- 22 Eylül 2018
- 1.117
- 885
- 123
- Konu Sahibi 1111010001
Merhaba hanımlar. Aranızda ya da çevrenizde disleksi olanlar bu durumu ilk nasıl fark etti? 20'li yaşlardan sonra da ortaya çıkabiliyor mu? Belirtileri neler? Nasıl baş ediyorsunuz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim. Kendimden şüpheleniyorum. Ama ne olduğunu tam bilemiyorum. Vakit bulduğum ilk fırsatta bi uzmanla görüşeceğim.Birden mi ortaya çıktı yoksa şimdi mi fark edildi? Genelde ilkokula başlayınca anlaşılıyor ama bazen anlaşılmayabiliyor, bazıları çok zeki olmalarına rağmen kötü öğrenci olarak tanımlanıyorlar hayatları boyunca. Belirtileri okumada zorlanma, sağ-sol ayrımı yapmada zorlanma, mecazları/şakaları anlayamama, sayıları okumada güçlük, kalem tutmada zorlanma, konuya yoğunlaşmada zorlanma vs. olabilir. Uzmandan tanı alınması gerekir, kendi kendine baş etmekten ziyade uzmanlarla birlikte çalışılmalıdır.
Teşekkür ederim. Kendimden şüpheleniyorum. Ama ne olduğunu tam bilemiyorum. Vakit bulduğum ilk fırsatta bi uzmanla görüşeceğim.
Disleksi öğrencilerim oldu.Ama ilkokulda benimkiler.Çocuklarda gördüklerim sesleri karıştırma, rakamları ters yazma, dikkat dağınıklığı, okunaklı olmayan yazı, günlük hayatta dağınık olma gibi belirtiler vardı. Ama ben ses karıştırma durumundan şüphelenip doktora yonlendirmistim.Geçen yıl da destek eğitim odasında disleksi bir öğrenciyle çalıştım. Müthiş bir sayısal zekâsı vardı. Ama okuma ve yazmada sıkıntı yaşıyordu. Ilac ve birebir eğitim ile üstesinden gelinebilir bir durum.İlaci da dikkat dağınıklığı için kullanmıştı öğrencim. Çeşitleri var ayrıca. Sayısal ve sözel zeka arasında fark çok fazla oluyor mesela bir kısımda. Örneğin 7 yaş bir çocukta sözel zeka 5 yaş iken sayısal zeka 18 yaş olabiliyor.Merhaba hanımlar. Aranızda ya da çevrenizde disleksi olanlar bu durumu ilk nasıl fark etti? 20'li yaşlardan sonra da ortaya çıkabiliyor mu? Belirtileri neler? Nasıl baş ediyorsunuz?
Merhaba hanımlar. Aranızda ya da çevrenizde disleksi olanlar bu durumu ilk nasıl fark etti? 20'li yaşlardan sonra da ortaya çıkabiliyor mu? Belirtileri neler? Nasıl baş ediyorsunuz?
Çok teşekkür ederim.Tam senin konunla alakali sana cok guzel bir film onerebilirim
Aradigin hersey o filmde mevcut cevaplarida..
'Her cocuk özeldir' izlemeni siddetle tavsiye ederim
Teşekkür ederim.Bahar Eriş’i araştırın konu ile ilgili güzel bilgilendirmeleri var, hatta bu konu ile ilgili bir kitabı da var. Kendisi ile sosyal medya aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz.
Sayıları yazarken rakamların yerini değiştiriyorum. Bir konu zor öğreniyorum. Okumam yavaş. Odaklanma sorunum var. Bunlar aklıma gelenler ilk olarak.Şüphelendiğiniz durumlar neler?merak ettim
6 9 gibi değil de 678 yerine 687 yazıyorum. Eksik yazma var, yazım kötü. Bazı konularda iyiyken bazılarında kötüyüm.çok kolay bir şeyi hemen anlamayabiliyorum, çünkü o an çok küçük bir yerine takılıyorum ve dikkatim dağılmış oluyor.tavan vatan
6 9 b d
eksik yazma okuyanama
gibi gibi
matematikte
bazı konularda çok iyi iken bazı konularda salak gibi hissetme
uzak yakın algılarında problem
noktalama işretlerini tam olarak nerede kullanacağını bilememe
dikkat dağınıklığıda olabilir seninki6 9 gibi değil de 678 yerine 687 yazıyorum. Eksik yazma var, yazım kötü. Bazı konularda iyiyken bazılarında kötüyüm.çok kolay bir şeyi hemen anlamayabiliyorum, çünkü o an çok küçük bir yerine takılıyorum ve dikkatim dağılmış oluyor.
A evet bizde de okuma saatleri olurdu. Okumam çok yavaştı ve takılırdım ben de. Ve hala yavaş ve takılarak okuyorum. Belki de dikkat dağınıklığı, belki de zor bir süreç yaşamıştım zamanında onun sonucudur. Bilemiyorum. Müsait olduğum ilk fırsatta bi pdm'ye gideceğim.dikkat dağınıklığıda olabilir seninki
ben d ve b yi çok geç zamanlara kadar karıştırmıştım ve hep utanırdım eksikmişim gibi
ilk okulda okuma saati benim için işkenceydi çok hatalı okurdum öğretmenimde kızar öfkelenirdi
hep farklıydım ve farklı olmak benim için güzel değildi
umarım senin için en iyisi olurA evet bizde de okuma saatleri olurdu. Okumam çok yavaştı ve takılırdım ben de. Ve hala yavaş ve takılarak okuyorum. Belki de dikkat dağınıklığı, belki de zor bir süreç yaşamıştım zamanında onun sonucudur. Bilemiyorum. Müsait olduğum ilk fırsatta bi pdm'ye gideceğim.
:)) Ben susayım nickim konussunMerhaba hanımlar. Aranızda ya da çevrenizde disleksi olanlar bu durumu ilk nasıl fark etti? 20'li yaşlardan sonra da ortaya çıkabiliyor mu? Belirtileri neler? Nasıl baş ediyorsunuz?