• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış ticaret mezunları ya da konuyla ilgili olanlar yardımm...

aasya26

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
47
9
13
İstanbul
Arkadaşlar merhaba öncelikle Dış Ticaret mezunuyum iki aydır deli gibi iş arıyorum fakat malesef yok.Saçma sapan alanımla alakalı olmayan işlere basvuruyorum. İngilizcemi geliştirmek için devamlı yabancı diziler filmler izliyorum gramerim var fakat pratik yapıcak ortamım yok. İngilizcem orta seviyede . Bulgarcamda var hatta Bulgarcam ingilizcemden daha iyidir belki pratikte yazabiliyorum çok iyi anlıyorum fakat konuşurken kendimi ifade edebilecek herseyı bılıyorum . Sorun şu ki işssizlikten bıkmış bir durumdayım bu alanda hiç deneyimim yok . Üniversite stajımın süresi bir ay kadardı ondada tanıdık vardı naylon yaptım gitmedim.. Sorum şu ilk defa kendi mesleğimle alakalı mülakat daveti aldım. Çalışma saatleri gayet iyi sabah 8:5 aksam 6. c.tesi 10-14:00 arası ve pazar tatil. Pozisyon ithalat ihracat müşteri temsilcisi. Aranılan şartları yazıyorum. Bu pozisyonda çalışan bilgi verebilecek biri varsa yorum yapmalarını rica edicem . En azından kendi mesleğimle ilgili biyerde çalışıp biyandan ek uğraşlarla dılımı gelıstırmek istiyorum. Hem maddi açıdan hemde kendimi geliştirebilmek için bu ıse cok ıhtıycım var.. Maaş beklentiniz ne diye sorduklarında ne cevap vermeliyim sizce. Acksası benım düşündüğüm aralık tecrbesz brine göre alt sınır 1200 üst sınır 1500 olmalı . Firma denizclik firması uluslararası alanda taşımacılık yapıyor. İSTANBUL'da oturuyorum. Daha önce farklı iş tecrübelerim oldu satış alanında iş hayatına yabancı değilim tecrübesiz değilim profesyonel bir çalışanım. Fakat kendi mesleğimde acemiyim arkdaşlar ltfen yardımm

ALINACAK PERSONEL SAYISI:4
İşin Tanımı :

ithalat ve ihracat yük takibi yapacak
konteyner yükleme ve boşalma süreçlerini takip edecek
müşterilere yüklemelerin durumları hakkında bilgi verecek
iç nakliye ve kapı teslim işlerinde tedarikçileri organize edecek
firma yazılımına ve kullandığımız şablonlara ilgili kap ve kg girişlerini yapacak
konteyner dolaşım ve son durumlarını inceleyecek
transit işlem ve tescil işlemlerini takip edecek
gümrük firmaları ve müşterilerle bilgi akışını sağlayacak
Aranan Nitelikler :

20 - 28 yaş aralığında, erkek adaylarda tercihen askerliğini yapmış
bay veya bayan, tecrübeli / tecrübesiz
Kadıköy ve çevre ilçelerinde ikamet eden
öğrenmeye açık, denizcilik ve konteyner taşımacılığı alanında kariyer hedefleyen
yoğun çalışma temposuna uygun
konuşması açık, anlaşılır, iletişim kabiliyeti kuvvetli
takım çalışmasına yatkın
outlook ve ofis programlarına hakim

Böyle bir firma bu pozisyon için eleman ararken ne gibi sorular sorabilir ,
ithalat ve ihracat müşteri temsilcileri alınacakYorum yapan arkadaşlara şimdiden tesekkürler.. :26::26::30::44::44:

Son düzenleme:
Ben oludum dış ticaret ama nefret ede ede yani :) yanlış tercihlerin kurbanı oldum ve hiç sevemedim bölümümü. Dolayısıyla bu alanda da çalışmadım hiç. Ama gikir vericek birileri çıkar illaki :)

Ben oludum dış ticaret ama nefret ede ede yani :) yanlış tercihlerin kurbanı oldum ve hiç sevemedim bölümümü. Dolayısıyla bu alanda da çalışmadım hiç. Ama gikir vericek birileri çıkar illaki :)

canım tşkrler yınede cevap verdiğin için.. Bende çok isteyerek yazmadım iki üç bölüm arasından en yatkın olabileceğim bölüm olarak yazmıştım. asıl bölümüm bilgisayar programclığı.. hayat sartları malesef istemedğimz seylere zorluyor bazen.. Bilgili birilerinden gelicek yorumlara çok ıytıyacım varr kmse yokmuu yaaaa :44::44:

Diş ticaret okuyan bi arkadaşım kpss ile gümrüge atandı ıstanbuldan ardahana gitti yani bölümden bi iş sahibi olmak istiyorsan kpss. Ye çalış ne de olsa devlet öbür türlü özel sektör çok çalış az para al gibi, ben kimya teknolojisi okudum hastanede özelde çalışmak için girişimde bulundum ama maaş 1000 tl dediler tabi sene2008 özel olunca insan daha dikkat etmek zorunda kalıyo kpss ye girdim. Aynı zamanda dgs ye, kazandım mühendisliği bir yıl okudum o dönemde adalet zabıt katibi alıyordu girdim okulu da bıraktım tabi ve şimdi katibim :-) tamam kendi işimi yapmıyorum ama rahatım 2000 tl maaşla

