- 27 Eylül 2009
- 671
- 1
- 118
- 37
- Konu Sahibi miss_angela
damaklık kullanan varmı arkadaşlar :44:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Takılan şey damaklık mı bilmiyorum da salı günü dişlerime halka takıldı ve iki halkanın arasında damağımdan geçen bir tel var, ortası eğimli bi tel, 2-3 ay kalacakmış o:/ Normalde çok rahatsızlık vermiyor ama hiç birşey yiyemiyorum. 3 ay boyunca böyle devam edersem bir deri bir kemik kalırım herhalde. Cuma günü de braketler takılacak, braket takılırken o damağımdakini çıkarırlar diye umutlanıyordum ama bugün sordum kalacakmış:/ Allah hepimizin yardımcısı olsun, inşallah tedavilerimiz kısa ve olumlu geçer. Sonucunu gördüğümüzde iyi ki yaptırmışız deriz...
yukarıdaki arkadaşın yorumundaki de bir çeşit damaklıktır, çeneyi genişletmek için takılıyor. doktorum bana da taktı aynısından şuan ağzımda var, neyse ki alıştım. gerçekten de ilk haftam kabus gibiydi, dilim adeta paramparça olmuştu. ama her şeye alışılıyor, ağzımda bir ton demir olsa ona da alışacağım bu gidişle..
merhaba benimde ust cene damak darligi var 20 yasindayim ve ameliyat olmak istemiyorum sen kac yasindasin damagin genisledi mi???
Çok aşırı bir şey yoksa genişleyebilir. Bunu bir doktorla görüş bence muhakkak. Bana diş doktorlarım çene yardırıp genişletilecek derken ortodontistim bu yolu tercih etti.
Bende altlarımdan memnundum ama güya altlarda bayağı sorunluymuş, diş çekimi bile yaptılar. Sen yinede bir doktora görün ortodontist olanından, ve o ne diyorsa onu yap derim canım :)