Disci koltugunda bayıldım 🤣

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.088
6.859
398
Hamilelikte kullandigim kan sulandirici igneler(dislerde ve kemikte erime yapıyor) sonra yaptigim alerji diyeti derken kalsiyum vitamin tabletleri almama rağmen 6 ay icinde 4 5 disim birden cürüdü dis etlerim hasta.En son doktora 6 yıl önce gitmistim disim apse yapmısti uzun suren antibiyotik igne tedavisi sonunda disimi cektirmistim çene darlıği oldugu icin doktor cene kemiğin kirilırsa ameliyat olursun vs diyerek beni korkutmustu sonra gitmedim bir islem gerekir de dedigi gibi cene kemigim kırılır diye sacmalamışım resmen.
Dislerim 2 haftadir agrimaya basladi dıs kısmi kirıldı köklerin hatta.Bu sabah doktora gittim her sey normaldi doktor muayene icin yanima geldi ağzımı acmamla cok afedersiniz kusma hissi gelmesi bir oldu vücudumda sogukluk hissettim basim dönüyor dedim gerisini hatirlamiyorum bir de bayil istersen feriha oldum 2 kere sezaryen dogum yapip 7 kat kesildim valiz gibi kapatıldım halbu ki neyin korkusu bu.Bir baktım bir sey koklatıyorlar tansiyonum düsmüs yatıyorum evet dişci koltugundan biraz ürküyorum ama bayılacak kadar değil ben bu disleri nasil yaptiracagım disci koltugu aklima gelince midem bulaniyor hala normal mi ? Disci fobim de yok basina gelen var mi neden oldu bu ? Olmamasi icin ne yapmam lazim bu yasta dis icin anestezi de alınmaz herhalde ki bebek emziriyorum. Ayni doktora gitsem yine aynisi olursa ayip olur mu adama ?

Çok korkak biriyim doğumdan korkup son anda sezaryene girdim.dişten hiç korkmuyorum iğne vurduktan sonra hiçbir ağrı hissetmiyorum.gerci şimdiye kadar kanal ve dolgu yaptırdım çektirme falan yapmadım.sadece iğne vurunca hafif agriyo o kadar sonra uyusunca hiçbir şey hissetmiyosun

Daha önce hepsini yaptirdim kanal tedavisi haric dolgu,cektirme vs igne vururken hafif elektrik carpma hissi oluyor hepsini biliyorum korkarak da gitmedim ama böyle oldu

Bende ıkı aylık hamıleyken dişim bırdrn agrımaya bsladı. Kanal tedavisi ıcın gıttım doktor iğne yaptı. Beklemem gerekıyordu içimden bişeyler akıyo gıbı oldum. Doktorun kapıya tıklttım hstası vardı ben dedim bayılıcam çok kötüyüm. Yalnızda gıtmıstım. Kapıya ınıp hava alsam dedım. Doktor bırakmadı ıcerı davet ettı camı actı hava aldım öyle kendıme geldım. Bende korkuyorum fobim var.

Aynı şeyi yaşadım dişçinin elindeki şeyle yanıma doğru yaklaştığını görür görmez bayıldım
Neyse ki doktor çok nazikti ayilmami bekledi yiyecek biseyler aldırdı biraz bekledik felan sonra kaldığı yerden devam etti

Açılın ben geldim. Tam 1 yıl dişçi koltuğuna oturdum kalktım. Doktor artık randevu vermiyordu. Hatta bir keresinde kendimden geçmişim ambulans arayın diye panik olmuş adamcağız. Sonra sakinleştirici al dedi. İnanır mısınız o da fayda etmedi derken, en sonunda canıma tak etti. Korkulacak bir şey olmadığına kendimi inandırdım. Ve dolgu, kanal implant, çekim Allah ne verdiyse daldık olaya, her seferinde smuwiLa seninle geldiğimiz noktaya inanamıyorum derdi. Hiç korkmadığım işlemde implant oldu.

Mide bulantısı kısmına bir şey diyemiyorum tabii, benim kuzenimde hastaneye gidince midesi bulanır ve istifra ederdi. Br de takipli hastaydı mecbur sık sık gitmesi gerekiyordu. Bir dönem böyle geçti, sonradan kendi kendine geçti.

Benim dişçi fobim var zorunda kalmadikça gitmem en son gittigimde dr hanım anestezi yapmayi unuttu, haldır huldur benim dişe daldı el kol yaptım anlamadı.
En son tavana dogru sıcramamla ayyyy uyusturmayı unuttum niye söylemiyosun dedi bana ama o diş sinirlerindeki olay benim bütün sinirleri alt uüst etti tabi kadına bir tane patlatasim geldi sonra uyusturdu ama şimdi bir dişimin daha yapilmasi lazim iyice fobi oldu köklü diş sallaniyor baya umarım kendi kendine düşer yoksa ben kapiya ip takip cekecegim

Benim daha önce hiç dişçi fobim olmamasina rağmen bir kaç yıl önce dolgu işlemi sırasında önlüğümü ve ağzımın içindeki aparatları fırlatıp gitmemek için zor tutmuştum kendimi. 5 yıl önce kızıma doğum yaptığımda sezeryan masasından da aynı şekilde fırlayıp kaçasım gelmişti. Akli melekelerimi kaybetmemek için içten içe kendimle cebelleşip durdum. Sanırım bilinç altım vücut butunluğuma bir tehdit olarak algılıyor böyle seyleri. Herhalde bünyem kuvvetli olduğu için bayılmadım yoksa o durumda benimde bayılma ihtimalim çok yüksekti.

anestezi de bayıltaabilir eğer aç karnına yaptırdıysanız evet genel anestezi değil lokal anestezi ama yine de bayıltabiliyor ama endişe etmenize gerek yok ben şu anda bütün dişlerimi yaptırma sürecindeyim ağzım temeli atılmış inşaat gibi her gün anestezi yiyorum bir ton

Benim fobim yok yani herkes kadar ürküyorum sabahtan beri kendime gelemedim

Doktor bana daha dokunmamıstı bile

Ben sezaryende de panik yapip sakinlestirici aldim hatta sonki sezarýenimde sakinlestiriciye ragmen ayilinca anestezi doktoru ne kuvvetli bünyen varmıs 5 defadir denedik yine uyandin demisti.Herhalde bu durum da panik yapinca oldu anlamadim

Bundan sonra bende de olacak sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…