• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli mi kaplama mı?

XXX77

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2016
100
10
98
İzmir
Kızlar merhaba.. Çok kararsızım ve korkuyorum. küçükken dişçi fobim yüzünden dişçiden kaçtım ve şu an dişlerimde çapraşıklık var :( 30 yaşındayım ama hala korkuyorum. ama dişlerimide bi şekilde artık düzeltmemin vakti geldi de geçiyor. diş telini önerdiler ama öyle 2sene falan nasıl takarım onu konuşma ve yemek yeme zorluğu vs ne gibi durumlarla karşılaşabilirm tel taktırırsam birde kaplama deniyo sanırım dişleri küçülterek yapılıyomuş teyzemin yaptırdığını hatırlıyorum 1 bilemedin 2 ay da toparlamıştı.acaba diyorum tel yerine ondan mı yaptırsam ikisini karşılaştırdığımızda hangisini önerirsiniz deneyimi olanlarınızdan yardım istiyorum. tel, kaplama dışında başka bişey olmaz sanırım korkumdan dolayı az daha zorlu olanı seçmeye çalışıyorum ama karar veremedim birde fiyat olarak aradaki farkı biliyormusunuz? tel için görüştüğüm doktor geçen sene falan 3500 gibi bi rakam vermişti sanırım kaplama falan biraz daha mı pahalı olur? bilgi ve önerilerinizi bekliyorum :*

Canım bence tel düşün bende 1 ay oldu tel taktırdığım bir hafta sıkıntı çektim abartılacak kadar bişey yok tabıkı kişiden kişiye değişir konuşmam peltekleşti baya şimdi düzeldi çok aşırı bi ağrım olmadı...

Kaplamadan memnun olanlarda var ama kendi.dişin gibi olmaz bence ...

Yalnız anladığım kadarıyla sitede bi çok kişi tel tedavı sonrasında dişlerdeki bozulmalardan bahsedıo ama sonrasında verilen damaklık vs. Aparatları kullanmamışlar yani tel çıkınca tedavi bitmiş olmuo sonrasında damaklığı çok düzenli kullanman gerekıyo yani bu Uzun bi tedavi süreci kendini hazır hissetmen lazım

Ben iyice.düşündüm kararımı verdim.. Sonrası güzel olacak diyip kendimi motive edıyorum görüntüyüde takmıyorum çok çirkin durduğunu da düşünmüyorum açıkçası

Ben ortodonti tedavisi dıyorum düşün taşın kararıno ver canım ;)

ya evet o tedavi sonrası aparatları biliyorum çok eskiden ilk olarak damak açıcı olarak vermişlerdi bana her hafta mı bi tık açıyodum onu ama yemek yerken falan çıkartmak gerekiyordu sıkıntılıydı yani bayağı o yüzden kullanamadım ve tedavi yarım kalmıştı. hatta sağlam dişimi falanda çektirdim sağ tarafta çıkıntılı duran dişim hafif o boşluğa doğru kaydı bile seneler geçtikçe yani çene darlığı da var sanırım bnde bi doktor öyle demişti. yani durumum bayağı bi sıkıntılı gibi geliyo bana :( hadi tel taktım diyelim ama sonrasında ki aparat olayını unutmuştum hatırlattın öncesinde kullanamadığım şeyi sonrasında da kullanamazsam bütün tedavi boşa gidecek demektir öyle değil mi? napcağımı bilmiyorum offf :((

teyzem kaplama yaptırdı dişlerini ufalttırıp 6 tane yada 4 tane önlere taktırdı hepsi güzel uyumlu duruyo ağzı baya sexy gözüküyo çok değiştirdi tipini baya. Dış görünüşüde değişti sadece ağzının içi değil.

