Dışkılama problemlerim

gi.em

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2009
1.129
10
Merhaba bayanlar..
Bundan 2 hafta önce kadar kabız olmuştum yaklaşık 1 hafta bu sorunu çektim zeytinyağı içtim,ve bitkisel çaylar..Okadar çok şey yedim ki diğerlerini hatırlamıyorum.Yine olmayınca (Aslında oluyordu ama ufak ufak,hepsi değil yani) babam eczaneden bi ilaç aldı onu içtim.Buda tam tersi etki yaptı ki internette hapı araştırdığımda ishal yaptığı yazıyordu.Tam 3 kere tuvalete gittim rahatladım derken şimdide şu sorun çıktı:Tuvaletim gelmiyor.Geliyorda yapamıyorum yani kabızım değil,resmen tuvaletim gelmiyor yaklaşık 4 günden beri böyle.Annem ilk günler "Pek birşey yemiyorsun,ondandır" diyordu fakat kaç gün oldu,az da yiyor değilim yani.Sizin bi bilginiz var mı bu konu hakkında? İnternette araştırdım fakat birşey bulamadım korkmaya başladım.

Aynı sorun bende de var.

Bu yüzden anal fissür meydana geldi.

Öncelikle tuvalete çıkmak için sık kullanılan bitki çayları (sinameki gibi...) ciddi anlamda bağırsak tembelliği yapıyor.

Ayrıca zaten kabızlıkta (Kolit ve spastik kabızlığı durumlarında) kullanımı önermiyorlar.

Bitki çayları bağırsak mukozasını yok ettiğinden dışkılama problemlerinide çoğaltıyor.

Zaten diğer bir yan etkisi olarak;ilaç emilimini azalttığı için ilaçlarda tam etki yapmıyor olabilir.

Yani uzun süreli/sık kullanmak sakıncalıdır.

Bir süre sadece sebze yemekleriyle beslenin. Meyveye ağırlık verin.

Sabahları aç karnına kuru kayısı tüketin.

Halen sonuç alamazsanız en yakın zamanda doktora görünün...Geçmiş olsun.

uzun yürüyüş yapın ben ne zman böyle bi problem yaşasam yürüyüşe çıkarım daha yoldayken problemim çözülür.yürüyüş çok etkili dene bence canım

yiyip içtigin halde tuvaletinin gelmemesimi dedin :) ben 5- 6 gün boyunca kahvaltı öğle aksam aralarda yediklerimi düşünüyorum bazen nerdeler ve niye çıkma istegi yok diye karnıma bi bakıyorum şişmiş bi karın ve anlıyorum hemen nerdeler :)çok ugraştım ben..tuvalette oturmalar hergün aynı saatte beklemeler..bi dönem yoga yapmıştım onu bile kullandım tuvalete çıkayım diye ama yok yok..boş boş oturup kalktım herseferinde.. bagırsagını tembelleştirecek şeyler yiyip içmemeni tavsiye ederim..bol su iç..kuru kayısı tüket..hemeroid olmamaya çalış yani..kalbim orda atıyo inanki çok can yakıyo..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…