• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişleklik tedavisi

zepwins

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
151
0
46
Yalova
benm ön dişlerim biraz önde brzckta büyük aslnda sevyrm ama biraz oması gereken yerlere gitseler i olcak :) tel taktrmk istemyrm ya bunun başka yolu yok mu? :(

heryerden takipteyim:) ya actıgın konuya yorum yapılmaması ne demek iyi biliyorum ondan yazım bari dedim:) madem memnunsun oynama dişlerinle benden tavsiye:)

benimde öyle,dislekim :9: hatta benim dislerim düzgün ama, ön 2 disim sorun.ama ondada söyle bir sorun var,ön disimin bi tanesi düz.digeri onun üstüne gecmis top gibi olmus carpik bir dis. tedavisini bilmiyorum.cok istiyorum.birde kücükken dislerimi kirmistim.dolgu yapildi.sözde ilerde porselen olucakti.bide dolgulari asiniyor,kiriliyor,gülüs estetigim 0 :50:

benimde biraz öyle dişerim alt düşlerimdede yamukluk var biraz :/ tel taktırmak istemiyormuşsun ama saydam diş teli diye çok rahat bişey var iyice araştırmıştım :D bu yaz diş doktoruna gidip sorucam bilgi alabilirsem paylaşırım :)

mecbur taktırıcam tel ama başka yolu varsa çok iyi olur benimde öndekiler harç o kadar bozkluk yk hatta yandan bakılmadığı sürece iyide ....

mecbur taktırıcam tel ama başka yolu varsa çok iyi olur benimde öndekiler harç o kadar bozkluk yk hatta yandan bakılmadığı sürece iyide ....

cnm senin yapman gerekn tek şey ortodontik tedavi :37: senin üst çenen önce olduğu için porselan vs lamine kaplama düşünsen bile yine de olumlu sonuç alabilirmisin bilmiyorum ama tel herşeyi halleder. hem seffaf braketler belli olmuyor tabi hemen yanındaki görürde :52::52:Kesinlikle hiçbirisi kendi dişin gibi olmaz düşünsene elma yerken bile tedirgin olcan :52::52::52::52: tel hem çeneni yerine oturtur hem daha sağlıklı ve doğal bi gülüşe sahip olursun ::32::32: zor ama değiyor. ben 8 aydan gidiyorum :52::52::52: memnunum :52: sende aramıza katıl teldaş olalım :37::37::37::37:

cnm senin yapman gerekn tek şey ortodontik tedavi :37: senin üst çenen önce olduğu için porselan vs lamine kaplama düşünsen bile yine de olumlu sonuç alabilirmisin bilmiyorum ama tel herşeyi halleder. hem seffaf braketler belli olmuyor tabi hemen yanındaki görürde :52::52:Kesinlikle hiçbirisi kendi dişin gibi olmaz düşünsene elma yerken bile tedirgin olcan :52::52::52::52: tel hem çeneni yerine oturtur hem daha sağlıklı ve doğal bi gülüşe sahip olursun ::32::32: zor ama değiyor. ben 8 aydan gidiyorum :52::52::52: memnunum :52: sende aramıza katıl teldaş olalım :37::37::37::37:

:D:D tm teldaş'ın olcam..Tamda elma yiyodum okurken nsl bi telepati ya :) Bide bişey sorcam madem tecrübelisin tel takarken diş çekiyolar mı hiç? Bide ne kadar sürede takarlar yani giderm doktora hemen randvu verip takar m?

diş konusunda benim de ufak bir tecrübem var. benimki aralıklıydı estetik dolgu yaptırarak boşluklar kapandı. tel takmayı gözüm yemedi. yeni duyduğum bir şey var bu arada, çarpık dişler için tel yerine yeni bir tedavi yöntemi çıkmış. bi arkadaşım yaptırıyor. ağzınızın içine dişlere baskı yapacak şekilde bir aparat takılıyor. bu aparat daha önceden dişlerinizin ölçüsü alınarak ve buna uygun olarak amerikadan getirtiliyor. (aparat diyorum çünkü adını bilmiyorum silikondan mı artık plastikten mi neyden yapıldığını bilmiyorum) dişler düzeldikçe yenileniyor. ben bi araştır derim cnm.

ewt biliyorum onu cnm ama o çarpraz dişler için küçük düzeltmeler dişlekliğe olmuyo diye biliyorum

:D:D tm teldaş'ın olcam..Tamda elma yiyodum okurken nsl bi telepati ya :) Bide bişey sorcam madem tecrübelisin tel takarken diş çekiyolar mı hiç? Bide ne kadar sürede takarlar yani giderm doktora hemen randvu verip takar m?

cnm ilk olarak doktor bi muayene ediyor seni eğer çekim gerekli derse mecbur çektirioyorsun diş. boşluk varsa önceden çekilmiş onlara göre ayyarlıyor yani. benim önceden çektirdiğim dişimvardı mesela boştu yeri azcık orası kapandı bile ama eğer orası olmasaydı dişlerim önde kalırdı. demişti bana eğer boşluk olmasa çekim olcaktı . benim de üst çenem daha önceymiş dişleklik durumu değilddi farketmiyordum bile. zaten dişer bu şekilde düzelirse önde kalır dedi dişlerin geri gelmeye yeri olmazdı. oyuzden dokto muyane ediyor ona göre tedavi şekline kendisi karar veriyor. özelden gidiceksen uzun sürmez ben bi gittim muyane bi gittim alçıyla ölçü aldı onlar kötü mide bulandırıyor 3.gitmede taktı telleri hepi topu 1 hafta. takarken acımıyor uzun süre açık kalıyor ağzın o yorucu biraz ama zor değil abartılan gibi bi durum yok. tel in ne kadar kalacağı konusna gelince yine buna doktorun karar veriyor. muayene edince diyor aşağı yukarı şu kadar olur diye. tbi seni kemik yapına da bağlı. hızlı hareket ederse dişler tedavini hızlandırır. bana ortalama 1 yıl demişti. şimdilerde diyor baya oturdu uzamaz fazla . çene yapın önemli olan bizim farkına varmadığımız o kadar şey varmışki :) bi muayene oldum saymadığı kalmadı orası öyle burası böyle yok o yokbu :D ben bile o kadar beklimitordum . ama herkes farklı. mesela benden bir ay önce tedaviye başlayan arkadaşıma geçen hafta randevusunda daha yarısındayız dedi doktor bana az kaldı bitmek üzere :16::16::16::16: telden korkma teli sev :) sana faydası olcak zararı dğeil. ayrıca kendine güvenin gelicek raahtaca gül eceksin :) mutlu olcaksın:52::52::52:

ya bnm kesin çekicek dişimi o zaman bende boşluk yok hiç...:( telden değilde diş çektirmekten korkuorm bn :( Bide o tele uzun süre yaşamak istemiorm ben sıkılırım bazen amann boşver böle tatlıyım diyorum ama azcık geriye gitse öndekiler iyi olcak diyorum zaten fazla gitmesede olur böle tavşan gibi iyiyim ben :D neyse yinede gidicem bi doktora ama okul tatile girsin yazın kndi memlktmde gidicm

Back