• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli tecrubesi olanlar bıraz bilgi verir misiniz?

üst dişlerım iri ve guzeldır:nazar: ama alt dışler stresten harap oldu:44:

ailem o paraya değecek mı dıyor..malum düğün olursa masraf olur.. nişanlımda normal teli istemem dedı bı kere ağzından kaçırdı.. o yuzden kararsız kalıyodum..

ama sanırım yaptırmalıyım..

kız ben evliyim sorun olsa ben de olurdu afedersin ama öpüşürken fln garip olmuyo yokmuş gibi devam:))) nişanlının içi rahat olsun:)

Kararını gerçekten verirsen dayanırsın canım :1:

Düşünsene ondan sonra mis gibi dişlerin olur valla düğün fotoğraflarında rahat rahat gülersin :1:

ailem o paraya değecek mı dıyor..malum düğün olursa masraf olur.. nişanlımda normal teli istemem dedı bı kere ağzından kaçırdı.. o yuzden kararsız kalıyodum..

Doğrudur canım.. Masrafı bir şekilde halolur heralde olmazsa elin bollaştığı zaman yaptırırsın canım..

Nişanlın sonrasını düşünmüş.. Taş gibi hatun bir de tel taktırırsa hep taş olur olmaz demiş kıskanmıştırr :1:

Söylemesi ayıpp ama ben diğer konularda telin bir sorun yaratcağını düşünmüyorumm :1: :1:

ya bende tel takmadan önce 7 dolgu 4 diş çekimi ( 1 tanesi çürüdüğü için 3ü tedavi maksatlı) ve diş taşı temizliği yaptırdım....ben de lise öğretmeniyim düşün çocuklar hocaam çok yakışmış dediler:)) ah ah brownienin eşi misali çekirdek,mısır,kısır,hamburger yiyemedim ama inan alışıyorsun yaa...eğer hiç alışma sözkonusu olmasa kim dayanabilirdi ki??

hmm..kader ortağın olacakmışım gıbı bır hıs var içimde hatun:1:

dolgu temızleme tel takımı aynı gun olmadı değil mi?? bırde acı var mı acı?? takılırken..çıkarken.. en önemlısı bu..

Doğrudur canım.. Masrafı bir şekilde halolur heralde olmazsa elin bollaştığı zaman yaptırırsın canım..

Nişanlın sonrasını düşünmüş.. Taş gibi hatun bir de tel taktırırsa hep taş olur olmaz demiş kıskanmıştırr :1:

Söylemesi ayıpp ama ben diğer konularda telin bir sorun yaratcağını düşünmüyorumm :1: :1:

aman bu evli hatunlarda utandırdı benı:17: :9:gulmekten derdımı unuttum hay siz çok yaşayın:1:

hmm..kader ortağın olacakmışım gıbı bır hıs var içimde hatun:1:

dolgu temızleme tel takımı aynı gun olmadı değil mi?? bırde acı var mı acı?? takılırken..çıkarken.. en önemlısı bu..

hehe :) hayır canım,zaten tel takmadan önec dişlerdeki tüm problemler giderilmeli...bnm kanal tedavimde vardı 1 ay sürdü,sonra takıldı...takarken hiç ama hiiç acımıyor ve zaten dişe yapıştırıldığı için çıkarmıyorsun ki hiç....eskidenmiş o damaklı teller...ilk 3 gün acı var ve max acı bu ilk 3 günde yaşanır ve tedavi bitene kadar birdaha bu tip bir acı yaşamazsın ama bn şanslıydım hiç acı hissetmedim...kardeşlerimde de var tel onlarınki acımıştı,ağrı kesiciyle geçiyor hemen öyle kötü değil,ben her ay kontrole gidiyorum telimi değiştiriyor doktor acı fln yok,tabi nadir bazı dişlerim ısırırken hassaslaşıyor ve acıyor ama zonklama yok,inan canım çok tatlıdır bn dayandıysam herkes dayanır....

sen şimdi korkarsın eyvaah düğünde napcam ben çıkmıyorsa diye ama metrak etme doktor çıkarır:) bu arada bn çıkıyorum canım şimdilik görüşürüz sonra:)

sen şimdi korkarsın eyvaah düğünde napcam ben çıkmıyorsa diye ama metrak etme doktor çıkarır:) bu arada bn çıkıyorum canım şimdilik görüşürüz sonra:)

çok sağol bılgı paylaşımın için arkadaşım..ALLAH dert vermesın:nazar: görüşürüz yıne..

hehe :) hayır canım,zaten tel takmadan önec dişlerdeki tüm problemler giderilmeli...bnm kanal tedavimde vardı 1 ay sürdü,sonra takıldı...takarken hiç ama hiiç acımıyor ve zaten dişe yapıştırıldığı için çıkarmıyorsun ki hiç....eskidenmiş o damaklı teller...ilk 3 gün acı var ve max acı bu ilk 3 günde yaşanır ve tedavi bitene kadar birdaha bu tip bir acı yaşamazsın ama bn şanslıydım hiç acı hissetmedim...kardeşlerimde de var tel onlarınki acımıştı,ağrı kesiciyle geçiyor hemen öyle kötü değil,ben her ay kontrole gidiyorum telimi değiştiriyor doktor acı fln yok,tabi nadir bazı dişlerim ısırırken hassaslaşıyor ve acıyor ama zonklama yok,inan canım çok tatlıdır bn dayandıysam herkes dayanır....

evet bıyerde daha okumuştum damaklı kesınlıkle taktırmayın dıye..

acımıyorsa kıyarım paraya..alt dışımden bırı resmen araya sıkışmış gıbı yan duruyor..üzülüyorum bakımsızlaştı dıye..

ne çıkarsa bahtıma dıyeceğim sanırım..

ortodontıste yaptırın dıyen olmuş uzun tedavı dıye.. normal dişçiye gıtmesem mı kı?

