Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bahsettiğin şey yanlış değilsem iki azı dişine geçirilmiş kelepçe diyede tabir edilen damağa doğru telle biten ve damaklıkla tutturulan şey değil mi? Oysa eğer ondanda kullandım..tedaviye başladıktan bir süre sonra.. onun amacı üst damağı düzene sokmak,dudak çizgisinden anlayabilirsin..Sende şuan tel var sadece ve gömülü dişin var..o diş dışarı çıktıktan sonra sende kullanabilirsin belki..ben öyle düşünüyorum... :)))
aynen öyle canım.ortodontistime sordum gerek duymuyorum dedi.bakalım her ay fotolarımı eklicem.![]()
kızlar hepinizin kandili mübarek olsun allahım bu mübarek günü hürmetine bir an önce dişlerimiz düzelsin ve tellerimizden kurtulalım sağlıklı güzel gülüşler diliyorum hepinizi öpüyorum
2 ay olacak ama milim fark yok![]()
2 ay olacak ama milim fark yok![]()
başka yerlerde ayarlama yapıyodur..senin istedigin yerlerden başka yerlerin... ondan sonra diğer yerlere geçecektir...
meraklanma...
ya da direk söyle doktoruna...
Korkutma biziii:18::18::18:
aynen öyle canım.ortodontistime sordum gerek duymuyorum dedi.bakalım her ay fotolarımı eklicem.![]()
Canım alt dudağının içine sakız yapıstr.teller değmez yara yapamaz rahat edersn.benim dr um bunu tavsye etmsti.
kızlar telden dolayı oluşan agız içi yaralara ne ii gelyor? canım cok yanıyor tavsiyeleriniz![]()
Arkadaşlar selam, 2 ay sonra diş tellerim takılalı bir sene olacak. Aslında dişlerimde çok büyük problem yoktu çok kısa sürede düzeleceğini 1 seneyi bile bulmayacağını söylemişti. Alttaki iki köpek dişim yan kesici dişlerin üstüne yatmıştı. Tel takıldıktan 2 ay sonra alttakiler yerine oturdu. Üstteki yan kesici dişim ön dişin üstüne yatmıştı. Yani tedavi öncesinde hepsinin kökleri olması gereken yerdeydi ancak diş uçları diğer dişler üzerindeydi. Şimdi benim sorunum şu, üst dişim diğer dişin üzerinden çok kısa sürede indi ancak 8 aydır hiç bir değişme olmadı, tam yerine oturmadı. Yani içe bakması gereken köke yakın kısmı dışarı doğru ve dişin uc tarafı diğer diş üzerinde olmamasına rağmen diş kısmen yatay duruyor. Yani ucu diğer dişe dayalı ama köküne gittikçe yanındaki köpek dişe dayanmış durumda ( aynen bu şekil gibi \ ). Bundan dolayı diş eti dişler arasında üste doğru bir boşluk var. Ortodontistimde son aşamaya geçtiğini, neredeyse bitmiş olduğunu, bu boşluğunda dişeti çekilmesinden kaynaklandığını, ayrıca yüz simetrisinden dolayı öyle durması gerektiğini söyledi. Dişin bozuk olduğu belli. Ancak bana göre diş dönmemesinden, yerine oturmadığından kaynaklanıyor. Daha sonra tesadüf eseri bu doktorun hastalarıyla tanıştım ve bunlarada diş eti çekilme bahanesinden bahsetmiş. Sonuçta dişdeki boşluğun kapanması lazımki dişeti normale dönsün. Ben tamam desem bugün çıkaracak telleri. Ama o dişide bir türlü düzeltemedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu konuda yardıma ihtiyacım var. Biraz uzun oldu farkındayım, umarım sıkılmadan okursunuz. İnşallah anlatabilmişimdir arkadaşlarım.