Disco ball :)

B&M

FB & M & YE
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2007
8.556
25
37
en sonunda yaptım:sm_cool:
şu diskolarda olan toplardan yaptım biraz amatör oldu ama ilkine göre güzel oldu
sizce?CADIARZU
nasılm yaptm :))
4 adet cd ,bi kauçuk top,yapıştırıcı ,gümüş rengi herhngi bi boya ve makas
cdleri küçük küçük kestim resimde görüldüğü gibi
topu gümüşrengine boyadımki uym sağlasın diye daha sonra cd parcalarını üzerine yapıştırdım ve ip geçirdim
şimdiki hedefim bi büyüğünü yapmak tabi daha muntazamını kaydirigubbakcemile3
evine süsü olarak yapmak isteyenlere fikir olur ::)

dsc01179uv2.jpg

w700.png

dsc01180da5.jpg

w700.png

buyrun kızlar disco topunun detaylı anlatımı

şimdi kauçuk gibi sitres topuda deniyo dediğim top bu kızlar

önce topumuzu gümüş rengi veya gri renge boyuyoruz elinizde hangi boya varsa ahşap boyası kumaş boyası vs...
(bu detayı atlamayın çünki cd leri yapıştırdığınızda alttan topun renkleri gözükür ve estetik durmaz oyüzden mutlaka boyayaın)

topmuz bu

dsc01324jo8.jpg

w500.png

boyama işlemi yapıldıktan sonra top kururken siz bi taraftanda cd leri hazırlayın
dsc01325dj3.jpg

w500.png

ve kesme işlemi bittikten sonra topun orta çizgisinin üstünden ve altından yapıştırmaya başlayın ama yapıştırma işleminin son kısmında topun iki ucunu acık bırakın ki ortasını bulucaksınız ve tığ geçireceksiniz
dsc01326za4.jpg

w500.png

dediğim gibi iki ucu acık bıraktıktan sonra aynen böyle ortadan tığ sokun ve tığın kancalı ucuna ikiye katlanmış ipi tuturun ve çekin ..asmak için bu ip :)))
daha sonra açık bıraktığımız iki ucu da cd lerle kaplayın
dsc01329ph2.jpg

w428.png

umarım anlatabilmişimdir

Son düzenleme:
çocuk odasına çok güzel olur.ışıl ışıl.ama ben toptan ipi nasıl geçirdiğini ve cd leri nasıl öyle düzgün kesebildiğini anlamadım valla....

çocuk odasına çok güzel olur.ışıl ışıl.ama ben toptan ipi nasıl geçirdiğini ve cd leri nasıl öyle düzgün kesebildiğini anlamadım valla....

muhahahah ben yatak odasına yaptım:))

cd leri göz kararrı aynı boyutta olmasına calıştım uzun uzun parcalar kestim cıbuık gibi sonra karelere böldüm benimkiler baya küçük ama yapamk istersen dondurma cıbuğu kalınlığında kesebilirsin

ayrca topun ortasına tığ batırıdm iki uctan gözükücek şekilde iş bittikten sonra ipi tığın ucuna takıp içinden cektim :)))

cd ler kolay kesiliyo mu?
sert olması lazım hatta elle parçalamaya çalışırsan elini keser

cd ler kolay kesiliyo mu?
sert olması lazım hatta elle parçalamaya çalışırsan elini keser

canım aslında cok zor kesilmiyo ama ben baya küçük kestiğim için zorlandım
güzel sağlam bi makasla rahat olur
evet elinle parcalamaya calışırsan yüzüne bile sıcrayabilir ama makasta öle bi tehlike yok :)
sapa sağlamım kaydirigubbakcemile3

vayy süper olmuş hamarat hatun
ellerine emeğine sağlık
çokta güzel duruyor hiçte amatör değil

cok teşekkür ederim canım
amatör derken hani ilk ya biraz yapıştırıcısı felan belli oluyo bide karelerin boyutları bir diil allahtan tavana asıcam uzak kalıcak anlaşılmıyo ozaman:jeyyar:
ama sevindirdin beni saol:sm_cool:

ay inanmiyorum,ne kadar marifetli ve fikir ureten bi insansin,bravo sana............
kizimin odasina yapicam,biran once zaten bayilir boyle seylere,,,,,,,
tesekkur ederim canim,bravo sana tekrardan:hooray:a.s.

ay cok gururlandırdn beni cok saol canım benim

yaw kendi odanzıada yapın :) değişik olur:jeyyar:

benim bu bölümde başka bi topiğim daha var bakabirisin ordanda belki yapabileceğin bişi cıkıar :))

ben de çok severdim bunları ama hiç cd den aklıma gelmemişti süper bi fikir eline sağlık

oldukça güzel olmuş
gerçekten cd leri kesmek hele düzgün kesmek çok zor gibime geliyor

ben boncuk işleyerek obje olarak yapmıştım çokda şık oldu. Fotografta bir tane görünüyor ama 3 adet yaptım daha şık oldu. inş. foto ekleyebilmişimdir.

Eklentiler

• $pırıltılı topumm.JPG
    $pırıltılı topumm.JPG
    46,4 KB · Görüntüleme: 105
zeynex oda cok güzel ve değişik olmuş canım ellerine sağlık

harikasınız. Muhteşem olmuş. Ellerinize sağlık.
Ama bişey merak ediyorum. Bildiğimiz topa tığ batırırsak havası iner. sen nasıl yaptın

harikasınız. Muhteşem olmuş. Ellerinize sağlık.
Ama bişey merak ediyorum. Bildiğimiz topa tığ batırırsak havası iner. sen nasıl yaptın

saol tatlım
bildiğimiz şisme top dil bu kıaucuk top yani stres topuda deniyo buna içi dolu değişik bi maddesi varkaydirigubbakcemile5

emeğine sağlık nefis olmuş ama tam malzemeleri ve nasıl yaptığını anlatsan ben anlamadım tam olarak. evdeki cd'lerle evi reinaya çevirirm valla .balkona asıyorum kuşlara karşı bari başka işlerede yarasın..
bilmeyenler için söyliyim izmit şehir merkezinde milyonlarca karga var belediye dev çınar ağaçlarını cd'lerle süsledi korkarlar diye.ama oyuncak oldu onlara .hepimiz balkona kro arabası gibi cd asıyoruz bir ümit...
şu disco topundan yapıyım bende çare olursa komşulara hatta belediyeye öneririm.üstümüz başımız arabalarımız kuş şeyisi olmasın diye :))))

ben boncuk işleyerek obje olarak yapmıştım çokda şık oldu. Fotografta bir tane görünüyor ama 3 adet yaptım daha şık oldu. inş. foto ekleyebilmişimdir.
Daha net bir fotoğraf ekleyebilirmisiniz net görünmüo..

muhahahah ben yatak odasına yaptım:))

cd leri göz kararrı aynı boyutta olmasına calıştım uzun uzun parcalar kestim cıbuık gibi sonra karelere böldüm benimkiler baya küçük ama yapamk istersen dondurma cıbuğu kalınlığında kesebilirsin

ayrca topun ortasına tığ batırıdm iki uctan gözükücek şekilde iş bittikten sonra ipi tığın ucuna takıp içinden cektim :)))
Ben hala anlamadım gerekirse topu da koyun görelim lütfennn.yerimseniben​

X