• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışişleri uyardı: Sakın Brüksel'e gitmeyin

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898

Dışişleri Bakanlığı; Türk vatandaşlarına Brüksel'e seyahat etmemeleri uyarısında bulundu.

disisleri-bakanligi-ndan-bruksel-uyarisi-6771082.Jpeg

Ankara - milliyet.com.tr

Dışişleri Bakanlığı, Brüksel'deki terör saldırılarının seyapat duyurusunu yayınlayarak Türk vatandaşlarını uyardı. Duyuruda, şu ifadeler yer aldı:

"Brüksel'de bugün (22 Mart) meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan terör saldırıları nedeniyle kentte olağanüstü bir durum yaşanmaktadır. Brüksel Havalimanı bütün uçuşlara kapatılmıştır ve Brüksel’e doğru gelen seferler, Belçika’nın diğer kentlerine ve Almanya veya Hollanda’ya yönlendirilmiştir. Tren seferlerinin de durdurulduğu öğrenilmiştir. Şehirde toplu ulaşım hizmeti verilememektedir. Cep telefonu şebekesinde aksaklıklar yaşanmaktadır.

Yetkililer Brüksel'de yaşayanlara, bulundukları yerden ayrılmama ve sokağa çıkmama çağrısı yapmaktadır. Bu çerçevede yeni bir bilgi alınana kadar vatandaşlarımızın Brüksel'e seyahat etmemeleri tavsiye olunur.

Belçika’da yaşayan vatandaşlarımızın 1771 numaralı acil telefon hattından Kriz Merkezi ile temas etmeleri ve güncel duruma ilişkin bilgi almaları mümkündür.

Anvers ve Brüksel Başkonsolosluklarımız acil durumlar hariç yalnız randevu sistemi ile hizmet vermektedir.

Vatandaşlarımızın, Bakanlığımız, Brüksel Büyükelçiliğimiz ve Brüksel ile Anvers Başkonsolosluklarımızın yapacakları uyarı ve duyuruları da takip etmelerinde fayda görülmektedir."

http://www.milliyet.com.tr/disisler...aset/detay/2214211/default.htm?ShowPageSkin=1

Son düzenleme:
Vay be geçen haftalarda onlar vatandaşını uyarıyordu Türkiye'ye gitmeyin diye, hey gidi.

Keşke hiçbir ülke hiçbir ülke için vatandaşına böyle uyarılar yapmak zorunda olmasa, keşke. Cidden acı bir durum....

Bende sabah uçaktan yer ayırttıydım ne olacak gidemiyecem mi şimdik?Hay Allah olacak iş mi ya :(

Sayın dışişleri bakanı senin kafan güzel mi Türk vatandaşı evinden çıkamıyor sen kalmışsın brüksele gitmen diyon:KK62:Misillememi şimdi bu?

Bu belcika patlamalarini ogrendikten snra arkdaslarla konusu gecti.
Bi arkdas" bruksel den once hollandada beklerdim boyle bi teror grisimini" dedi.
Bu belcika bombalari neden patlamadi netlik kazanmadi simdilik, ama tam ne gibi sebeplerden oyle dedi anlamadim.

"Oh bee, gördünüz mü tek patlayan biz değiliz işteee, Avrupa da patlıyor bakıınnn. Yine yine yeniden canım cumhurum, ağam paşamm. "

Şuradaki 3 5 yorumdan bile anlayabiliyorum ki, bazı yurdum insanının içi tahatlamıştır şimdi. Ooo Avr. da patlamış.

zaten adamlar vize vermiycek artık büyük ihtimalle istesekte gidemicez..
o değil de hazır fırsat ele geçmişken bu repliği söylememiz lazım gibisinden bir açıklama olmuş... komik capsler gibi bir açıklama yani..

Back