• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlar sonunda üst dişlerime seffaf teller takıldı. acaba kaç ay sonra gözle görebilrim değişmeyi merak ediyorum. bir ay sonrada alt dişlerime takılacak.dişlerim resmen geriliyor. canım yanmıyor suan için. tek sorun ekmek filan yiyemiyorum. ciğneyemiyorum hiç bişey :D iki sene bunlarla nasıl duracağım merak ediyorum doğrusu :66::68: ama güzel olacaklar eminim :52:
bende taktıracagım inşalhh ama ahhh şu kararsızlığın gözü kör olsun benim çarpıklığım bıraz fazla doktor 2 yıl kalacak dedi oyuzden karar veremedım bır turlu şeffaf mı taktırsam metal mı diye??

şeffaf diş teli kullanan kızlar temizliği zor mu ya şeffafların yediğiniz herşeyin kırıntıları şeffaf braketin cıkamayacak yerlerıne falan takılıyor mu? ne biliym bı corba falan içtiğinizde pul biberidir nanesidir kalıo mu ? sankı diş fırcası diş telinin her yerıne ulaşamazmış gibi gelıo

kızlar benim 7.aya giriyor benmklerde seffaf ama benm tedavm 5 küsüre mal olucak galiba:S

daha artar neden derseniz tel tedavm bitince açık kalıcak yerlere ımplant yapılcak...

2 tane...

nişanım olucak düğünüm galiba çıkmıycak ağzım kapalı gülmekten bunaldım ağzımın içi yara gecen hafta sonu yay takıldı filan pöff zor valla allah hepmize kolaylık versin...

şeffaf diş teli kullanan kızlar temizliği zor mu ya şeffafların yediğiniz herşeyin kırıntıları şeffaf braketin cıkamayacak yerlerıne falan takılıyor mu? ne biliym bı corba falan içtiğinizde pul biberidir nanesidir kalıo mu ? sankı diş fırcası diş telinin her yerıne ulaşamazmış gibi gelıo

şeffaf metal fark etmez, hepsinde yemek artıkları diş tellerinin ve braketlerin arasında kalır. şeffafın tek dezavantajı, üzerindeki lastiklerin çay, kahve, sigara gibi şeylerin tüketiminde sararması. neyse ki doktor lastikleri her ay değiştiriyor.

kızlar benim 7.aya giriyor benmklerde seffaf ama benm tedavm 5 küsüre mal olucak galiba:S

daha artar neden derseniz tel tedavm bitince açık kalıcak yerlere ımplant yapılcak...

2 tane...

nişanım olucak düğünüm galiba çıkmıycak ağzım kapalı gülmekten bunaldım ağzımın içi yara gecen hafta sonu yay takıldı filan pöff zor valla allah hepmize kolaylık versin...

önce mutluluklar diliyorum:) mahsuru yoksa yaşını öğrenebilir miyim? ben 28 yaşındayım ve çok kararsızım , 7 ayda gözle görülür değişiklik oldu mu ?

bende taktıracagım inşalhh ama ahhh şu kararsızlığın gözü kör olsun benim çarpıklığım bıraz fazla doktor 2 yıl kalacak dedi oyuzden karar veremedım bır turlu şeffaf mı taktırsam metal mı diye??

hmm bence seffaf taktır hiç belli olmuyor özellikle calısıyorsan bence en güzeli diyebilirim. sakın hala düşünme git yaptır bir an önce :4:

metallere göre nasıl bilmiyorum ama yediklerin hemen arasına kacıyor braketlerin birde camdan olduğu için benimkiler üstüne yapısıyor :D bende oral-b nin ara yüz fırcasıyla temizliyorum braketlerin aralarını cok yardımcı hiç bişey kalmıyor aralarında. bide normal diş fırcamla temizliyorum. doktor hiç korkma istediğin gibi fırcala hiç bişey olmaz dedi hatta gösterdide. sert fırcalayabilirsin. hatta diş etlerinden asağı yukarı doğru fırcala dedi. :52:

metallere göre nasıl bilmiyorum ama yediklerin hemen arasına kacıyor braketlerin birde camdan olduğu için benimkiler üstüne yapısıyor :D bende oral-b nin ara yüz fırcasıyla temizliyorum braketlerin aralarını cok yardımcı hiç bişey kalmıyor aralarında. bide normal diş fırcamla temizliyorum. doktor hiç korkma istediğin gibi fırcala hiç bişey olmaz dedi hatta gösterdide. sert fırcalayabilirsin. hatta diş etlerinden asağı yukarı doğru fırcala dedi. :52:

resim eklersen harika olur :))))

