Diş teli...

nursena07

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
5.117
3.419
373
41
Benim şöyle bir sıkıntım var..Dişlerimde bariz yamukluklar var ve beni bir hayli rahatsız ediyor..Konuşurken rahat konuşamıyorum,gülmek zaten sıkıntı..İnci gibi dişleri olanlara imrenerek bakıyorum..ve yaş 30..Bu saatten sonra tel taktırayım mı,yoksa 30 yıl telsiz geçti,kalan yıllar da bir şekilde geçer deyip avutayım mı kendimi..Bir tanıdığım ile görüştüm,ayda 250 tl ödeme oluyormuş,yaklaşık 2 sene sürerse,ortalama 4000 tl yi bulacağını söyledi..Meslek olarak da sürekli konuşmam gereken bir mesleğim var..Yerimde olsanız ne yapardınız?Takıldı,bitti derken yaş 35 olacak..

Benim ilk gittiğim doktorum 34 yaşında tel taktırmış 3 sene kullanmış sürekli insanlarla iç içeydim ama hiç rahatsızlık duymadım diyor aynı şekilde benim şimdi ki gittiğim doktorun da hastaları arasında 40 yaşa kadar var diş teli olan.. eğer gerçekten rahatsız oluyorsan tabiki taktır hiçbirşey için geç değil.. Ortodonti uzmanıyla görüş konuş fikirlerini al son karar senin =))

Benim tellerim vardı nedense çoğu insanlar acıtıyo yok onu yiyemiyorum bunu yiyemiyorum diyolardı.
Saçmalık yapma dedikleri herşeyi yaptımm SAKIZ yasaktı ya çiğnedim fln sonuç güzel oldu fazla sorun çekmedim.
Kolay bişy ben önden taktırmıştım. Ama içtende takılabiliniyor böylelikle dışarıdan hiç gözükmüyor ama fiyat olarak biraz daha pahalı
Bence taktır derim.
Fiyatlarda dişin yapısına göre çok farklılık gösteriyor.
Bence bir ortadontist e danış en iyi fiyatı onlar söyler mesela benimki 4,5 tu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geç kaldığımın farkındayım,önce olsaymış çok iyiymiş ama olamadı,hep bunun pişmanlığını yaşıyorum..Keşke demenin de bi manası yok..Bilmiyorum,değer mi acaba..

Dışarıdan gözüksün,hiç önemli değil,onunla yaşamaya alışırım elbet..Bir de benim önlerde dolgu var,dolgu varken tel takılabilir mi acaba?

ben 34 yaşındayım. 10 ay önce taktırdım şeffaf tel. sürekli konuştuğum bir meslek bende de var. az kalmış doktorum öyle dedi. sana özelden ilk ve son halini yollayayım. 5 sene sürmez korkma

Dışarıdan gözüksün,hiç önemli değil,onunla yaşamaya alışırım elbet..Bir de benim önlerde dolgu var,dolgu varken tel takılabilir mi acaba?

Takılabilir derim ben ama emin değilim
benim diş telimi çıkarttıktan sonra dolgularım yapılmıştı.

ben 34 yaşındayım. 10 ay önce taktırdım şeffaf tel. sürekli konuştuğum bir meslek bende de var. az kalmış doktorum öyle dedi. sana özelden ilk ve son halini yollayayım. 5 sene sürmez korkma
şeffaf tel daha pahalı dimi,ne kadar tuttu?2 sene sürer,bir sene de pekiştirmesi oluyormuş..

Geç kaldığımın farkındayım,önce olsaymış çok iyiymiş ama olamadı,hep bunun pişmanlığını yaşıyorum..Keşke demenin de bi manası yok..Bilmiyorum,değer mi acaba..

Kesinlikle değer Ben şuan tel kullanıyorum 15 ay oldu dişlerimin düzeldiğini gördükçe iyiki taktırmışım diyorum Tellerim yokken ağzımı açmıyordum şimdi teller varken bile gülüyorum fotolarda bence çok tatlı duruyor

Benimde dişlerimde sorun vardi canim hatta ön dişlerini çektirip yeni diş yaptirmayi bile düşündüm hangi doktor gittysem bana tel önerdi kendi dişlerine sakin dokundurma dedi bende gecen sene mayis ta taktirdim bu mayista bir sene oldu ve temmuzda cikicak tellerim dislerim dümdüz artik benim taktigim teller seffafti bu arada 5200 TL vermistim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Geç kalmış sayılmazsın ki, artık 18 yaşından önce tavsiye etmiyor doktorlar. Benim dişlerimin hepsi düzgün sadece alttan bi tanesi eğri. Ama taktırnayı düşünüyorum. Görünmüyor ama ben hissediyorum ya o da yeter. Bu arada yaşım 29.

Çok rahatsız ölüyorsan taktır yaş 35kadar kalır demişsin ama unutma kadın yaş aldıkça güzel kalmanın yollarını aramaya başlar.orta yaşlarda ne kadınlar var 20kızlara 10bazar yaşını hesaba katma eğer istiyorsa yaptır

Tatlim 25-27yas arasi3yil taktirdim.dislerim carpik olsa 33yasindayim yine taktiririm.yasi sikinti etme dislerinin durumunu bilmiyorum ama tas catlasin 3yil takarsin .inci gibi dislere degiyor ve okadarda kotu durmuyor.

Dis teli olanlara bayiliyorum cok hos duruyo

Eğer ki sorununuz sadece dişlerin yanlış pozisyonda olması ya da düz değil de çapraşık olmasıysa kaç yaşında olursanız olun tel ile düzeltebilirsiniz ha zaman uzar o ayrı bir mesele(alt çenenin kemik yapısı daha sert olduğu için tedavi diş yamukluğunda bile olsa zordur bunu da gözden çıkarmamak lazım. üst çene daha kolay toparlar kendini) eğer problem çene darlığından dolayı dişlerin düzgün dizilememesinden kaynaklanıyorsa ya diş çekimi ile yer sağlanarak ya da ameliyatla çene kemikleriniz genişletilerek (ya da daraltılarak) sonra da tel tedavisi uygulanarak dişleriniz hizaya sokulur. sadece şefaf değil aynı zamandan damak tarafından da uygulanan tedaviler vardır ki böylece dıştan hiçbir şey gözükmez yalnız bu tedaviler herkese uygulanamaz uygun bir vaka olmanız gerekir ayrıca fiyatları da normal tel tedavisine göre 2 kat fazladır. bu arada şeffaf tel ve braketler işin içine girdiği için metallere nazaran daha pahalıdır. tel tedavisinin akabinde diş atlatma gibi (yani üst çenede dışta olası gereken dişin içte olması gibi) tedaviler uygulanıyorsa pekiştirme tedavisi uygulanmaz. geri dönme ihtimali varsa vakada pekiştirme tedavisi uygulanır bu gece kullanacağınız bir apareyle sağlanabildiği gibi dişlerin arkasına yerleştirilecek daimi bir telle de sağlanabilir. pekiştirme tedavisi ne kadar uzun sürerse sürsün estetik bir kaybınız olmaz kimse fark etmez. sevgiler...

Son düzenleme:

Ben üniv 2 de taktırdım 3 te çıkarttım. 1 sene sürdü şimdi inci gibiler :))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

14 ayda düzelmiş o zaman dişleriniz,kısa sürmüş..

Evet eylülde dugunum var temmuzda cikicak hic istemiodum hatta taktirinca gözyaslarimi tutamayip agladim ve ilk taktirdigimda çok uzuluodum gecermi bir sene diye ama inan o kadar gizli gecioki bence kesinlikle taktirmalisin:sly:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…