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bende dis ticaret mezunuyum.ben.kpss ye agirlik verdim.sizin en azindan cabaniz var benim.oda yok.hakkinizdan hayirlisi ise olsun

Diş ticaret okuyan bi arkadaşım kpss ile gümrüge atandı ıstanbuldan ardahana gitti yani bölümden bi iş sahibi olmak istiyorsan kpss. Ye çalış ne de olsa devlet öbür türlü özel sektör çok çalış az para al gibi, ben kimya teknolojisi okudum hastanede özelde çalışmak için girişimde bulundum ama maaş 1000 tl dediler tabi sene2008 özel olunca insan daha dikkat etmek zorunda kalıyo kpss ye girdim. Aynı zamanda dgs ye, kazandım mühendisliği bir yıl okudum o dönemde adalet zabıt katibi alıyordu girdim okulu da bıraktım tabi ve şimdi katibim :-) tamam kendi işimi yapmıyorum ama rahatım 2000 tl maaşla

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım teskrler yorumun ıcın bende gırdım dgs ye kpssyede gırmeyı dusunuyorum .Öncede derdım hep 4 yıla tamamlayacagım dıye fakat hevesım cok kırıldı ınan dil bılıyorsan herkesten fazla maaş alıyorsun.. bı yakınım turızm mezunu ama dıs tcaret uzmanı olarak calısıyor cvnku ana dılı gbı ınglzcesı var.. Ben bölümümle alakalı bıryerde calsmak deneyım kazanmak ıstyorm .. devlet memurlugunun acelesi yok dye dusnyorm bılmıyorum.. Bana tavsıyenız varmı bu mülakatla ilgili maaş beklentmı sorarlarsa ne demelıyım sizce..

Bende dis ticaret mezunuyum.ben.kpss ye agirlik verdim.sizin en azindan cabaniz var benim.oda yok.hakkinizdan hayirlisi ise olsun

canım tskr ederm cevap için.. ne düşünüyorsun yazdklarm hakkında nasıl bır yol ızlemelıym.. daha yenı mezunum kpss umıdım yok oyzden kendimi denemek ve sınavı görmek adına grıcem.. Dgs ye grdım fakat umıdım yok saglık sornlarım vardı buyuzden calısma fırsatım olmadı.. Özel sektör kanını emiyor ınsanın oyuzden suan ıcın ozel sektorden baska sansım yok ama dıs tıcaret yenı mezunları nekdar alır bılmek ıstyorm.. Beklentın ne dıye soryorlar yuksek bır beklentm yok fakat düüşündklernden cok altnda bır rakamda söylemek ıstemyorm maddı açıdan rahatlamam lazm.. bu arada sızınde hakknzda hayrlsı olsn Allah yardmcınız olsun :):23::23:

canım tskr ederm cevap için.. ne düşünüyorsun yazdklarm hakkında nasıl bır yol ızlemelıym.. daha yenı mezunum kpss umıdım yok oyzden kendimi denemek ve sınavı görmek adına grıcem.. Dgs ye grdım fakat umıdım yok saglık sornlarım vardı buyuzden calısma fırsatım olmadı.. Özel sektör kanını emiyor ınsanın oyuzden suan ıcın ozel sektorden baska sansım yok ama dıs tıcaret yenı mezunları nekdar alır bılmek ıstyorm.. Beklentın ne dıye soryorlar yuksek bır beklentm yok fakat düüşündklernden cok altnda bır rakamda söylemek ıstemyorm maddı açıdan rahatlamam lazm.. bu arada sızınde hakknzda hayrlsı olsn Allah yardmcınız olsun :):23::23:
Ben dgs ye girmedim.belkide hats yaptim.bilmiyorum ama dgs ile gecis yapan arkadaslarim iktisat okuyorlar ki bunlardan biri bolum ikincisi agnosu yardim etti.ama bende aciktan devam.ediyorum.orgunden iktisat isletme okumak zor geldi bana.ucret konusuna gelincede 1200 1500 gayet iyi altina calisma zaten.dilde var cunku.biraz calis okudum.bosta kaldim psikolojisini at uzerinden daha sonra devlete girersiin.bu aradada dili gelistir yds ilede gumruklere girisin kolaylasir

Ben dgs ye girmedim.belkide hats yaptim.bilmiyorum ama dgs ile gecis yapan arkadaslarim iktisat okuyorlar ki bunlardan biri bolum ikincisi agnosu yardim etti.ama bende aciktan devam.ediyorum.orgunden iktisat isletme okumak zor geldi bana.ucret konusuna gelincede 1200 1500 gayet iyi altina calisma zaten.dilde var cunku.biraz calis okudum.bosta kaldim psikolojisini at uzerinden daha sonra devlete girersiin.bu aradada dili gelistir yds ilede gumruklere girisin kolaylasir

önceden cok heveslıydım ama su ıs arama surecı herseyı gözümün önüne serdi resmen.. dilin varsa herseysın buyuzden bıle orgunle degılde acıktan tamamlamayı dusunuyorum cok bunaldım.. evde bıyere kadar yıllardır kendı paramı kazanan bırıyım parada ısteyemıyorum cok sıkılıyorum bıyere gıdıyuoruz herseyı erkek arkadasım oduyor falan paranın lafını yapmaz asla bende öyle fakat nereye kadar bana calısmıyor cocuk :52::52::52::52::52::14::14::14::14:

Back