Arkadaşlar merhaba oğlumuz ana okulu öğretmeninin şüphelenmesi ile psikiyatriste götürdük gelişim geriliği olduğu ve özel eğitim alması gerektiğini ayrıca çözgere ( çocuklar İçin özel gereksinim raporu ) Yönlendirdi. Ancak biz kendi imkanlarımızla rapor almadan yaklaşık 1 yıldır Özel eğitim aldırdık. Ancak tam istediğimiz performansı alamadık. Şuan 5 yaşında Tam teşhisin ne olduğunu bilemiyorduk. İnternetten araştırmalarımız ile Ergoterapistlerin bu konularda tecrübeli olduğunu anladık. Yaklaşık 5-6 seanstır Ergoterapistten eğitim alıyoruz. Hocamızın dediğine göre Rahatsızlığımız MOTOR DİSPRAKSİ.
Genel olarak oğlumun fiziksel olarak çok bir farklılığı yok. Koşması tam koşma gibi değil, zıplamıyor, merdiven inme ve çıkmada destek almak istıyor, Kalem tutması çok kötü yazı yazamıyor. Rakamları karıştırıyor hareketleri genel olarak yavaş ve biraz sakarlığıda var. Genel olarak sakin bir çocuk Konuşması genel olarak iyi Dışarıdan bakınca ilk etapta diğer çocuklardan farkı yok.
Size sormak istediklerim.
Genel olarak oğlumun fiziksel olarak çok bir farklılığı yok. Koşması tam koşma gibi değil, zıplamıyor, merdiven inme ve çıkmada destek almak istıyor, Kalem tutması çok kötü yazı yazamıyor. Rakamları karıştırıyor hareketleri genel olarak yavaş ve biraz sakarlığıda var. Genel olarak sakin bir çocuk Konuşması genel olarak iyi Dışarıdan bakınca ilk etapta diğer çocuklardan farkı yok.
Size sormak istediklerim.
- Daha önce bu konuda tecrübe edinen varmı?
- Bunu bir psikiyatriden onaylatmak gerekir mi.
- Rapor almamız gerekir mi, ileride okul hayatında nasıl bir problem yaşayabiliriz.
- Tavsiyeleriniz nedir?