Ama ne olursa olsun kendi dişin gibi olmaz. Eğer dişlerinin boyları birbirine yakınsa kesinlikle diş teli. Ben 3 gün ekmek yemekte falan baya zorlandım ama 3 gün sürdü. Ondan sonra 1.5 2 sene ne kadar takacaksan tak ağzında olduğunu bile fark etmiyorsun hatta gülmekten de korkmaya gerek yok. Biraz da özgüven meselesi tabi.

ay ne güzel ya peki ne kadar da iyileşti teyzen tamamen. herkes kendi dişin gibi olmaz diyor biliyorum telin süresini de geçtim sonrasında aparat olayı var öncesinde kullanamadın onu damak açmak için verilmişti. hemen hemen hepsi aynı boyda gibi ama kapanma sorunu da var öndekiler hepsinden ilerde sivri olanlar üstüste şeklinde yani :/ bide alt üst tırtklı dişler var :(

ay ne güzel ya peki ne kadar da iyileşti teyzen tamamen. herkes kendi dişin gibi olmaz diyor biliyorum telin süresini de geçtim sonrasında aparat olayı var öncesinde kullanamadın onu damak açmak için verilmişti. hemen hemen hepsi aynı boyda gibi ama kapanma sorunu da var öndekiler hepsinden ilerde sivri olanlar üstüste şeklinde yani :/ bide alt üst tırtklı dişler var :KK43:
fazla görüşmüyoruz 2 3 senede bir görürüm. Dış görünü baya fark etti alışık olmadığın surat olunca anlaşılıyor.

. Eğer çok çarpışıklık varsa 4 numaralı dişlerini küçük azı çekerler. Ön dişlerinde geriye gelir çok güzel yüz yapın olur. Diş telinde bütün dişler uyumlu olduğu için dış görünüştte fark ediyor. Kapanma problemin falan varsa diş teli taktır zaten kesinlikle simetri problemin düzelmiş olur. Diş teli hem dikey ve yatay simetriği düzeltiyo. Benimde 1 2 sene ağzımda kalacak telleri taktırmam da en büyük motivasyon bu olmuştu. Sadece gülerken dişlerim güzel gözüksün değil yani.

Mesela benim sadece sağ arka taraftaki dişlerim üst üste basıyo sol tarafta çok az bi boşluk var önler hiç basmıyo. Hem yatay ve dikey simetri problemi var. Bu problem düzelecek inşallah. Diş kapanmama problemi dış görünüşüde etkiler.

Tam bu derecede.
openbite%20photo.jpg

Kızlar merhaba.. Çok kararsızım ve korkuyorum. küçükken dişçi fobim yüzünden dişçiden kaçtım ve şu an dişlerimde çapraşıklık var :KK43: 30 yaşındayım ama hala korkuyorum. ama dişlerimide bi şekilde artık düzeltmemin vakti geldi de geçiyor. diş telini önerdiler ama öyle 2sene falan nasıl takarım onu konuşma ve yemek yeme zorluğu vs ne gibi durumlarla karşılaşabilirm tel taktırırsam birde kaplama deniyo sanırım dişleri küçülterek yapılıyomuş teyzemin yaptırdığını hatırlıyorum 1 bilemedin 2 ay da toparlamıştı.acaba diyorum tel yerine ondan mı yaptırsam ikisini karşılaştırdığımızda hangisini önerirsiniz deneyimi olanlarınızdan yardım istiyorum. tel, kaplama dışında başka bişey olmaz sanırım korkumdan dolayı az daha zorlu olanı seçmeye çalışıyorum ama karar veremedim birde fiyat olarak aradaki farkı biliyormusunuz? tel için görüştüğüm doktor geçen sene falan 3500 gibi bi rakam vermişti sanırım kaplama falan biraz daha mı pahalı olur? bilgi ve önerilerinizi bekliyorum :*
Kendi dişin gibi olmaz kaplamanin Sonrası için bir sürü sıkıntısı var ben deliler gibi pişmanım ama giden geri gelmiyor bende de seyreklik vardı keşke öyle kalsaydi

fazla görüşmüyoruz 2 3 senede bir görürüm. Dış görünü baya fark etti alışık olmadığın surat olunca anlaşılıyor.

