• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Disiplin Yöntemlerimiz

temmuziki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2008
8.571
182
163
Öğretmen arkadaşlarım,
lise öğretmeniyim. tabii öğrenciler çok konuşuyor dinlemiyor vs
burada disiplin-ceza yöntemlerimizi paylaşabilir miyiz?
öğrenciye nasıl yaklaşmalı nasıl kendimizi dinlettirmeliyiz?
yaşadıklarımızı paylaşalım ki yeni öğretmenlere de yol göstermiş olalım
 
ben ceza olayını pek sevmiyorum.Öğrenci için en önemlisi kendine değer verildiğini bilmek.Arkadaşlarının yanında onu azarlamamak,tek başınayken istediğini söyleyebilirsin ama sınıf ortamında gururlarına dokunuyor.Şahsına yönelik hakaret etmemek lazım.Bildiğim ve gördüğüm bir şey var ki o da öğrenci seni severse ne kadar problemli biri de olsa derste uslu durur ,en azından bunun için çabalar.
 
öğrenciye kendimizi nasıl sevdirmeliyiz
çok konuştuklarında sukunet ortamını nasıl sağlamalıyız
bunları mrk ediyorum
 
Asla tutamayıcağınız yerıne getıremıyeceğınız lafları soylemeyın.
Kac yılllık olursanız olun ılk derse gırdiğnizde ogrencı sızı tanımaya çalışacaktır..
Konunuza cok ıyı hakım olun.Verdığiniz ödevlerı mutlaka kontrol edın..
Guncel olaylardan bahsedın.Öğrencılerınızın velılerıyle tanısın..
Konusan ogrencıyı sınıfta degıl tenefuste yanınıza cağırarak uyarın..
 
yazdığım şeyleri yaparak,yani onu bir öğrenciden çok bir birey gibi görerek,onunla ilgilenerek,dertlerini paylaşarak,samimi olarak....sevdirebilirsin.Yani ben öğretmenim,ben bilirim,onlar anlamaz şeklinde değil,gerektiğinde özür dileyerek bunu yapabilirsin.Yüzünde hep içten bir gülümsemeyle,belki de o sana günaydın demeden sen ona diyerek,tenefüste gördüğünde halini hatrını sorarak....Ulaşılmaz,soğuk görünerek değil. Ama bütün bunları yaparken de ortamı laçkalandırmadan bunu başarmak gerek.Çünkü malum gençler gevşemeye müsait.Aslında biraz yapı meselesi ve tabii tecrübe işi.
 
teşekkürler arkadaşlar
ilk ders önemlidir
ilk derste ne söylemeli nasıl davranılmalı
ve gürültü olduğunda sözlü uyarmalı mı tahtaya vs vurmak çözüm müdür?
tüm bunlara rağmen sessizlik sağlanamıyorsa ne yapmalı
 
ben de lisede öğretmenim ve cidden ipin ucu bir kere kaçtığı zaman yakalamak çook zor.

İlk defa bir sınıfa gireceksem şayet, ciddi olduğumu hissettiririm onlara. Bu ciddiliği bozmak isteyenler olursa, yani bilirsin işte söz almadan soğuk espiriler yapanlar çıkar arada, hiçbir taviz vermeden yani onu duymamış gibi yaparak sözüme devam ederim.

Tabi bu ciddilik sürekli devam etmez. Sınıf kendini ispatladıkça onlara ne kadar samimi olduğumu hissettiririm. İnan bir süre sonra onlar da ne kadar ciddi olursan ol samimi olduğunu hissediyorlar.

Konuyu tekrarlarla ve tahtada şekilden şekile girerek anlatırım. doğruya yakın cevaba bile aferin çok iyi diyerek cevap veririm. Asla açın okuyun kitabı demem. Konuyu öğrencilere anlattırmam, ders sonunda da kısa cevaplı sorular sorarak konuyu pekiştirmelerini sağlarım.

Ben minyon tipliyim ve yeni nesli bilirsin boylu poslular maşallah =)) Okul müdürüm hep söyler ben senin sınıflarında gürültüden geçilmez diye korkuyordum ama tek çıt çıkmıyor, yazılın olduğu zaman hepsi hiç çalışmadığı kadar ders çalışıyor der =)) Gerçekten de söz almadan hiçbir öğrencinin konuşmasına izin vermem asla. Çünkü lisede ve hele ki kalabalık sınıfları idare etmek çok güçtür. Baştan önlemini almazsan ne sen zevk alırsın o sınıfa girmekten ne de konuyu anltabilirsin.

