• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları dışkının önden gelmesi!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

flower321

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2018
14
1
1
29
Merhaba

3 aylık bi kız bebeğimiz var. Bundan yaklaşık bir ay kadar önce bebeğimizin dışkısının ön kısımdan da geldiğini farkettik. İlk etapta bebeklerin cıvık kaka yapmasından dolayı kakasının ön tarafına da bulaşmış olabileceğini düşündük. Ancak bu görüntü sıklaşınca ön ve arka kısmını birbirinden ayrı tutacak bir aparat takıp gözlemledik. Sonuç olarak arkadan bulaşma değil tam tersine kakasının ön kısımdan geldiğini anlamış olduk. Biraz internet üzerinde araştırma yaptık. Sanırım rahatsızlığın ismi FİSTÜL . Daha sonrasında doktora gittik. Doktor yaptığı kontrolde durumu onayladı. Dışkı yolunun bulunduğu bölgede bir delik yada olmaması gereken bir kanal olduğundan ve bundan dolayı bebeğimizin kakasının hem arkasından hem de önünden geldiğini söyledi. Bununla ilgili tedavinin ise ameliyattan geçtiğini, şuan bebek 3 aylık olduğu için anestezinin riskli olacağını ve ancak 6. Ayından sonra ameliyat edilebileceğini söyledi.

Ameliyat süreci ise bir hayli zorlu. 3 aşamadan oluşmakta. Ve bu 3 aşamanın tamamlanması 2 ay sürmekte.

Arkadaşlar böyle bir durumu yaşamış olan veya yaşadığını bildiğiniz birileri varsa bilgilerini ve tecrübelerini dinlemek istiyoruz. Ne yapmalıyız? Beklemeli miyiz? Acele edecek bir durum var mı? Kendi kendine iyileşme olasılığı var mı? Gibi birçok soru işaretimiz var. Zira ameliyatın bir takım riskleri mevcut. O bölge henüz çok küçük olduğu için orada ki kaslara zarar verme olasılığı mevcut. Yani sonrasın da kakasını tutamama gibi kalıcı durumlar.

Bu konuda her türlü bilgiye ihtiyacımız var.

Bu konuda bir bilgim yok, ama ameliyat olmazsa ne olur? Evet biraz tuaf kakanın önden gelmesi, ama öyle de hayatını sürdüremez mi?

enfeksiyon kapma gibi riskleri var ve aynı zamanda kakasını yaparken çok ağlıyor çok zorlanıyor

allah yardimciniz olsun. şafi adı ile sifa versin insallah. umarim ameliyatiniz cok basarili gecer

Canım rahatsızlık fistül , tıbbi yardım alamadan zor doğum yapan kadinlarda da olabiliyor ve ameliyat ile açılan o kanal kapatılarak duzeliyor. Demek ki bebeginizin doğuştan gelen öyle bir durumu var. Ameliyat gerekli diye biliyorum çünkü enfeksiyon kapmasi riski var önden. Küçük olduğu için endiselenmekte haklisiniz Rabbim şafi ismi ile tecelli etsin. Ameliyatiniz güzel geçer insallah

Canım rahatsızlık fistül , tıbbi yardım alamadan zor doğum yapan kadinlarda da olabiliyor ve ameliyat ile açılan o kanal kapatılarak duzeliyor. Demek ki bebeginizin doğuştan gelen öyle bir durumu var. Ameliyat gerekli diye biliyorum çünkü enfeksiyon kapmasi riski var önden. Küçük olduğu için endiselenmekte haklisiniz Rabbim şafi ismi ile tecelli etsin. Ameliyatiniz güzel geçer insallah[/Q

Canım rahatsızlık fistül , tıbbi yardım alamadan zor doğum yapan kadinlarda da olabiliyor ve ameliyat ile açılan o kanal kapatılarak duzeliyor. Demek ki bebeginizin doğuştan gelen öyle bir durumu var. Ameliyat gerekli diye biliyorum çünkü enfeksiyon kapmasi riski var önden. Küçük olduğu için endiselenmekte haklisiniz Rabbim şafi ismi ile tecelli etsin. Ameliyatiniz güzel geçer insallah
teşekkür ederim ilginiz için. sağolun

Iyi aksamlar benim bebegim dogustan makati kapaliydi 3 gun sonra fark edildi ameliyat edildi sizinki gibi pipisinden kakasi geliyordu fistulluydu amliyat edildi suan son amleiyatimiz kaldi izmirde ozelde yaptryoruz ama sizin ki daha kolay Allah buyuk dert vermesin kakasini tutar makati acik onu kafaya takma ne sorunuz vatsa bana yaIn ben cebaplarim

Iyi aksamlar benim bebegim dogustan makati kapaliydi 3 gun sonra fark edildi ameliyat edildi sizinki gibi pipisinden kakasi geliyordu fistulluydu amliyat edildi suan son amleiyatimiz kaldi izmirde ozelde yaptryoruz ama sizin ki daha kolay Allah buyuk dert vermesin kakasini tutar makati acik onu kafaya takma ne sorunuz vatsa bana yaIn ben cebaplarim
merhaba bebeğinizin ameliyatı kaçıncı ayında oldu. Bize 6. ayından önce riskli olabilir denmişti. Ameliyatın aşamaları neler? Fistül kısım nasıl kapatıldı. Bunlara dair bilgi verirseniz aklımıza gelenleri yine soralım inşallah size. Cevap yazdığınız içinde ayrıca teşekkür ederiz. birileriyle konuşmaya gerçekten de ihtiyacımız var.

merhaba bebeğinizin ameliyatı kaçıncı ayında oldu. Bize 6. ayından önce riskli olabilir denmişti. Ameliyatın aşamaları neler? Fistül kısım nasıl kapatıldı. Bunlara dair bilgi verirseniz aklımıza gelenleri yine soralım inşallah size. Cevap yazdığınız içinde ayrıca teşekkür ederiz. birileriyle konuşmaya gerçekten de ihtiyacımız var.
Benm bebegim dogar dogmaz ameliyat edildi fistulluydu son ameliyati kaldi makayi kapaliydi bizimki acildi simdi kolostomi kapatilacak

Bebeğimizin makatı açık kakası oradan geliyor. Sorunumuz önden de gelmesi ve her geçen gün artması. Bebeğinizin ameliyatları genel anestezi ile oluyor değil mi ? Birde acil mi müdahale edilmesi gerekiyor. Dr 6. Ayına kadar bekleyelim dedi.

Makati var mi acik mi kapali mi
Bebeğimizin makatı açık kakası oradan geliyor. Sorunumuz önden de gelmesi ve her geçen gün artması. Bebeğinizin ameliyatları genel anestezi ile oluyor değil mi ? Birde acil mi müdahale edilmesi gerekiyor. Dr 6. Ayına kadar bekleyelim dedi.

Baska doktora git bence

Baska doktora git bence
Sizin doktorunuz ameliyat sonrası bebeğinizde kalıcı bir hasar olabilir gibi herhangi bişey söyledi mi. Yoksa tamamen iyileşecek sağlığına kavuşacak mı. Birde ameliyatınız üç aşamalı mı oluyor sizinde? Şimdiden teşekkür ederim

Baska doktora git bence
Sizin doktorunuz ameliyat sonrası bebeğinizde kalıcı bir hasar olabilir gibi herhangi bişey söyledi mi. Yoksa tamamen iyileşecek sağlığına kavuşacak mı. Birde ameliyatınız üç aşamalı mı oluyor sizinde? Şimdiden teşekkür ederim

Evet 3 asamali yok hasr falan kalmaz dedi sadece kabizlik olur dedu size ne soylendi

Back