- 22 Eylül 2018
- 1.117
- 885
- 123
- Konu Sahibi 1111010001
umarım senin için en iyisi olur
öyle yada böyle alışıyor insananormaliğe
ya aslında şimdi anlıyorum kim normal ki![]()
Çok teşekkür ederim

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
umarım senin için en iyisi olur
öyle yada böyle alışıyor insananormaliğe
ya aslında şimdi anlıyorum kim normal ki![]()
Evet :) hoş geldiniz. Siz nasıl ve ne zaman fark ettiniz?:)) Ben susayım nickim konussun
Sizi tebrik ederimBenim ilkokulda farkedildi ama özel öğrenme güçlüğü o zamanlarda bilinmediği icin zihinsel yetersizlik olduğu sanıldı öğretmenimin dediği şey 20 yıllık öğretmenim ben böyle bir çocuk görmedim olmuştu aileme.Ters yazıyordum bazı harfleri ve basit işlemleri dahi yapamıyordum.Kitap okumayı keşfedip onun tadını alınca bu sefer kendime her konunun öğrenme stilini kendime göre belirledim konulardan kendime şifreler çıkardım günlük hayatımda da bunu uyguladım ama günlük hayatta zor eşim bile ilk zamanlar inadına yaptığımı düşünürdü artık biliyor :)sadece yapman gereken öğrenmek ya da yapmak istediğin şeyi kendin nasıl öğrenebilirsin bunu öğrenmek diğer insanları umursama kim 4 4luk ki :) ve daha enteresan olan şu anda özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerle çalışan bir rehabilitasyon öğretmeniyim sadece onlara öğrenmeyi öğretiyorum ve gerisi kendiliğinden geliyor
Benim ilkokulda farkedildi ama özel öğrenme güçlüğü o zamanlarda bilinmediği icin zihinsel yetersizlik olduğu sanıldı öğretmenimin dediği şey 20 yıllık öğretmenim ben böyle bir çocuk görmedim olmuştu aileme.Ters yazıyordum bazı harfleri ve basit işlemleri dahi yapamıyordum.Kitap okumayı keşfedip onun tadını alınca bu sefer kendime her konunun öğrenme stilini kendime göre belirledim konulardan kendime şifreler çıkardım günlük hayatımda da bunu uyguladım ama günlük hayatta zor eşim bile ilk zamanlar inadına yaptığımı düşünürdü artık biliyor :)sadece yapman gereken öğrenmek ya da yapmak istediğin şeyi kendin nasıl öğrenebilirsin bunu öğrenmek diğer insanları umursama kim 4 4luk ki :) ve daha enteresan olan şu anda özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerle çalışan bir rehabilitasyon öğretmeniyim sadece onlara öğrenmeyi öğretiyorum ve gerisi kendiliğinden geliyor
mesala saat :)))Ben de üniversite psikoloji bölümünde doçent ile tanışmıştım
Dislektik olduğu için bu alanı seçmiş
Sağımı solumu bile ayırmak işin özel yöntemlerin var dedi
Yavaş ama öğrenince sağlam öğrendiğimi kabul ettim bu yüzden acele etmiyorum deneme yanılma ve toplum baskısını hiç önemsemiyorum dikkat eksikliğinin getirdiği sakarlıklar vs szde de vardır muhtemelen.Sormaktan ve kendime yeni yollar aramaktan başka yol yok ve zihnimi devamlı hareket halinde tutuyorum bu daha iyi geliyor mesela öğrenmekte zorluk çektiğiniz bir konu soyleyin örnek üzerinden gideyumSizi tebrik ederimpeki bi konuyu ilk seferde anlayamadınız sonra nasıl bir yol izliyorsunuz? Ben panik oluyorum ve bu durum benim daha da yavaş öğrenmemi sağlıyor.
Doğrudur sağımı hala kendime kalem tuttuğum elim hangisi.diye sorarak ayırıyorum :))Ben de üniversite psikoloji bölümünde doçent ile tanışmıştım
Dislektik olduğu için bu alanı seçmiş
Sağımı solumu bile ayırmak işin özel yöntemlerin var dedi
:) Ben saati lisede öğrendim desemmesala saat :)))
olabilir normaldir derim:))):) Ben saati lisede öğrendim desem
Kızım ilkokula başladığında disleksi oldugunu anladik.Disleksi konusunda bilgim arttikça aslinda benimde dislektik oldugumu anladim bu yasta.Benim yön duygum yoktur çok zor yol bulurum.Bir kisiyi 10 kere göreyim ancak hafizama yazarim isim hafizamda yoktur.Ama yazmayla ve okumayla ilgili bir sıkıntım olmadı bilakis çok okurum yazım gayet guzeldir matematigimde iyiydi ama çarpim tablosunu ezberleyememistim halada takir takir sayamam ritmik saymayla bulurum.Kızımın okumayla belli etti kendini harf karistiriyordu ilk başta simdi hece ekleyipcikartiyor.Wscr testinde sözel zeka 90 cikmisti performans zeka 134 cikmisti kizimin.Eskiden bizim zamanimizda disleksi bu kadar yaygin degildi çunku uyaran yoktu bizler sokakda oynayan cocuklardik bu kadar teknolojik alete maruz kalmiyorduk.O nedenlede disleksi olmamiz hayatimiza engel olmadan anlamadan idare edip gidiyormusuz.Birde eski sistem okuma yazma ogretme sekli dislektik cocuklara daha uygun bir yontemmis.
Bu belirtilerinizden yola çıkınca dislektiksiniz.Benim kizimda yuvarliyor kelime sonlarini sesli okuma yapmak istemiyor hic.Disleksili annenin yukarida dedigi gibi ögrenmenin en kolay yolu kodlamakdan geciyor boyle durumlarda.bizim zamanimizda disleksi bilinmezdi. ne ogretmen ne de ebeveyn bilmezdi nu rahatsizligi. o yuzden cok cocuk heba olmustur. burada yazan belirtileri okuyunca ben de galiba disleksiymisim diyorum.
sag-sol kavramim hic olmadi, dusunmeden ne taraf sol ne taraf bilemem. sesli okumalari beceremem. kitap okurken sık sık cumle sonlarini yuvarlayip okurum. sayilari sesli okuyamam ama yazabilirim. boyle boyle seyler iste.
Evet genetikmiş cogunlukla.Iki ablam var ikisininde birer cocugu dislektik.Ama ilginctir mesela biri ozel okulda okumasina ragmen yabanci dili cok kotuydu oburu devlet okulunda okumasina ve hic kursa gitmemesine ragmen yabanci dili cok iyi ayrica kendi kendine japonca ogrenmis bir japonla rahatlikla sohbet edecek duzeyde.Diyecegim oki yabanci dili cok zor ogrenirler denir ama bazen tam tersi olabiliyor ve hepsi birbirinden cok farklilik gosterebiliyor.Ama benim tanidigim butun dislektikler cok zekiydipeki bilginiz var mi acaba genetik miymis
Ev
Evet genetikmiş cogunlukla.Iki ablam var ikisininde birer cocugu dislektik.Ama ilginctir mesela biri ozel okulda okumasina ragmen yabanci dili cok kotuydu oburu devlet okulunda okumasina ve hic kursa gitmemesine ragmen yabanci dili cok iyi ayrica kendi kendine japonca ogrenmis bir japonla rahatlikla sohbet edecek duzeyde.Diyecegim oki yabanci dili cok zor ogrenirler denir ama bazen tam tersi olabiliyor ve hepsi birbirinden cok farklilik gosterebiliyor.Ama benim tanidigim butun dislektikler cok zekiydi