. Eğer çok çarpışıklık varsa 4 numaralı dişlerini küçük azı çekerler. Ön dişlerinde geriye gelir çok güzel yüz yapın olur. Diş telinde bütün dişler uyumlu olduğu için dış görünüştte fark ediyor. Kapanma problemin falan varsa diş teli taktır zaten kesinlikle simetri problemin düzelmiş olur. Diş teli hem dikey ve yatay simetriği düzeltiyo. Benimde 1 2 sene ağzımda kalacak telleri taktırmam da en büyük motivasyon bu olmuştu. Sadece gülerken dişlerim güzel gözüksün değil yani.

hadi ya tel dışında yapılan işlemlerde kapanma sorunu düzeltilmiyo mu? 1-2 sene dayanabilirmiyim bilmiyorum açıkcası ve sonrasındaki tedaviye :(

Kendi dişin gibi olmaz kaplamanin Sonrası için bir sürü sıkıntısı var ben deliler gibi pişmanım ama giden geri gelmiyor bende de seyreklik vardı keşke öyle kalsaydi

off iyicene kararsızlaştım:/ daha bi korkar oldum hepsinden.. sizde ne gibi sıkıntılar oldu peki?

off iyicene kararsızlaştım:/ daha bi korkar oldum hepsinden.. sizde ne gibi sıkıntılar oldu peki?
Diş etlerinde çekilme oluyor. Ağrı oluyor altlarına yemek kacabiliyor dolasiyla alttaki diş çürüyor. Zamanla ağız kokusu yapıyor. Sert şeyleri ısırırken sorun. Bir de benim dişim ağzımda büyük duruyor doktora söyledim ama uğraşmak istemedi sanırım ben bir sürü de para verdim zirkon kaplama yaptırdım en iyisi oydu

Kendi dişin gibisi yok annem çok uğraştı ama dinlemedim onu güzel duracak sandım doğal olmadıktan sonra olmuyor ya da benim doktor seçimim yanlıştı ki burda isim yapmış bir doktor

Diş etlerinde çekilme oluyor. Ağrı oluyor altlarına yemek kacabiliyor dolasiyla alttaki diş çürüyor. Zamanla ağız kokusu yapıyor. Sert şeyleri ısırırken sorun. Bir de benim dişim ağzımda büyük duruyor doktora söyledim ama uğraşmak istemedi sanırım ben bir sürü de para verdim zirkon kaplama yaptırdım en iyisi oydu

üzüldüm ya :( başka bi doktora gidip gösterseydin keşke. ne zaman oldu bu olay eğer yeniyse hiç askatma biran önce git bence.

üzüldüm ya :KK43: başka bi doktora gidip gösterseydin keşke. ne zaman oldu bu olay eğer yeniyse hiç askatma biran önce git bence.
O zaman söylediğimde doğal duruyor falan diye doktor kabul etmedi . Sorun yok dedi zaten şimdi bir şey yapamam çenene zarar verir dedi. Şimdi araştırıyorum ben de hamileyim ama yine de bir soracam

O zaman söylediğimde doğal duruyor falan diye doktor kabul etmedi . Sorun yok dedi zaten şimdi bir şey yapamam çenene zarar verir dedi. Şimdi araştırıyorum ben de hamileyim ama yine de bir soracam

hay allah ya :/ iyicene araştır bakalım bence doktor kaynaklı bi sorun gibime geldi inş düzelir. bu arada tebrik ederim allah analı babalı büyütsün sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş :)

hay allah ya :/ iyicene araştır bakalım bence doktor kaynaklı bi sorun gibime geldi inş düzelir. bu arada tebrik ederim allah analı babalı büyütsün sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş :)
Inş canım sağolasın. Umarım düzelir. Sen de kaplama düşünüyorsan çok çok iyi düşün çünkü geri dönüşü olmuyor malesef

bak son yazıyorum kararını ver. Dişlerinde çürük falan yoksa dişlerinin boyları çok acayip değilse kesinlikle diş teli taktır. 1 2 sene ağzında kalır ama ömür boyu güzel kendi dişlerinle gezersin. Yemeklerden aldığın tatlar bile değişir kaplama olunca. Sudan bile tat alamazsın belki.

Ve en önemlisi dediğim gibi hem dikey hem yatay simetri tam oturur. Kapanma problemin varsa dış görünüşün bile değişir güzel bi kız olursun. Fotoğraflarda başka aynada başka tip çıkma olayında azalır.

Çok teşekkürler kızlar bu gidişle telde karar kılıcam gibi önce cesaretlenmem gerekiyor oldum olsaı korkulu rüyam olmuştur şu dişler :(

Back