de taktırdı onunkiler ayrılmadı ben çıldırıyorum bu durumda :52:

Tamam rahatsız oluyorum şu an görüntüsünden ama sabretmem gerekiyor sanırım :) Eğer düşünüyorsan bekleme taktır derim. Ne kadar erken o kadar iyi
:34:

o ayrık dişi doktor kapatmaya karar verdiğinde 1 ay sonra düzeliyor hemen:) benim çekilen dişlerimin boşlukları bile 2-3 ayda kapanmıştı. kocaman boşluk:53:
2 sene olmuş benim tellerime de alt teller geçen ay çıktı, üstler de 2 ay sonra falan çıkacak. zaman o kadar çabuk geçiyor ki inanamayacksın:)

Geçmiş olsun canım sana da :16: Evet çok çabuk geçti gerçekten 2 ay :) Benimde arka dişlerde boşluklarım var hemde 4 tane. Üstte iki altta iki.

Arka dişlerin boşluğunu kapatmak için lastik geriliyor oraya biliyorum. Ön dişede mi aynı şey uygulanıyor ? :44:

Eee ne olmus? Duzelcek nasil olsa bunun neresi dert anlamadim? Tellerleyken zaten gotuntu bozuklugu oluyor, kimse bakmaz disinin neresi ayri, neresi duzgun diye.
Ben de 1.5 sene tel taktim hemde lastikli. Yani ust cenemden alt ceneme beyaz lastikler konmustu. Agzimi her acip kapatisimda yanlardan sarkan salya goruntusu veriyordu. Ama Simdi herkes gulusume hayran. O yuzden hiiiicccccc sorun etmedim. Duzelcegini bildiginiz biseyi dert etmeyin kendinize yahu!

Bunu dert eden yalnızca ben değilim. Eğer yorumları okursanız bir çok kişinin başından geçmiş.

1 sene kullanacağım ve ne zaman düzelecek bilmiyorum. Zaten bir çok kişi de hak verdi bana bu konuda :31:

O dediğiniz lastiklerden tedavimin ilerleyen süreçlerinde bende takacağım. O da bana dert değil mesela kullanırım diyorum :)

Geçmiş olsun size de...

Son düzenleme:
benimde dişlerim ayrık ama tel taktırmayı düşünmüyorum banada sevimli geliyo :D

Kimine yakışıyor evet ama işte sizin ki doğuştan olduğu için bir de çevrenizden de olumlu tepkiler aldıysanız rahatsız etmiyor demek ki :)

Ama ben 2 haftadır bu görüntüyle uyanıyorum :(

Son düzenleme:
ben de belirli bir süre boşlukla gezdim hala geziyorum. ama inşallah 1-2 ay sonra tamamen kapanacak tek tesellim bu. sonuçta tel takıyoruz. bu bir tedavi süreci elbette ilginç görüntüler olacak. ben kendimi böyle teselli ettim sen kendini rahat hissedersen insanlar buna fazla takılmaz:)

Geçmiş olsun :16:

Haklısın gerçekten çok ilginç oldu dişlerim ağlasam mı gülsem mi bilemiyorum. :52:

Son düzenleme:
Ah çok teşekkür ederim :16: Bende söyledim doktoruma 2 gün önce muayene de düzelicek onlar dedi ama 2 ayda bu hale geldi. Daha tam oturmadı dişlerim onu bekliyorum şu anda... Daha ne kadar ayrılıcak bakalım :25:

Ve gize bir şey sormak istiyorum,diş tellerimi ilk taktığında baya acımıştı ısıramamıştım kaç gün.

