• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişlerim sarı yardımcı olursanız sevinirim :(

Benim bir kez dislerim bir ay icinde acayip derecede sararmisti, meger bana yeni kullandigim dis macunu iyi gelmemis, o sarartmis, dis doktorum bazi dis macunlarin icindeki bir madde bazi insanlarda sararma yapabilir demisti, hayret etmistim : (

Ozaman nekadar tutarsa tutsun dislerimi beyazlatmak istiyorum dedim, dis doktorumda beyazlatmaya gerek yok, sadece professionel olarak temizlik yapalim yeter dedi ve bana 50 Euro tutacagini söyledi. Bunu senede 1 veya 2 kere yaptirirsam düzenli olarak hem dislerimde daima daha saglikli olurmus.
Islem belki yirmi dakika falan sürüyor ve kesinlikle hic acitmiyor, disler hic zarar görmüyor, hassaslasmiyor. Ben dislerimin beyazligina inanamistim, habire gidip aynalara bakiyordum nasil beyaz oldular diye, bayagida öyle kaliyor. Sonra Cola, Cay, Cok kirmizi baharatli yemekler, Sigara vs ictikce tabii geri normal haline, hatta sararmaya basliyorlar. Ama bence mutlaka bir dis doktoruna profesyonel temizlemeyi danis.

Birde ben hayatimda dis doktorumun disinda 3 degisik dis doktorunda yaptirdim bu profesyonel temizligi, cünki herkes baska yöntemle yapiyormus ve iki tanesi daha ucuza gelmisti, biri 25 biri 30 Euro, bir taneside daha pahaliydi 80 Euro ama dis doktorum ozaman tatildeydi bende beklemek istemeyince yaptirmistim ve kesinlikle hic birinden benim dis doktorumdaki kadar beyaz olmadi dislerim, artik kullandigi seylerdendir herhalde, cünki hepsi farkli yapmisti, bazilerinde 15 dakika sürmüyordu, bazilerinde yarim saat, bazilerinde sadece birsey sürüyorlardi disime bekletiyorlardi, digeri kumlu su gibi birsey fiskirarak temizlemisti vs.

Bence tanidiklarina sor belki yaptirmis olan olabilir onlarin dis doktoruna gidersin.

Birde arada bir kabartma tozuyla fircalamakda bir sakinca görmüyorum, bende yaparim ama cok nadir, böyle diyelim ayda bir, iki ayda bir, gerek duydugum zaman ve cok ise yarar, sadece iyi calkalamak gerek sonra ve hemen arkasindan siyah cay, cola vs icmemeli, cünki disler hassas oluyor rengi daha cabuk alabilir.

Ha birde esimle benim cok begenerek kullandigimiz dis macunu bayagi bir beyazlatiyor: Blendamed 3D White Lux, burda yaklasik 3 Euroya satiliyor, birde ona benzer bir tane daha var Blendamed´den oda 2 Euro (raflarda yan yana oluyorlar), ikiside iyidir bir dene istersen.

Son düzenleme:
benımkuzenım dıs doktoru
kendı dıslerıde sapsarı :S
beyazlatma ıslemlerınınde sonradan yapıldıgı gıbı kalmadıgından bahsedıyor yapsa kendıne yapacak zaten
arada bende karbonotla yapıyorumda ısete yanı anı kurtarmak ıcın

Benim de babam ve annem diş hekimi, kesinlikle beyazlatma işlemini onaylamıyorlar.

Dişin üzerindeki katmanları zedelediği için sararmayı çok daha arttırıyormuş.

En iyi diş taşı temizliği yaptırmak, zaten beyazlıyor o işlem sonrası.

Malesef Cagresı yok gıbı :(
Dişciye gitmen gerekıyor

benimde diş yapım sarı olduğu için diş dokturuma gidip sormuştum,senin kemik yapınla alakalı bir durum demişti doktor, beyazlatmada dişi inceltiyormuş diye duydum:31:

bir eczacıya gidip fikir al derim orda muhakkak buna dair birşey vardır diş beyazlatmak için kalem gibi şeyler satılıyor ama ne kadar sağlıklı bilemiyorum onlar dişi ilk başta beyazlatıp ilerleyen zamanlarda çürütüyormuş diye duydum Sen en iyisi biraz sabret para biriktir ve dişçiye git diş beyazlatıcam derken dişinden olma bence :)

Son düzenleme:
Diş kemik rengin ne ise o dur. Yani genetiktir. Bunu ömrünün sonuna kadar değiştirebilecek hiçbir şey yoktur.
Dişçilerdeki beyazlatma yöntemleri bile işe yaramıyor. Çileğin iyi geldiğini duymuştum. Deneyebilirsin, bilemiyorum....
Onun dışında crest advanced seal diye bir ürün var.
[video=youtube;dxNltgjPSRg]https://www.youtube.com/watch?v=dxNltgjPSRg[/video]

