• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diş teli

vsnb

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2016
2
0
1
46
Merhaba 35 yaşımdayım diş teli taktırıcam çok ağrı yapıyormu?
taktıran var ise bilgi verebilirmi?
teşekkürler

merhaba bende 31 yaşında taktırdım 3 ay oldu 3 ayda bariz fark etti diyebilirim..kişinin ağrı eşiğine göre değişiyor sanırım çünkü internette okuduğum kadar olmadı bende hatta hiç ağrı olmadı çok şükür sadece bazen dişleri bastırmakta zorlandım..yani yemek yerken..ama sanırım ağrı konusu kişiden kişiye değişiyor onu da belirteyim..taktırmanızı tavsiye ederim günden güne düzelmeyi görünce insan mutlu oluyor..:)

İlk bir kaç gün sıkıntı yaşarsınız ancak sonrasında hekiminizin önerileri dinler ve ağız içi bakıma özen gösterirseniz sıkıntı yaşamayacak, sonuçlarından da memnun kalacaksınız.

teşekkürler[/QUOTE

canım bende 31 e gircem 3 ay oldu ama daha ön dişlerime takılmadı arka dişlerıme takıldı diş kaydırıp önlere yer açmak icin bende cok korkuyodum cok agrı sızı olcak diye ama korktugum gibi olmadı hafif agrı bide basarken biraz diş acıyo o kadar dayanılmıycak bi zorlugu yok hatta bi an önce sabırsızlıkla ön dişlerime takmasını bekliyorum düzelmesi icin :KK66:

Merhaba bende 3 sene boyunca tel tedavisi gördüm ilk takıldığı an acı veya agri olmuyo ama eve döndükten sonra bi süre ağrım olmuştu ağrı kesici kullandım 1 hafta sonra yavaş yavaş alisiyo insan ben çok isteyerek taktirdigim için ağrı olsa dahi umursamamaya çalıştım sonucu düşünüp motive olmak lazım sonuç olarakta inci gibi dislerim var yine olsa yine takarım diyorum :))

image.jpeg
teşekkürler
Hangi ildesiniz ve hangi hekimle çalışacaksınız??ayrıca önerilerim olacak:
1-hekiminiz ortodontist olmalı,çünkü diş hekimleri de ortodontik tedavi gerçekleştiriyor ve başarısız sonuçlar çıkabiliyor..
2-hekiminiz tek bir klinikte çalışmalı(=seyyar olmamalı),zaten her hekim tek yerde çalışma hakkına sahiptir,google hekiminizin adını yazın nerde çalıştığı yazar yani aynı hekimin adını 2-3 klinikte görmezsiniz..
3-tedaviye başlarken panoromik ve kafa filminiz çekilmeli ve siz bunları saklamalısınız,
4-kurumdan fatura mutlaka alın,birçok ortodontist ayda1-2 kliniğe gelip kayıtdışı çalıştığı çalıştığı için sağlık bakanlığına şikayet etmemeniz için fatura vermemektedir,unutmayın!!!
5-25 yaş sonrası ortodontik tedavilerde nüks(tekrarlama,eskiye dönüş) sıklıkla görülüyor hele eğriliğe neden olacak hareketleriniz hala devam ediyosa,dil ile itme gibi(mesela bende mevcut koruyucu aparey kullanmama rağmen açıkkapanış(openbite) geri döndü 30 yaşımda başladım tedaviye 3 yıl oldu biteli açık kapanışı bondingle kapattım ancak)
6-birçok hekim tüccar zihniyetinde hareket eder, ortodontik tedavi pahalı bir yöntem olduğu için hekim parasını alır siz bitince banane bile diyen duydum
7-benim ortodontik tedavim sıkıntılı geçti hekim ne panoromik çekti ne fatura ve filmlerimi verdi kayıtdışı çalıştığı için,gerçi ben gerekli mercilere şikayetimi yaptım klinik kapatıldı ceza aldı ama bilirkişiye ispatlayamadımfilm olmadığı için...2 alt dişimde aşırı ortodontik kuvvetten lezyonlar oluştu kaybedebilirim...AMAN DİKKAT!!!!!dişlerimin fotosunu paylaşıym..ortodontist milyonda bir olur seni buldu kusura bakma dedi

Hiç korkmayın sonunu düşünüp mutlu olun 26 yaşndayım... 4.ayım tellerimle şu görüntü bile beni mutlu etmeye yetti çok çabuk düzeliyor...

Back