• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diş...

Biruni

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2016
264
150
18
meraba arkadaşlar

ben küçüklüğümde 2.sınıfa gidene kadar bol bol süt içerdim benim kadar süt içen yoktu fakat şekerli(!)

ama dişlerim oldu olası çok güçsüz daha 2-3 ay önce yaptırdığım dolgu yine düştü, bir tane de dişim yok implant gerekiyor oda kırılmıştı. artık yemek yiyemiyorum yaptırıyorum dolgusunu kanal tedavisini ama bi bakıyorum aradan 1 ay geçmeden yine yine yine. dün de yemekte dişimin bi parçası kırıldı ağzıma düştü. artık çok sıkıldım ne yapmam lazım yoğurt et cok tüketirim biliyorum bizler ne kadar yardımcı olabiliriz diceksiniz ama illa ki basına gelen vardır diye düşündüm :(

ne yapmalıyım arkadaşlar yediklerime mi dikkat etmeliyim ne yapmalıyım of...

Baska doktora gidin boyle hemen dolgu bence domtor hatasidir.
Ben yaptirdim yilalrdir sorun yasamiyorum

Bebegime bu yüzden sütü verirken şekersiz veriyorum alisti bile.bana da küçükken sağolsun halam emzigi sekere batırır verirmiş alistirmislar beni sekere batirmadan almiyormusum annemi de dinlemezlermis çok kizarmis annem benimde dislerim deki dolgu çabuk dusuyor

Dolgu okadar cabuk dusmemeli, bunun disinle alakasi yok. Maalesef benimde dislerim cok dayanikli degil, toplam 6 tane kanal tedavisi olmusum bugune dek haha..Dis bakimi ozelliklede dayaniksiz dislere sahip insanlar icin ekstra onemli. Sabah aksam fircalamalisin. Elektrikli dis fircan varsa onunla her disini (!!) tek tek dis etinle beraber yavas yavas fircala once dis kismindan. Sonra ayni islemi disinin ic kismindan yapacaksin, tek tek dis etlerinle beraber fircalayacaksin. Dislerinin arasini floss ipiylede temizlemelisin. Evet kanar ilk bir iki hafta, ama olsun, her iki gunde bir flosslamak onemlidir (turkcesini bilmiyorum, floss diye geciyor burda).

gecmis olsun, caninizi sikmayin, zaman ayirin okadar.

Dolgu okadar cabuk dusmemeli, bunun disinle alakasi yok. Maalesef benimde dislerim cok dayanikli degil, toplam 6 tane kanal tedavisi olmusum bugune dek haha..Dis bakimi ozelliklede dayaniksiz dislere sahip insanlar icin ekstra onemli. Sabah aksam fircalamalisin. Elektrikli dis fircan varsa onunla her disini (!!) tek tek dis etinle beraber yavas yavas fircala once dis kismindan. Sonra ayni islemi disinin ic kismindan yapacaksin, tek tek dis etlerinle beraber fircalayacaksin. Dislerinin arasini floss ipiylede temizlemelisin. Evet kanar ilk bir iki hafta, ama olsun, her iki gunde bir flosslamak onemlidir (turkcesini bilmiyorum, floss diye geciyor burda).

gecmis olsun, caninizi sikmayin, zaman ayirin okadar.
çok çok teşekkür ederim , deniycem bunları

Baska hekime gidin.
Dolguyu estetik dursun diye beyaz mi yapıyor?
Yada eli iyi değil.
Geçmiş olsun. Bende yanlis bir hekim yüzünden implanta muhtac bir boşlugum var.

meraba arkadaşlar

ben küçüklüğümde 2.sınıfa gidene kadar bol bol süt içerdim benim kadar süt içen yoktu fakat şekerli(!)

ama dişlerim oldu olası çok güçsüz daha 2-3 ay önce yaptırdığım dolgu yine düştü, bir tane de dişim yok implant gerekiyor oda kırılmıştı. artık yemek yiyemiyorum yaptırıyorum dolgusunu kanal tedavisini ama bi bakıyorum aradan 1 ay geçmeden yine yine yine. dün de yemekte dişimin bi parçası kırıldı ağzıma düştü. artık çok sıkıldım ne yapmam lazım yoğurt et cok tüketirim biliyorum bizler ne kadar yardımcı olabiliriz diceksiniz ama illa ki basına gelen vardır diye düşündüm :KK43:

başka dra git 2012 ilk dolgu yaptırdım siyahtı sanırım 2 ay sonra düştü dr başka şehre gitmiş başka dr beyaz dolgu yaptı şükür hala duruyor

meraba arkadaşlar

ama dişlerim oldu olası çok güçsüz daha 2-3 ay önce yaptırdığım dolgu yine düştü, bir tane de dişim yok implant gerekiyor oda kırılmıştı. artık yemek yiyemiyorum yaptırıyorum dolgusunu kanal tedavisini ama bi bakıyorum aradan 1 ay geçmeden yine yine yine. dün de yemekte dişimin bi parçası kırıldı ağzıma düştü. artık çok sıkıldım ne yapmam lazım yoğurt et cok tüketirim biliyorum bizler ne kadar yardımcı olabiliriz diceksiniz ama illa ki basına gelen vardır diye düşündüm :KK43:

Merhaba, çok geçmiş olsun... öncelikle kendimi tanıtayım uzman dişhekimiyim.. Dişlerin sağlığında birçok faktör rol oynamaktadır. Sadece yediğiniz besinler değil, genetik faktörler, hijyen alışkanlığı, fırçalama tekniğiniz v.s gibi diğer faktörlerde vardır. Yapmanız gerekenler konusunda dilerseniz, ayrıntılı konuşabiliriz, esenlikle..

Back