• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ilk muayeneden kaç gün sonra takılır?

merhaba canım. bende yeni diş teli taktırdım 10 gün oluyo taktıralı. şöyle bahsediyim dişçiye ilk gidiceksen önce dişlerine çene yapına bakar teli takmadan önce ön bir hazırlık yaparlar. mesela çenende bi küçüklük falan varsa ilk baş onu çene büyütme apareyleriyle açtırır yada diş çekimiyle teli takar. yani hemen gittiğinde teli takmazlar. bana ilk gittiğimden 4 hafta sonra tel takıldı. çenem normalmiş bir kaç lastik taktı dişlerimin arasına hafif boşluk oluşturup önde olanlar yerine otursun diye. tedavi biraz senin ağız yapına bağlı. ama endişelenmene gerek yok şimdiden geçmiş olsun :))

ben de ilk gittiğimde dişimin kalıbını çıkarttılar. Üst çenem dar olduğu için üst çeneme bi aparey takıldı çenemi genişletmesi için. 1 ay sonra da diş telim takıldı üstlere. 2 ay sonra da altlara takıldı

ben de ilk gittiğimde dişimin kalıbını çıkarttılar. Üst çenem dar olduğu için üst çeneme bi aparey takıldı çenemi genişletmesi için. 1 ay sonra da diş telim takıldı üstlere. 2 ay sonra da altlara takıldı

Biz gittiğimizde ağzımın içine büyük büyük aynalar koyup her açıdan dıişlerimin fotoğrafını çekti doktor, filmle birlikte ben bunları incelicem büyük ihtimal çene genişletme olur dedi gönderdi bizi. 2 hafta sonra tekrar gittik sonra lastik taktı dişlerimin arasına. Bi dahaki gidişimde üst dişlerime teli taktı ve 1 ay sonra altlara takılıcak tellerim

Insallah cabuk takar geciktim tedavi icin cunku hemen bitsin de cikarayim telleri diyorum :/[/QUOTE

Bende öyle istiyodum hemen çıksın artık diye ama alışınca varlığını unuttuğun zaman bile oluyo. bide dışarıda benim gibi tellileri görünce 'aa buda benden :)' diyerek dahada mutlu oluyorum :))

Son düzenleme:
İlk muayenemde ortodonti doktorum değil de normal diş doktorum dişlerimi temizleyip dolgularımı halletti.
Yaklaşık 1 hafta - 10 gün sürdü. Okul vardı çünkü sınavlar üst üste gelmişti.
Sonra doktorum geldi taktı. Her ay bir perşembe günü geliyor. Bende kontrole gidiyorum. Öyle.:ssz:

İremsusanli; inşallah canım şimdi tel kötü duruyo ama çıkınca harika oluyomuş inci gibi, umarım bizimde öyle olur :) benim şu 10 günde sanki yavaş yavaş yerlerine oturdular gibi geliyo veya ben öyle olmasını istiyorum, tabi benim telim tedaviyi erken bitiren bi tel çeşidiymiş adını unutuyorum sürekli :)

jennyy; benimde öyle oldu aksadı biraz tellerim dolgular falan derken, senin ne zamandan beri takılı ?

İremsusanli; inşallah canım şimdi tel kötü duruyo ama çıkınca harika oluyomuş inci gibi, umarım bizimde öyle olur :) benim şu 10 günde sanki yavaş yavaş yerlerine oturdular gibi geliyo veya ben öyle olmasını istiyorum, tabi benim telim tedaviyi erken bitiren bi tel çeşidiymiş adını unutuyorum sürekli :)

jennyy; benimde öyle oldu aksadı biraz tellerim dolgular falan derken, senin ne zamandan beri takılı ?

çabuk gelişme oluyormuş evet.. bakalımm bekleyeylimmm :))

9-10 ay oldu. Senin?

Bende 7 aydır tel takıyorum. İlk önce ağız yapına bakar, ölçü falan alır tabi bu arada 4 hafta falan geçebilir. Biraz da doktorla ve senin ağız yapınla ilgili bir durum tabi. Geçmiş olsun..

Back