Bunu gittigidiyorda var ise alabilirsin. En fazla 100 lira bir şey sanırım.

ben dişçide beyazlattım ama yazdıklarınızı okuyunca korktum şimdi,ya daha cok sararısa diye :( şuan mükemmeler ama sonrası kötü olmaz inşallah :( hem çok acılı bi işlem yaptırmadan önce kendini hazırlamalı insan..ben yıllarca karbonatla fırcaladım internette görmüştüm kabartma tozuylada denedim hep beyaz görünüyodu ama sızlama basladı dişciye gittim bana dişlerin çizik içinde dedi,yani farkında olmadan beyazlatırken hep çizmişim

aynen benim de dişlerim sarı galiba bu kemik yapısından kaynaklanıyor.doktorum öyle demişti

Kızlar karbonat ve kabartma tozu ile dişleri fırçalamak diş minesine zarar verebilir bu yöntemleri uygulayabilirsiniz. :)

Portakal kabuğu

çok daha parlak bir gülümsemeye sahip olmak istiyorsanız, başvurabileceğiniz en kolay yöntemlerden biri portakal kabuğu kullanılarak yapılan uygulama. Bir tane portakalın kabuklarını soyun ve içindeki beyaz kısmını dişlerinize sürtün. Tamamen doğal ve zararsız olan bu uygulamayı günaşırı yapabilirsiniz.

Çilek mucizesi

Çilek, diş beyazlatma konusunda en çok kullanılan meyvelerden bir diğeri. Birkaç tane çilek alın, iyice yıkadıktan sonra dış yüzeyi ağırlıklı olmak üzere ezin ve macun kıvamına getirin ve dişlerinizi hazırladığınız bu macunla fırçalayın. Haftada üç dört kez yapabileceğiniz bu uygulamada hazırladığınız macunun taze olmasına özen gösterin.

Karbonat ve iyotlu tuz

Daha parlak bir gülüş için bir çay kaşığı karbonatı ve bir tutam iyotlu tuzu biraz su ekleyerek macun kıvamına getirin. Eğer dişlerinizi bu yöntemle beyazlatmaya karar verirseniz dikkatli olmalı ve fazla sık uygulamamalısınız. çünkü tuz diş minelerinize zarar verebilir.

Oksijenli su

Bu uygulama için bir çorba kaşığı kadar oksijenli suya ve bir iki tane kulak temizleme çubuğuna ihtiyacınız var. çubukları oksijenli suya batırın ve dişlerinizi silin. Ancak oksijenli su diş etlerinizi tahriş edebilir dolayısı ile uygulama esnasında pamuğun diş etlerinize gelmemesine özen gösterin.

Limon suyu

Limonun beyazlatıcı etkisini cilt için yapılan uygulamalardan biliyoruz. Aynı etki dişleriniz için de geçerli. Gün aşırı dişlerinizi taze sıkılmış limon suyu ile fırçalamak da dişlerinizin rengini açma konusunda size yardımcı olacaktır.

Karanfil yağı

Diş macununuzun içene bir damla karanfil yağı ekleyerek dişlerinizi fırçalamanız, çok daha parlak ve beyaz dişlere sahip olmanızı sağlayacaktır. Bu uygulamayı günlük diş fırçalama rutininizde kullanabilirsiniz.

benim de dişlerim sarı, küçüklükten beri öyle, abiminkiler de aynı şekilde, kemik yapısından kaynaklanıyor evet, sigara ve kafeinli içecekler tüketmiyoruz çünkü, bu konuyu uzun yıllarca takıntı yaptıktan sonra anca doktor kontrolunde beyazlatma işe yarayabilir diye düşünüyorum, onun da doğal diş rengi sarı olan kişilerde 2-3 tondan fazla öteye gidemediğini okudum bir yerde, ilerde yaptırırsam ondan yaptırırım belki, onun dışında mineye zarar verecek şeylere bulaşmak istemiyorum. :50:

benim de dişlerim sarı, küçüklükten beri öyle, abiminkiler de aynı şekilde, kemik yapısından kaynaklanıyor evet, sigara ve kafeinli içecekler tüketmiyoruz çünkü, bu konuyu uzun yıllarca takıntı yaptıktan sonra anca doktor kontrolunde beyazlatma işe yarayabilir diye düşünüyorum, onun da doğal diş rengi sarı olan kişilerde 2-3 tondan fazla öteye gidemediğini okudum bir yerde, ilerde yaptırırsam ondan yaptırırım belki, onun dışında mineye zarar verecek şeylere bulaşmak istemiyorum. :50:

en iyisi bence de :1:

Back