• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişlerim beyazlasın istiyorum yardım edın

• Konu Sahibi Konu Sahibi edd1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

edd1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
202
0
46
İstanbul
sigara kahve içmiyorum ama dişlerim biraz sarardı bu ara 22 yasındayım ewde ne yapablırım ya da ne onerırsınız

aynı yaştaymışız ben sigara kahve çok içiyorum düzenli fırçalamama rağmen sarılıklar oluyo. kabartma tozu iyi geliyo diyolar ama dişe zarar verdiğini duydum. bide çilek ezip onunla gezdirin dişlerinizde diye bi yerde okudum ama denemedim. denersen ve işe yararsa cevabını bekliyorum :)

Diş beyazlatma için gerekli olan malzemeler ; Bir tatlı kaşığı öğütülmüş adaçayı, bir çay kaşığı kabartma tozu başka bir malzemeye gerek yoktur.
az önce araştırdım ahmet maranki aynen böyle söylüyor. denemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim faydası olurmu bilmiyorum...

Formülümüzü uygularken ; Yukarıdaki malzemeleri birbirine karıştırıyoruz. Daha sonra bu yaptığımız karışım ile dişlerimizi fırçalıyoruz. Haftada bir kez olmak üzere olgun bir çileğe fırçamızı batırarak tekrar fırçalama işlemine devam ediyoruz. Bu yaptığımız işlem ile ağız kokularını yok ederek dişlerimizin daha beyaz olmasını sağlayabiliriz. Bembeyaz parlak dişlere sahip olmak için bu bitkisel formülün yanında kahve, sigara vb gibi içeceklere dikkat ederek bu içeceklerden sonra sigara kullanımından sonra dişlerimizi bitkisel formülümüz ile fırçalayabiliriz.

ben de beyazlatmak istiyorum
hatta diş doktoruma söyledim bi güzel fırçaladı beni
dişlerimin rengi güzelmiş, ne gerek varmış
ama özellikle pembemsi ruj sürünce iyice sarı gibi duruyo yav :26:

ben karbonatı denedım kızlar gercekten dısı yıpratıo ve ıse yaramadı yarın adacayıyla kabartma tozunu deneyecegım haber verırım değişik bişey ögrenen haber versın:)

Öncelikle bu senin yapınla alakalı olabilir. Bir de çay, kahve tabi.
En basit yolu dişleri karbonatla fırçalamak. Bir de şu signal'in miydi neydi, White Now adlı diş macunu da işe yarıyor.
İpana'nın Pro-expert serisindeki hassas diş eti için olanı da acayip beyazlatıyor. Çok şaşırmıştım.

Ama tabi ışıl ışıl dişler istiyorsan paraya kıyıp bir diş hekimine gidip temizletme ve lazerle beyazlatma işlemi yaptırman gerekir.
Ama diş minesi için zararlı bir işlemmiş bu. Yine de dişler inci modunda olunca kafaya takmaz insan =)

ben karbonatı denedım kızlar gercekten dısı yıpratıo ve ıse yaramadı yarın adacayıyla kabartma tozunu deneyecegım haber verırım değişik bişey ögrenen haber versın:)

Ama niye ki, karbonat dişe zarar vermez. En doğal yöntem. Karbonat doğal bir temizleyicidir, gümüşleri bile ışıl ışıl parlatır bilirsin.
Bence diğer kimyasal maddelerle aynı görevi görüyor ve ne cebine zarar verir ne de vücuduna..

sigara kahve içmiyorum ama dişlerim biraz sarardı bu ara 22 yasındayım ewde ne yapablırım ya da ne onerırsınız

Dişhekimliğinde uygulanan beyazlatma jeli içerisindeki hidrojen peroksit ve karbamit peroksit diş sert dokusu ile reaksiyona girerek açılma sağlar. 2 çeşit beyazlatma yöntemi vardır: Ev tipi ve ofis tipi.. Ev tipi beyazlatma yönteminde, dişlerinizin ölçüsü alınarak bir plak yapılır ve dişhekimi tarafından hastaya beyazlatma ajanı verilir. 2 hafta süresince ajanın konsantrasyonuna göre birkaç saat bu plak takılır. Ofis tipi beyazlatma yönteminde ise muayenehane ortamında hekim hastaya beyazlatma uygular. Beyazlatmanın dişhekimi kontrolünde yapılması önerilir. Neden dişlerimize de makyaj yapmayalım?:)

karbonat ya da diğer maddeleri kullanmamalısınız arkadaşlar. ilk önce sararmayı durdurmak gerekir. bunun içinde kahve, kola ve özellikle sigara tüketimini bırakmak şarttır. hangi diş hekimine giderseniz hepsi aynı şeyi söyler. tabii ki dişlerimizi düzenli fırçalamayı unutmamalıyız. asitli içecekler tükettikten sonra ağzımızı diş temizleme suyu ile çalkamalıyız.

Back