2 gün önce telim değişti,sıktı da sanırım telimi değiştirdikten sonra. Hiç acı hissetmedim,ağrımadı acımadı... Normal midir? :26:

Rica ederim benim haberim bile yoktu aynaya sonradan baktığımda farkettim ama diğer muayenede düzelmişti.Alıştığı için acımaz ama seni korkutmak istemem ama her muayenede sıkıyor dişleri, her ay birkaç gün ağrı hissediyorsun.Ben bu sebepten her ay gitmezdim doktora.:27:

Rica ederim benim haberim bile yoktu aynaya sonradan baktığımda farkettim ama diğer muayenede düzelmişti.Alıştığı için acımaz ama seni korkutmak istemem ama her muayenede sıkıyor dişleri, her ay birkaç gün ağrı hissediyorsun.Ben bu sebepten her ay gitmezdim doktora.:27:

Zaten benim muayenemde de sıktı ama ağrı hissetmedim işte acaba bu normal mi :26:

Zaten benim muayenemde de sıktı ama ağrı hissetmedim işte acaba bu normal mi :26:

İlk taktığında acıdığı için, acımaması normal alışmıştır.Dişindeki bozukluğa görede değişir.
Zaten yavaş yavaş daha çok sıkmaya başlıyor.
Acımaması daha iyi.:52:
Telin çıktığında iyiki taktırmışım diceksin, çok memnun kalıcaksın.:21:

İlk taktığında acıdığı için, acımaması normal alışmıştır.Dişindeki bozukluğa görede değişir.
Zaten yavaş yavaş daha çok sıkmaya başlıyor.
Acımaması daha iyi.:52:
Telin çıktığında iyiki taktırmışım diceksin, çok memnun kalıcaksın.:21:

Ay inşallah canım :16: :54:

Bir an önce çıksa :) Alıştım ama içimi merak sarıyor. Böyle dişlerin tamamını göremiyorsun. Ne kadar fırçalasanda sanki istediğin gibi beyaz olmuyor. Yemek yerken sürekli bir rahatsızlık... Hayırlısı ile çıksa bitse şu dert :)

seninle aynı tedavi görüyoruz üstten 4 diş hariç yandakiler çekildi dimi ? tam manasıyla kapandı mı senin yanlar? önler için lastikle baglıyorlar birbirlerine doktoruna öner bana öyle yapılıyo. yanlarım boşluk ama onler kapalı:)

Gcmis olsun canim . Tel tedavisi zor ve sanir isteyen bir tedavi en basta da sabir zaten. On dislerinin arasi zamanla duzlcdk emin ol bende kullandim hemde 2.5 sene. Simdi gonul rahatligi ile gulebiliyorm konusabiliyorum . Sen takma canim bu arda dislerinn teli cktiktan sonra telli halini ne sen ne arkasslrn hatrlmycksnz .)

seninle aynı tedavi görüyoruz üstten 4 diş hariç yandakiler çekildi dimi ? tam manasıyla kapandı mı senin yanlar? önler için lastikle baglıyorlar birbirlerine doktoruna öner bana öyle yapılıyo. yanlarım boşluk ama onler kapalı:)

canim senim dislerini mi cektiler. Ama ortodnti tedavsnde amac dis kaybedlmedn duzltmek. Benim dislerimin arasi ayrikti ve azi disim ustten gelyordu aynii vampir disi gibi. Ust cenem alt ceneme gore darms ama tedavyle duzldi 2 diaim de birlsti ustekki dis de asagi cekildi ust cenem sar olmasna ragmen .

canim senim dislerini mi cektiler. Ama ortodnti tedavsnde amac dis kaybedlmedn duzltmek. Benim dislerimin arasi ayrikti ve azi disim ustten gelyordu aynii vampir disi gibi. Ust cenem alt ceneme gore darms ama tedavyle duzldi 2 diaim de birlsti ustekki dis de asagi cekildi ust cenem sar olmasna ragmen .

eğer çekilmeden yapılsaydı dişlek olma durumu vardı. hani hafif konuşmada farklılık. bu türlü de dudak incelmesi riski var. tıslamaktan daha cazip geldi üstten 2 diş gitti:) şimdi kapanmasını bekliyorum merakla:D

Back