• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişim kırık ve dişçiden korkuyorum :(

fndkfndk

Kûn fe yekûn <3
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
3.389
729
398
Başlıktan anlaşılacağı gibi dişçi korkusundan muzdaribim hanımlar. Sağ arka dişlerimden birinin ön tarafı birdenbire kırıldı düştü. Arka tarafı, diğer dişlerle bitişik olan kısımları sağlam. Ağrı sızı da çok şükür ki yok. Ama ön taraf kök hariç komple gitti. Arkada olduğu için görünmüyor ve ağrımıyor diye çok ihmal ettim. Ama muhtemelen o kısım çürüyecek ve dişimi kaybedeceğim daha çok beklersem. Dişçiye hayatımda bir kez dolgu yaptırmak için gittim. Çok korkuyorum. Bunun için ne tedavi uygulanır bilen var mı? Ve ağrılı mıdır aydınlatır mısınız beni? Cesaretimi topladım ilk fırsatta dişçiye gideceğim çünkü.

Başlıktan anlaşılacağı gibi dişçi korkusundan muzdaribim hanımlar. Sağ arka dişlerimden birinin ön tarafı birdenbire kırıldı düştü. Arka tarafı, diğer dişlerle bitişik olan kısımları sağlam. Ağrı sızı da çok şükür ki yok. Ama ön taraf kök hariç komple gitti. Arkada olduğu için görünmüyor ve ağrımıyor diye çok ihmal ettim. Ama muhtemelen o kısım çürüyecek ve dişimi kaybedeceğim daha çok beklersem. Dişçiye hayatımda bir kez dolgu yaptırmak için gittim. Çok korkuyorum. Bunun için ne tedavi uygulanır bilen var mı? Ve ağrılı mıdır aydınlatır mısınız beni? Cesaretimi topladım ilk fırsatta dişçiye gideceğim çünkü.
Aynı şekilde sol alt azı dişimde olmuştu ama benimki kısa zaman sonra ağrıdı.kanal yapıldı.üstüne kaplama yapalım dediler ben yaptırmamıştım.
Kanal tedavisinde sadece başta yapılan iğneden korkarsınız gerisini hissetmiyorsunuz zaten.
Kendi dişine sahip çık derim ne olursa olsun.

Dişin durumuna göre ya dolgu ya da kanal tedavi uygulanır büyük ihtimalle. Kanal tedavide de uyuşturulduğu için hissedilmiyor. Korkmanıza gerek yok. Geçmiş olsun. Beklemeyin derim bi an önce gitmelisiniz dişçiye.

Benimde dişlerin üsten kırıyor ve kaplama yaptiriyorum ama bi turlu tutmuyor.kaplamada kiriliyo ne olcak bu disler

Hissetmeyeceksiniz. .
Korkmayın geçmiş olsun. .

Back