Bir de yazılılar çok önemli bu konuda. eğer ki sınıf ortalamasının yapabileceğinden daha zor sorular sorarsan sürekli, öğrenciler yazılıdan sonra cidden farklılaşabiliyor. Sınıf ortalamasını göz önüne alarak sorular hazırla, yoksa senin tek işinin sıfır vermek olduğunu düşünüyor ve senden gitgide uzaklaşıyorlar.

vee en önemlisi çok ciddi bir durum olmadıkça yani sınıfın hepsinin moralinin kötü olduğu anlar haricinde asla dersimi anlatmamazlık yapmam. Yusum hocanın dersi amaaan bir yolunu bulur boş geçiririz fikrine kapılmalarına izin vermem asla.

Benim yöntemim bu =) Aslında lisedeki sosyoloji öğretmenimim tekniği =) Ona hayrandım herkes despot biri olduğunu düşünür ve korkardı ondan ama hiçbir samimiyetim olmamasına rağmen işini çok iyi yaptığını bilirdim =)
 
yusum çok tşk ederim uzunca ve açıklayıcı yazmışsın
bunları göz önünde bulundurcm
ama bu ortamı nasıl kurdun nasıl sessizliği muhafaza ettin bunu mrk ettm
bir de branşınız nedir
 
branşım coğrafya canım.

işte anlattığım gibi, suratım asık değil (Kaşlarım çatık değildir yani) ama ciddi girerim sınıfa. Hani yüz ifadesinden bahsediyorum. Kocaman bir gülümsemeyle giremem sınıfa.

Yeni mi başlayacaksın göreve merak ettim. Ben de ilk başlayacağım zaman çok telaşlıydım =))

Unutmadan hiçbir öğrenciye kolay kolay güvenme =) İlk zamanlar bana bunu çook söylemişlerdi ama ne demek istediklerini anlamamıştım, zamanla ne kadar doğru olduğunu anladım =)
 
geçen sene bi okulda staj yaptım ama bu yıl ciddi anlamda ilk kez öğretmenlik yapıcam
bu yüzden çok heyecanlı değil de telaşlıyım.heyecanımı geçen yıl attım.
ama ben de minyonumdur küçük gösteririm yaşımı
beni dinlemezlerse ne yaparım diye düşünüyorum ohaoldumsmile
 
anlayışlıyımdır. anlayışlı olmak da bir disiplin yöntemi bence. ama olmaması gerekeni yaparlarsa çok kötü sonuçlar alırlar, bunu bilirler. mesela, başlarının etinin herkesin içinde yenmesi gibi.
 
Yusum Hocam ayrıntılı anlatmış zaten. Ben de onun yöntemlerini kullanırım genellikle. İlk derste de mutlaka kendimi tanıtırım ki sorular peşpeşe gelmesin. Özeli kurcalamaya kalktıklarında da bilmeniz gerektiği kadarını söyledim derim.
Ne kadar deneyimli, olursan ol sınıfın koptuğu, DALGALANDIĞI ANLAR OLACAKTIR. sAKIN HA BAĞIRIP SUSUN FALAN DEME TAKMAZLAR. oNUN YERİNE DERİN BİR NEFES AL VE SESSİZCE BEKLE. sENİN SUSTUĞUN U VE KENDİLERİNİ İZLEĞİNİ GÖRDÜKLERİNDE TOPARLANACAKLARDIR.
 
havvaesen hocam sana da tşk ederin.
susarak beklemek güzel bi yöntem
geçen yıl tezsizin stajını yaptım ama ilk kez bu yıl başlıycam
 
inşallah iyi şeyler yaşarım da bu işin altından kalkabilirim
branşım edebiyat
bir dönemde kaç not veriliyor?
sözlü yazılı vs açıklar mısınız?
kanaat kullanılabiliyor mu?
 
inşallah iyi şeyler yaşarım da bu işin altından kalkabilirim
branşım edebiyat
bir dönemde kaç not veriliyor?
sözlü yazılı vs açıklar mısınız?
kanaat kullanılabiliyor mu?

derse göre değişir. 2 saatlik dil anlatımda 2 yazılı 2 sözlü; 4 saatlik dil anlatımda 3 yazılı 3 sözlü; 3 saatlik edebiyatta 3 yazılı 3 sözlü; 1 saatlik dramada 1 yazılı 2 sözlü gibi...
 
fiyonk açıklamış ama kanaat konusunda asla öğrencinin notunu düşüremezsin, aklında bulunsun.

örneğin öğrencinin not ortalaması 59,3 ise bunu yükseltebilirsin yani 70-80 bile yapabilirsin sözlülerle, ama düşüremezsin 59.2 bile yapamazsın.
 
anladım tşk ederim
pekii herkese sözlü yapmak zorunlu mu?
bi soru sorduk + verdik diyelim bu da olur sanırım
lisede dönem ödevi performans vs var mı?
 
Back