• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli takılmadan önce çene darlığı olup damaklık kullanan varmı?

Takılan şey damaklık mı bilmiyorum da salı günü dişlerime halka takıldı ve iki halkanın arasında damağımdan geçen bir tel var, ortası eğimli bi tel, 2-3 ay kalacakmış o:/ Normalde çok rahatsızlık vermiyor ama hiç birşey yiyemiyorum. 3 ay boyunca böyle devam edersem bir deri bir kemik kalırım herhalde. Cuma günü de braketler takılacak, braket takılırken o damağımdakini çıkarırlar diye umutlanıyordum ama bugün sordum kalacakmış:/ Allah hepimizin yardımcısı olsun, inşallah tedavilerimiz kısa ve olumlu geçer. Sonucunu gördüğümüzde iyi ki yaptırmışız deriz...

Takılan şey damaklık mı bilmiyorum da salı günü dişlerime halka takıldı ve iki halkanın arasında damağımdan geçen bir tel var, ortası eğimli bi tel, 2-3 ay kalacakmış o:/ Normalde çok rahatsızlık vermiyor ama hiç birşey yiyemiyorum. 3 ay boyunca böyle devam edersem bir deri bir kemik kalırım herhalde. Cuma günü de braketler takılacak, braket takılırken o damağımdakini çıkarırlar diye umutlanıyordum ama bugün sordum kalacakmış:/ Allah hepimizin yardımcısı olsun, inşallah tedavilerimiz kısa ve olumlu geçer. Sonucunu gördüğümüzde iyi ki yaptırmışız deriz...

sizin dişlerinizdeki tel dişlerinizin birbirinden destek alması için yapılmış bir işlem.
bahsi geçen damaklık muhtamelen tel öncesinde damağın genişlemesi için kullanılan takılıp çıkarılabilen apereydir.

benim şuan ağzımda altta damaklık var ve sabit yemek yerken dahi çıkarılmıyor buda beni çok rahatsız ediyor yiyecekleri çüğnemekte zorlanıyorum artı konuşmaktaçok zorluk çekiyorum :(

Arkadaşlar benim de kızımın damak darlığı vardı söylediğiniz damaklık yani aparey dedikleri alet takıldı 4 ay diye başladık tam 7ay kaldi ağzında üst damağinda biz bu aleti 1 buçuk ay boyunca çevirdik ortasında delik var sabah akşam tur attık her turda biraz daha sıktı dişleri damak genişledi bayaği ama kızım 16 yaşında birkaç yıl erken tedaviye başlasaymışız daha fazla genişlerdi dedi doktor şimdi perşembe çıkarttı apareyi film istedi film sonucuna göre belli olacak dedimya geç kalmışiz belki diş çekmem gerekebilir dedi filme göre karar verecek 30 nisana çağırdi bakalım ne şlemler yapıcak

yukarıdaki arkadaşın yorumundaki de bir çeşit damaklıktır, çeneyi genişletmek için takılıyor. doktorum bana da taktı aynısından şuan ağzımda var, neyse ki alıştım. gerçekten de ilk haftam kabus gibiydi, dilim adeta paramparça olmuştu. ama her şeye alışılıyor, ağzımda bir ton demir olsa ona da alışacağım bu gidişle..

Son düzenleme:
bende damağımı genişletmek için aperey taktım 2 sene filan ortasını da vida ile genişlettim. tabi orta okulda filandı bu 11-12 sene geçti üstünden. azimli ol düzenli kullan.

yukarıdaki arkadaşın yorumundaki de bir çeşit damaklıktır, çeneyi genişletmek için takılıyor. doktorum bana da taktı aynısından şuan ağzımda var, neyse ki alıştım. gerçekten de ilk haftam kabus gibiydi, dilim adeta paramparça olmuştu. ama her şeye alışılıyor, ağzımda bir ton demir olsa ona da alışacağım bu gidişle..

merhaba benimde ust cene damak darligi var 20 yasindayim ve ameliyat olmak istemiyorum sen kac yasindasin damagin genisledi mi???

merhaba benimde ust cene damak darligi var 20 yasindayim ve ameliyat olmak istemiyorum sen kac yasindasin damagin genisledi mi???

Çok aşırı bir şey yoksa genişleyebilir. Bunu bir doktorla görüş bence muhakkak. Bana diş doktorlarım çene yardırıp genişletilecek derken ortodontistim bu yolu tercih etti.

Çok aşırı bir şey yoksa genişleyebilir. Bunu bir doktorla görüş bence muhakkak. Bana diş doktorlarım çene yardırıp genişletilecek derken ortodontistim bu yolu tercih etti.

coook sagol cevapladgin icin :) korkuyordum gitmeye cesaret verdin :)senin durumun nasl? genisledimi rahat misin genisleme olunca yuzunde degisim oldu mu?

Benim çok fazla dar değildi sanırım çünkü bana vidalı aparey takmadı. Apareyim sabit damağımda duruyor. Buna rağmen ben farketmesemde değişiklik olduğunu söyleyenler var canım. Apareylerimle 3, tellerimle 2 ayım oldu, haliyle toparlandı birazcık.:8:

Direkt ameliyat demeleri bana pek mantikli gelmiyo sonucta bn yemek yiyebiliyorum hic bi sorunum yok cenemle ilgili aparey tarzi seyler icin 18 den sonra fayda etmrz diolar bunu bence ameliyat etme hevesli dr lar dio baksana sana da ameliyat demisler ama ortodntst aparey takms umarm bana da boyle brisi denl gelir bnm derd onden dort disimin duzelmesi))))))) alt kisim da yamuk ama dert etmiorm ustler yeterli :-)

Bende altlarımdan memnundum ama güya altlarda bayağı sorunluymuş, diş çekimi bile yaptılar. Sen yinede bir doktora görün ortodontist olanından, ve o ne diyorsa onu yap derim canım :)

Bende altlarımdan memnundum ama güya altlarda bayağı sorunluymuş, diş çekimi bile yaptılar. Sen yinede bir doktora görün ortodontist olanından, ve o ne diyorsa onu yap derim canım :)

tamam canım insallah ameliyat demezeler yarın universitedeki bi ortodontise gidicem bakalm :)

canım ben 2000 senesinde damaklık kullandım hakikaten çok zordu ama 13 senede teknoloji değişti tabi seninki daha kolaydır belki .benim damağım genişledi.alt çenem geride olduğu için ameliyat dediler.ameliyatı araştırdık çok zordu telle dişlerimi düzeltip bıraktım ameliyat olmamıştım.inş sana bi bilgi vereiblmişimdir

Back