ben iki diş kaybına ugradım bı tedavi içn ama 5 ortodontstr gittim beşi de aynı9 şeyi söyledi bende sonra çektirmeye karar verdim.
6 ay bitti hala alt dişlere takmadılar ama çok uğraşıldı üst dişlerimle geceleri head-gear diye enseden takılan bişi taktım hep sırt üstü yatmak zorunda kaldım çok kötüydü
canım çene problemin mi var?
üst dişlerin altlardan daha problemliyse doktor önce üstlerin biraz düzelmesini bekliyor. benim de 2. randevuda takarım demesine rağmen hala alt dişlere tel takmadı doktorum.
benımde 6.aya girdik daha takılmadı temmuzda takarım dedi kardesimin düğünü ıcın bır ay da ben ertelettimm
6 ay bitti hala alt dişlere takmadılar ama çok uğraşıldı üst dişlerimle geceleri head-gear diye enseden takılan bişi taktım hep sırt üstü yatmak zorunda kaldım çok kötüydü
demek ki senin de üst dişler daha sorunlu. ha 1 ay geç takmış ha erken, bi şey olmaz. acelen yoksa düğünden sonra taktırırsın. benim üstte sadece bi dişimde çarpıklık var. şimdi baya düzeldi ama genel sorunum altta da üstte de kaymalar olması. üstler sağa doğru halay çekerken alt dişler sola gidiyorben alt dişlere takılınca başıma neler gelecek çok merak ediyorum açıkçası. ağrısı falan daha fazla oluomuş galiba.
oooww o nasıl birşeydir öyle..gerçekten çok zahmet çekmiş olmalısınız. diş çapraşıklığınız bayağı problemliydi anlaşılan. üst dişler ile alt dişlerdeki tellerin aynı anda çıkması için şuan üst dişlerin gidişhatına bakarak alt dişlere takarlar. telleri çıkarma sürelerini eşitlemektir amaç. üst dişlerinizin şuan ki düzelme durumu iyiyse yakın zamanda takılacaktır merak etmeyin. çok geçmiş olsun
canım çene problemin mi var?
üst dişlerin altlardan daha problemliyse doktor önce üstlerin biraz düzelmesini bekliyor. benim de 2. randevuda takarım demesine rağmen hala alt dişlere tel takmadı doktorum.
Yaklaşık bir yıl taktırsam mı taktırmasam mı diye düşüüyordum çünkü ailem ben küçükken pek ilgilenmedi yaş 20 olunca benim kafama dank etti. Bugün taktırdım sabit teller. Braketler de metal. Sadece üst çene ön dişlerimde çok boşluk var onların kapanması için. Doktor bir yıldan uzun sürmez dedi umarım öyle olur:26: Çünkü okula da gidiyorum ve görünümünden memnun değilim. Bir an önce kurtulurum inşallah :)
demek ki senin de üst dişler daha sorunlu. ha 1 ay geç takmış ha erken, bi şey olmaz. acelen yoksa düğünden sonra taktırırsın. benim üstte sadece bi dişimde çarpıklık var. şimdi baya düzeldi ama genel sorunum altta da üstte de kaymalar olması. üstler sağa doğru halay çekerken alt dişler sola gidiyorben alt dişlere takılınca başıma neler gelecek çok merak ediyorum açıkçası. ağrısı falan daha fazla oluomuş galiba.
benim alt dişlerimde diş eti çekilmesi var ve diş taşı var. diş taşlarını yok edip ondan sonra tel takarlar dimi al dişlere:97:
teşekkür ederim zion :) bu araa bir şey soracağım kızlar size doktorum bana telleri sıkmak için ilk randevuyu 1,5 ay sonraya verdi. genelde hep 1 ay oluyormuş hatta on beş günde bir çağıranda varmış ama geneli 1 aymış. ama 1.5 ay çok geç gibi geldi bana:26:
teşekkür ederim zion :) bu araa bir şey soracağım kızlar size doktorum bana telleri sıkmak için ilk randevuyu 1,5 ay sonraya verdi. genelde hep 1 ay oluyormuş hatta on beş günde bir çağıranda varmış ama geneli 1 aymış. ama 1.5 ay çok geç gibi geldi bana:26:
ısırarak elma yeşil erik yemek istiyorum...:95::95:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?