Benimki durmuyor canım ben bir bakayım şuna.. Yemek de yapcam daha.. Ben burda oturmuş tembellik yapıyorum çıkayım da bari işlerimi halledeyim :1:

kıyamam ..yap hatun hap..çok sağolsın vakıt ayırdın arkadaşım.. kolay gelsın sanada..ALLAH yardım etsın:nazar:

kıyamam ..yap hatun hap..çok sağolsın vakıt ayırdın arkadaşım.. kolay gelsın sanada..ALLAH yardım etsın:nazar:

Akşama gelebilirsem gelirim belki canımm sende olursan eğer konuşuruz belki.. Ya da yarına görüşürüzz.. :3:

Sen düşün bu tel konusunu korkulcak bir şey yokk.. Fıstık gibi olursun :1: Nişanlına da anlatırsınn sevmem diyor ama o bikez daha aşık olur valla :16:

Haydi görüşürüz canım öptük oğluşumla senii :38:

Akşama gelebilirsem gelirim belki canımm sende olursan eğer konuşuruz belki.. Ya da yarına görüşürüzz.. :3:

Sen düşün bu tel konusunu korkulcak bir şey yokk.. Fıstık gibi olursun :1: Nişanlına da anlatırsınn sevmem diyor ama o bikez daha aşık olur valla :16:

Haydi görüşürüz canım öptük oğluşumla senii :38:

söz verınce bı aksılığım oluyor vermyeyım..ama tatılım nasılsa var..buralardayım:1:

şeffaf tel taktırayım bakalım ne kadar pıyasada fıyatı..hıç bılgım yok daha..arkadaşlardan cvp alayımda bir..

bnde öptüm sızı..kalın sağlıcakla :16:

diş teli nasıl takılıyor?? ne kadar surer? ben alt ve ust çeneye taktıracağım şeffaf ıstıyorum..4500tl dıye yazıyor burdakı arkadaşlar??

canım yanar mı ve işe yarar mı? deneyımlı olanlar yazabılır mı?

selam canım şeffaf tel demişsin ama şu ayrıntıyıda söylemek isterim benim bi iki arkadaşım takmıştı şeffafı ama sararması çok oluyor ve daha fazla özen göstermen gerekiyor.. ben metal takmıştım hem alt hem üst çeneye takılmıştı tedavim normalde 1, 1bucuk yıl sürecekken benimki 10 ayda tamamlandı ve çıkardılar. şuan iç kısımda koruyucu tellerim var gözükmüyor bi sorun yok eski halimi hatırladıkça keşke daha önce yaptrsaydım diyorum :)) gülmekten korkan ben şimdi sırıtıp duruyorum:)) acısına gelince evet ilk ay oldukça zorlanıyorsun dişler kökten harekete geçiyor sonuçta ama ağrı kesicilerle halledebilirsin sanırım ben öyle yapmıştım. ayrıca yemek yerken zorlanırsın çiğneme sorunu yaşarsın ama 1 2 ay sonra alışıyorsun sadece kontrollerden sonra 1 gün canın yanıyor o kadar. yaşın ilerlemeden tellerini taktır derim :)) bol gülüşlü günler :34:

Son düzenleme:
selam canım şeffaf tel demişsin ama şu ayrıntıyıda söylemek isterim benim bi iki arkadaşım takmıştı şeffafı ama sararması çok oluyor ve daha fazla özen göstermen gerekiyor.. ben metal takmıştım hem alt hem üst çeneye takılmıştı tedavim normalde 1, 1bucuk yıl sürecekken benimki 10 ayda tamamlandı ve çıkardılar. şuan iç kısımda koruyucu tellerim var gözükmüyor bi sorun yok eski halimi hatırladıkça keşke daha önce yaptrsaydım diyorum :)) gülmekten korkan ben şimdi sırıtıp duruyorum:)) acısına gelince evet ilk ay oldukça zorlanıyorsun dişler kökten harekete geçiyor sonuçta ama ağrı kesicilerle halledebilirsin sanırım ben öyle yapmıştım. ayrıca yemek yerken zorlanırsın çiğneme sorunu yaşarsın ama 1 2 ay sonra alışıyorsun sadece kontrollerden sonra 1 gün canın yanıyor o kadar. yaşın ilerlemeden tellerini taktır derim :)) bol gülüşlü günler :34:

çok teşekkür ederim:31:

acısından korkuyorum bıraz cesarete ıhtıyacım var..

benım nışanlım göruntusunden hoşlanmam bnzerı bı cumle kurdu ağzından kaçırıp..o yuzden şeffafa yonelmek zorunda kaldım dıyebılırım..

bu şeffafların bırde porselen olanı varmış galıba?? onlarda sararır mı ki?

siz ve arkadaşınız ne kadara taktırdınız acaba?

Back