Diş teli...

taktırın bence kesinlikle

görünce hemen yazmak istedim ecligner kesinlikle araştır ablam yaptırıyor ve zor düzelecek olmasına rağmen 6 ay süre verdi doktor diş teli gibi kötü görünmüyor bilmeyenler hiç farketmiyor fiyatı da aşağı yukarı aynı

15 Aydır diş teli kullanan biri olarak tecrübelerimi paylaşayım hanımlar :) Dişlerimde çarpıklık,yamukluk,köpek dişi gibi bozukluklar yoktu.Dişlerim aralıklıydı onları birleştirmek için takıldı.29 yaşımda taktırdım şu an 30 yaşındayım.Bekarım.Doktorumun en yaşlı hastası 55 yaşında.Diş teli takmanın yaşla alakası yok bu tamamen sizin isteğinizle ve özgüveninizle alakalı bir durum.Karşınızdaki insan sizi beğenmiyecek,dalga geçicek,ayıplayacak gibi bir durum aklınızda varsa şayet bunları unutun.İş kadınıyım ve günün her anı,saati birçok insanla yüz yüze geliyorum bu benim için bir sorun teşkil etmiyor.Diş teli takılmadan önce çene filminiz çekiliyor gömülü diş,çürük diş varsa teller takılmadan önce bu dişlerin çekilmesi şart yoksa teller takıldıktan sonra böyle bir sorunla karşılaşmamanız adına operasyonlar daha zor olabilir.Bende 20 yaş gömülü diş çıkınca önce çene cerrahı tarafından o dişim alındı korkulacak bir durum yok.45 dk.sürdü operasyonum uyuşturdukları için birşey anlamıyorsunuz.Sonra dikiş atıldı 1 hafta sonrada dikişler alındı.Bu süre zarfında ilk gün çorba yedim diğer günlerde dikişli tarafla değilde dikişsiz tarafla gayet rahat bir şekilde yemeğimi yedim.Ertesi gün şişlik morluk oluyor ama 1 hafta içinde onlarda geçiyor.Kimilerinde ağrı oluyormuş ben ağrı yaşamadım.Dikişlerim alındıktan 1 hafta sonra ilk önce üst dişlerime tellerim takıldı.6 hafta sonrada alt dişlerime tellerim takıldı.Ağrı oluyormuş fakat ben ağrı hiç yaşamadım çene kaslarım kuvvetli sanırım :) Her 6 haftada bir kontrole gidiyorum her gittiğimde teller sıkıştırılıyor.Kesinlikle metal teli öneriyorum.şeffat teller hem ilerleyen zamanlarda sararıyor daha çirkin bir görüntü oluyor,hemde daha masraflı ve tedavi süresini uzatıyor.Tellerim takılınca doktorum sert şeyler yememi (çerez,mısır,havuç,elma,erik,çekirdek,jelibon,sakız) gibi yiyecekleri yasakladı.Çay,kahve,sigara tüketmememi istedi sigara kullanmıyorum fakat çayımıda kahvemide rahatlıkla içtim.İçtikten sonra dişlerimi hemen fırçaladım.Şöyle tarif edeyim yarım ekmek yerken ısırma işlemini unutun.Braketleriniz anında kırılabilir.Kopara kopara yiyebilirisiniz.Alışınca zaten zamanla dürüm,ekmek arasıda rahatlıkla yiyeceksiniz.Doktorum duymasın :) ben çerez,mısır,erik,çekirdek yedim ama ben yedim diyede telleri olan arkadaşlar yemesin kırılabilir ben hiç kırmadım çok şükür :) sadece elmayı,havucu ısırarak yemedim.elmayı doğrayıp,havucuda rendeleyip yiyebilirsiniz.En zor yenilen şeyler,fındık,fıstık,ıspanak,pilav,simit bunları yedikten sonra hemen dişleriniz fırçalayın ara fırçanızda dahil tellerimin arasına girdimi sinir oluyordum :) 1 yıl sonra damağıma piercing gibi duran bir vida takıldı lastik tedavisi için.(hatta takıldığında doktoruma demiştim bunun svarowski taşlısı yokmu diye hoşuma gitti baya bi güldük :) 4 aydırda lastik kullanıyorum.hani bu tokacılarda satılan minik lastikler varya onlar gibi ufacık birşey.Paket lastiği renginde onlardan takıyorsunuz telinizle vida arasında esnetip bağlantı kurup geçiriyorsunuz zor birşey değil her sabah lastiği değiştiryorum o kadar.2 ay sonra tellerim çıkıcakmış doktorumun değimiyle.Sonra şeffaf damaklık kullanıcam boşluklar açılmasın diye.Takanları gördüm görüntü olarak hiç belli bile olmuyor.Size konuşmanız bozukmuş gibi gelsede karşı taraf bunu anlamıyor bile.Hiç korkmayın,insanlar ne der düşünür diyede çekinmeyin.Tedavi mastafım benim 2500 $ tuttu.Ödeme yaparken o günkü günlük kur baz alınıp TL olarak ödedim.Ağız sağlığı çok önemli.Buna önem veren kadın herşeye önem verir kanaatindeyim.Gerçekten sabır işi 15 ay nasıl geçti bende anlamadım.Ama tedaviniz tam anlamıyla bittiğinde iyiki taktırmışım diyeceğiniz bir gülüşe sahip olucaksınız.Fotoğraflarda çok rahat bir şekilde gülüceksiniz.Sorularınız olursada seve seve cevaplarım.Mutlu kalın :)

buraya mesaj yazmıştım ama yine yazayım, tedavim 13 ay surdu. şimdi plak takıyorum. 3.5 ay oldu. 8.5 ay sonra ondan da kurtulmuş olacağım.iyi ki yaptırmısım

Yaptirin, moda artik hem dis teli ile gezmek :) gencecik kadinsiniz, pisman olacaksiniz daha once yaptirmadiginiza yaptirdiktan sonra. Yada yaptirmazsaniz 'keske gencken' pismanligi yasayacaksiniz. Madem calisiyosunuz, 4000 tl niz kendi ozguveninize gitsin ne var yani? :)

Benim doktorum 45 yaşında ve kendisi de tel takıyor. Ben 1 yıl dolmadı tel takıyorum ve konuşmayı etkilemiyor bence. İlk günler konuşurken yemek yerken zorlanırsınız belki, ama braketlere alıştıktan sonra konuşma sorunu yaşayacağınızı düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…