• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışlanan çocuk

melezgi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2013
247
75
118
Merhaba.Benim oğlum 13 yaşında yaşından küçük davrandığı için arkadaşları arasında sürekli dışlanıyor ,alay konusu oluyor.Psikiyatrise götürmüştüm daha önce zeka testi yapıldı normal değerlerde.Çok hassas ,önemsiz şeyler için bile ağlayabiliyor.Halen oyuncaklarıyla oynuyor ,küçük çocukların izlediği çizgi filmleri izliyor.Bir tane bile yakın arkadaşı yok.Çok üzülüyorum.Olgunlaşması için ne yapabilirim?

Bazi cocuklar geç olgunlaşıyor acaba sizinki de öyle olabilir mi? Tamam zeka testi yapıldı amam bir de pedagoga mı götürseniz?

basket futbol gibi takım oyunları kurslarına gönderseniz faydası olur belki.
Yüzme,futbol,judo denedik ama kurslarda bile davranışlarıyla sivrildi arkadaşları arasında .Ben kurslarında duygusal anlamda faydasını göremedim maalesef.

Yaşıtlarıyla zaman geçirip sosyalleşebileceği ortamlara dahil edin.
Bunu yaparken çocuğunuzun ilgi alanlarını da dikkate alın.
Özgüvenini desteklemenizde yarar var.
Yine neye ilgisi, yeteneği varsa bireysel olarak da o alanda destekleyin.
Bir şeyleri becermek,o alanda konuşabilmek delikanlıya iyi gelir.
Evde yiyecek bir şeyler hazırlayıp kutu oyunları oynaması için iki üç yakın sayılabilecek arkadaşını davet etmesini teklif edebilirsiniz.
Çoçuğunuza sosyalleşmesi için yol gösterip destek olmanız iyi olur tek başına yapamıyor demek ki.

Aslında şu da var? Oğlunuz mizaç olarak içe dönük olabilir mi?
Belki de sosyal olmaya ihtiyaç duymuyordur.
Bunu hiç düşündünüz mü?

Bir de 'ortamlarda davranışlarıyla sivrildi' demişsiniz.Örnek verebilir misiniz?

Bazi cocuklar geç olgunlaşıyor acaba sizinki de öyle olabilir mi? Tamam zeka testi yapıldı amam bir de pedagoga mı götürseniz?
Pedagoga da götürdüm özgüven problemi var dedi. Toplum arasında bile rahat konuşan bir çocuk aslında gerekli gereksiz herşeyi herkese anlatır .Kime nasıl davranacağını bilmiyor

Yaşıtlarıyla zaman geçirip sosyalleşebileceği ortamlara dahil edin.
Bunu yaparken çocuğunuzun ilgi alanlarını da dikkate alın.
Özgüvenini desteklemenizde yarar var.
Yine neye ilgisi, yeteneği varsa bireysel olarak da o alanda destekleyin.
Bir şeyleri becermek,o alanda konuşabilmek delikanlıya iyi gelir.
Evde yiyecek bir şeyler hazırlayıp kutu oyunları oynaması için iki üç yakın sayılabilecek arkadaşını davet etmesini teklif edebilirsiniz.
Çoçuğunuza sosyalleşmesi için yol gösterip destek olmanız iyi olur tek başına yapamıyor demek ki.

Aslında şu da var? Oğlunuz mizaç olarak içe dönük olabilir mi?
Belki de sosyal olmaya ihtiyaç duymuyordur.
Bunu hiç düşündünüz mü?

Bir de 'ortamlarda davranışlarıyla sivrildi' demişsiniz.Örnek verebilir misiniz?
Tesekkür ederim vakit ayırıp uzun bir cevap yazmışsınız.Ortamda sivrildi derken; kursta alakasız bir konudan mesela yeni aldığı formadan veya okul arkadaşının söylediği bir sözden bahsediyor.Çocuklarda ne alakası var diye bizimkine bakıyorlar..sürekli yaşadığımız bir durum

Tesekkür ederim vakit ayırıp uzun bir cevap yazmışsınız.Ortamda sivrildi derken; kursta alakasız bir konudan mesela yeni aldığı formadan veya okul arkadaşının söylediği bir sözden bahsediyor.Çocuklarda ne alakası var diye bizimkine bakıyorlar..sürekli yaşadığımız bir durum
Bu farklı bir durum.
Normalde sebep-sonuç ilişkisi kurmakta zorlanıyor mu?
Sosyal ortamlarda gündemi takip edebiliyor mu?
Yoksa etraftan bağımsız kendi aleminde mi?

Merhaba.Benim oğlum 13 yaşında yaşından küçük davrandığı için arkadaşları arasında sürekli dışlanıyor ,alay konusu oluyor.Psikiyatrise götürmüştüm daha önce zeka testi yapıldı normal değerlerde.Çok hassas ,önemsiz şeyler için bile ağlayabiliyor.Halen oyuncaklarıyla oynuyor ,küçük çocukların izlediği çizgi filmleri izliyor.Bir tane bile yakın arkadaşı yok.Çok üzülüyorum.Olgunlaşması için ne yapabilirim?
13 yaşındaki çocuk zaten normal davranıyor aslında
arkadaşları tv izlemekten erken büyüdüm sanıyor sanırım

Bu farklı bir durum.
Normalde sebep-sonuç ilişkisi kurmakta zorlanıyor mu?
Sosyal ortamlarda gündemi takip edebiliyor mu?
Yoksa etraftan bağımsız kendi aleminde mi?
Sebep sonuç ilişkisi kurar ama genelde kendi aleminde gündemi takip etmez.Örneğin sınıfındaki çocuklar bts grubuna hayran benim oğlum hangi çizgi filmi izlesem derdinde

Sebep sonuç ilişkisi kurar ama genelde kendi aleminde gündemi takip etmez.Örneğin sınıfındaki çocuklar bts grubuna hayran benim oğlum hangi çizgi filmi izlesem derdinde
Açıkcası çoçuğunuzu gözlemlemeden, onunla sohbet etmeden ve doğumdan itibaren gelişim öyküsünü sizden dinlemeden uzaktan yorum yapamıyorum.
Bununla birlikte sosyal gelişiminde bir farklılık olduğunu düşünüyorum.
Buradan aldığınız tavsiyeler işinize yaramazsa bir çocuk-ergen psikoloğuna başvurmanızda yarar var.
Süreçte ergenlik gündeme gelecek, tablonun daha kötüye gitmemesi adına tedbir almak doğru olur.

Back