- 21 Aralık 2013
- 529
- 89
- 43
- Konu Sahibi misscoffee
...............................................................................................................................................
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
acımasızca olcak ama korkunun ecele faydası yok.hem tıp cok gelişdi okadar guzel uyusturuyorlar kı azcık hissediliyor daha ilerisi daha kotusu olmadan hemen başla bence.ben yirmialtı yasındayım ve dişden benim kadar ceken olamaz agzımda saglam diş yok hepsi tamirli
doktorunuz kimdi? dişleriniz takılınca lütfen resim koyun unutmayın merakla bekliyorum
Koyarım. Gerçi daha 1 haftam var :)
Reklama girermi bilmiyorum ama sonuçta sağlık bu, bir sorun olmaz o yüzden sanırım
dişçim ve kliniğim bu = http://www.dis212.com.tr/sevgi-gurbuzel/
Bakalım sonuç ne olacak.
Pek yorum gelmedi ama ben yinede zirkonyum yaptıracak olanlar ve merak edenler için ayrıntlarıyla yazayım
Hem yazınca rahatlıyor da insan.
Cuma günü diş hekimine randevum vardı tedavi süreci başlayacak, dişlerim kesilcekti. Çocukluğumdan beri dişçi fobim var giderken korkudan bayılcaktm :18: O yüzden de geç kaldım randevuya biraz.
Neyse sonunda girdim kapıdan ama adrenalin üst seviyede. Sanki ağzımı testereyle kesicekler, dudaklarımı kopartacaklar gibi hissediyorum Doktor benden sonraki hastasını bekletmemek için aceleyle "çabuk hemen başlamamız lazım çok geç kaldın" dedi. Ben hala korktuğum için bi doktora baktım, bi dişçi koltuğuna sonrada vakitten kazanayım diye tuvalete gitmem gerek dedim çıktım odadan gittim lavaboya :) bekle allah bekle yok gidemiyorum odaya, o koltuğa yatmak düşüncesi bile tüm saç tellerimi havaya dikiyor. En son bi 15dk geçmiştir cesaretimi toplayıp gittim ben. Yattım koltuğa. Konuşamıyorum heyecandan kendimi işkenceye uğrayan kurban dişçiyide seri katil olarak görüyorum
İlk önce kendi dişlerimin ölçüsünü aldı kesmeden. Sonra hazırladı iğneleri. Önce sprey sıktı üst damağıma iğneleri fazla hissetmeyim diye. Anladı tabi benim nası panik nası sinir bozucu olduğumu :) Sonra vurdu iğneleri. Acıdı açıkçası. 4 tane vurdu üst damağıma sonra uyuşunca bi 4 tane daha yedim. Onu hissetmedim allahtan. Sonra başladı kesmeye. Hiç acı, sızı duymadım. Bi ara çok az bir sızı duydum ondada bağırdım zaten doktor da üst damadğımın iç kısmına bi 4 tane daha iğne yaptı. Tamamen hissizleşti heryeri. 6 dişi yarım saatte halletti. Ölçü aldı 2 3 defa. Sıra geldi geçici dişlere. Burda geçiçi dişlerin takılması için 2 saat yada 1 gün bekleyenler olduğunu okumuştum ama bende öyle birşey olmadı. Doktor dişlerimi kesmeden aldığı ölçüye uygun olarak kendi dişlerimin aynısında bir geçici diş yaptı. 5dk bile beklemedim hemen taktı geçici dişlerimi. Bana "iğnenin etkisi geçince dişlerinde ağrı olabilir, diş etlerinide kestim biraz onlarda sızlayabilir" dedi. Sonra gargara, antibiyotik falan yazdı. Tuzlu suyla ağzını çalkala ve ne kadar acısada sızlasada dişlerini fırçala eğer diş etlerin iyileşmesse çok daha kötü olur dedi. Çok açık sözlüdür kendisi.
Geldim eve ilacın etkisinin geçmesini bekledim, dudaklarımda aysun kayacı gibi 2 metre önde, dudak yapım değişti. Uyuşmam gitti 2 saat kadar sonra ve ne acı ne sızı olmadı. Fırçaladım. Fırçalarken bile acımadı. Şuan 2. günüm ve hiç ağrım yok kızlar. Yemek yerkende problem çekmiyorum, konuşurkende. Ama dişlerimin kesilmiş halini gördüğüm anı unutmucam. Gerçekten o görüntüyü daha önce gösterselerdi günde 10 kere dişlerimi fırçalar 20 kere bakım yapardım.
Şuanda herşey yolunda. 1 hafta beklicem. Haftaya provam var zirkonyumlarım denencekmiş. Denedikten 4 gün sonrada takarız dedi. Ama provada alt 8 dişime dolgu yapılacak. Doktor uyuşturmam 8 dişin hangi birine iğne yapayım dedi acımaz fazla zaten tarzında birşeyler dedi ama tabi ben en ufak bi acı olursa yaygara kopartıp iğne vurdururum o ayrı
Bakalım nolcak.
Sizin için fotoğraflarımıda paylaşayım;
Bu dişlerimin kesildikten sonraki canavar hali
Eki Görüntüle 950280
Buda geçiçi dişlerim takıldıktan sonra; (kendi dişlerimin aynısı)
Eki Görüntüle 950281
Gelişmeleri ve son halini tekrar paylaşıcam.