Disiplin Yöntemlerimiz

anladım tşk ederim
pekii herkese sözlü yapmak zorunlu mu?
bi soru sorduk + verdik diyelim bu da olur sanırım
lisede dönem ödevi performans vs var mı?

hayır canım sözlü notnu derste soru sorarak vermen yönetmeliğe aykırıdır. öğrencilerin genel durumunu gözlemleyerek vermen gerekir sözlüyü. ama eğer yüksek bir sözlü vereceksen, ders içindeki olağanüstü bir performansa verebilirsin.

lisede dönem ödevi var ve genellikle baraj ders olduğu için dil ve anlatımdan çok ödev alırlar öğrenciler. ben yıllık ödevle ders geçirmeyeceğimi sene başında söylerim boşuna ümit bağlamasınlar ödeve de ders çalışsınlar diye.

yani sözlü notu verdiğimizden onların haberi olmayacak mı?
biz sınıfa bakıp kendimiz vericez

ve derse hazırlanıp gelmeleri nasıl sağlanır?
haftaya şu konu var hazırlık çalışmalarını yapıp gelin mi denir?
yoksa konuyu hazırlanın anlatın mı?

canım sınıfta sözlü yapmak yönetmelikte yasak ama yapan öğretmenler var. müfettiş geldiğinde sınıf içindeki durumlarına göre sözlü notlarını veriyorum dersin olur biter.

sözlü için şöyle birşey yapıyorum ben. mesela dersi anlatırken güzel bir soru geliyor aklıma ya da önceden hazırlamış oluyorum soruyu. Soruyorum sınıfa kim cevap verir diye, doğru cevabı verene de güzel bir sözlü notu veriyorum =) Bir de konuya başlamadan önce sorular soruyorum böylelikle çalışarak gelenler ortaya çıkıyor ve onlara daha da yüreklendirmek için defterime ismini not ediyorum.

yıllık ödev konusunda kesinlikle söyle girdiğin sınıflara, notunuzu yükseltmek için ödev almayın de. yoksa çook yığılma olur ve işin zorlaşır.

öğrenciler genellikle derse hazırlıklı gelmezler canım =)) Hep senin en iyi şekilde anlatmanı beklerler, sihirli bir değnek alıp eline bütün bilgileri beyinlerine yüklemeni beklerler =)

sanırım gerek yok sana 80 verdim haberin olsun demeye =)

sözlü notu öğrenciye söylenebilir. şart değil ama. sözlüyü sınıfta soru sorarak verip müfettişe farklı cevap verirsin demiş arkadaş, önemli olan müfettişe verilecek cevap değil bana göre. tüm dönemi birkaç soruyla değerlendirmek doğru olmaz. durumu kötü olduğu halde o an doğru cevap da verebilir, tersi de olabilir.

hazırlıklı gelmelerini ise düzenli kontrollerle sağlayabilirsin.

her şeyi yapabilecek kadar "deli" olduğunu göstermek. fekat yapmamak. Allah yaptırmasın. :Saruboceq: delikafadulden

geçen günokuldan bir öğretmen arkadaşım gençleri konuşurken duymuş :)
sevecen öğretmen çok tatlı dilli fakat sinirlenince birden başka bir insna geliyor sanki diyomuş kaydirigubbakcemile3
bunları bilmeleri güzel birşey tabi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…