Merhaba 35 yaşımdayım diş teli taktırıcam çok ağrı yapıyormu?
taktıran var ise bilgi verebilirmi?
teşekkürler
Hangi ildesiniz ve hangi hekimle çalışacaksınız??ayrıca önerilerim olacak:
1-hekiminiz ortodontist olmalı,çünkü diş hekimleri de ortodontik tedavi gerçekleştiriyor ve başarısız sonuçlar çıkabiliyor..
2-hekiminiz tek bir klinikte çalışmalı(=seyyar olmamalı),zaten her hekim tek yerde çalışma hakkına sahiptir,google hekiminizin adını yazın nerde çalıştığı yazar yani aynı hekimin adını 2-3 klinikte görmezsiniz..
3-tedaviye başlarken panoromik ve kafa filminiz çekilmeli ve siz bunları saklamalısınız,
4-kurumdan fatura mutlaka alın,birçok ortodontist ayda1-2 kliniğe gelip kayıtdışı çalıştığı çalıştığı için sağlık bakanlığına şikayet etmemeniz için fatura vermemektedir,unutmayın!!!
5-25 yaş sonrası ortodontik tedavilerde nüks(tekrarlama,eskiye dönüş) sıklıkla görülüyor hele eğriliğe neden olacak hareketleriniz hala devam ediyosa,dil ile itme gibi(mesela bende mevcut koruyucu aparey kullanmama rağmen açıkkapanış(openbite) geri döndü 30 yaşımda başladım tedaviye 3 yıl oldu biteli açık kapanışı bondingle kapattım ancak)
6-birçok hekim tüccar zihniyetinde hareket eder, ortodontik tedavi pahalı bir yöntem olduğu için hekim parasını alır siz bitince banane bile diyen duydum
7-benim ortodontik tedavim sıkıntılı geçti hekim ne panoromik çekti ne fatura ve filmlerimi verdi kayıtdışı çalıştığı için,gerçi ben gerekli mercilere şikayetimi yaptım klinik kapatıldı ceza aldı ama bilirkişiye ispatlayamadımfilm olmadığı için...2 alt dişimde aşırı ortodontik kuvvetten lezyonlar oluştu kaybedebilirim...AMAN DİKKAT!!!!!dişlerimin fotosunu paylaşıym..ortodontist milyonda bir olur seni buldu kusura bakma dedi