Eğer dışlerde cok carpıklık sekıl bozuklukları varsa doktorlar daha cok metalı onerıyor.Bende once seffaf dusundum ama doktorum metalın daha etkılı oldugunu soyledı.Aslında dıslerım bı kac dıs dısında gayet ıyı ama damagımda bır dısın kaldıgını ogrenınce hem cerrahı acıdan hemde estetık acıdan tel taktırıyorum bu hafta bakalım hayırlısı banada 2 yıl dedı doktorum....

taktiran arkadaslar resimde eklesin ltfen. fikir edinelim.
bu arada benim üst ve alt ön iki disim yani toplam 4 disimde carpiklik var. alttakiler cok belirgin degil zatende öndekiler kötü duruyor. ic tarafa dogru carpik sekilde. elimi isirdigimde V harfi cikiyor:1: diger dislerim cok dzgun seffaf takmayi dusunuyorum. istanbul anadolu yakasinde seffaf taktiran arkadaslar nerede taktirdilar ve fiyati hakkinda bilgi verebilir mi

haklısın vakiy geçirmeden taktırmam lazım. benim sorunum üst dişlerim önde yani dişleklik var diyebilirim ve de diş çektirdikten sonra bazı dişlerim kaydı ve boşluk oluştu çok kötü bir görünümü var. dr 2 sene takarsın dedi ama fiyat makul gelmedi metal için 4000 çok bence ..ben şeffaf istiyorum ama şeffaf denilen tamamen mi şeffaf yoksa braketler porselen teli metal mi ?

boşluklar kapanıyor aklın almayacak şekilde. benim alt üst şeffaf plastik porselen değil, memnunum görüntüsünden. ama tel metal. beyaz teflon kaplı teller de var ama teflonu çabuk bozuluyormuş, çıkıyormuş boyası tavsiye etmiyorum.
ilk ay takacağı tel o kadar ince oluyor ki insanın hoşuna bile gidiyor, benim gitmişti braketlerimle birlikte ışıltı bile verdigini düünmüştüm hatta :) sonra ay ay kalınlaştırıyor. derken köşeli tellere geçiliyor, dişleri arkaya çekip boşlukları doldurmak için. ki ben o köşeli teli çok sevdim, baya ışıltılı bişey gümüş gibi, alta da ondan istiyorum ama orta çizgi ayarlıyoruz şu an onu daha sonra takıcak sanırım. tele fazla takılma yani...
porseleni bilmiyorum ama benim braketlerin ortası metal, görüntü olarak pek memnun değildim başta ama tamamen metale göre son derece masum şiddetle tavsiye ederim. benim doktor porselenleri pek önermedi, kendi eşine de bunlardan takmıştı.

ben konyadayım. alt üst demiştim toplam 1800 $ maloldu. taksitle de ödedim. ama istanbul ya da başka yerlerde fiyatlar pek 3000 4000 in altına inmiyor...

kızlar sonunda üst dişlerime seffaf teller takıldı. acaba kaç ay sonra gözle görebilrim değişmeyi merak ediyorum. bir ay sonrada alt dişlerime takılacak.dişlerim resmen geriliyor. canım yanmıyor suan için. tek sorun ekmek filan yiyemiyorum. ciğneyemiyorum hiç bişey :D iki sene bunlarla nasıl duracağım merak ediyorum doğrusu :66::68: ama güzel olacaklar eminim :52:

ağrı sızı güzel şey, delirtmedigi sürece tabii.. ben sadece bir kez ağrı kesici kullanmak zorunda kaldım, o da ön dişler topluca geri çekilirkendi. köpekler geri giderken de biraz farklı oluyor. ama ilk aylarda muyaneden sonra dişlerime elimle dokunuyodum tek tek acı var mı diye, acı olan her diş için seviniyodum düzeliyo diye... hey gidi günler heyy.. benim başlayalı 13 ay oldu.

şeffaf metal fark etmez, hepsinde yemek artıkları diş tellerinin ve braketlerin arasında kalır. şeffafın tek dezavantajı, üzerindeki lastiklerin çay, kahve, sigara gibi şeylerin tüketiminde sararması. neyse ki doktor lastikleri her ay değiştiriyor.

Firforcum nasıl gidiyo durumlar? Alıştın mı minişlerine..:8:

şimdiye kadar acayip bişey yaşamadım.
bunun şeffafla pek ilgisi yok. çünkü braketlerin yapısı aynı aşağı yukarı, baya girintili çıkıntılı acayip bi yapıları var, dolayısıyla hangisini taktırırsan taktır yemek artıgı kalır bence.
bunun için çözüm yemek yerken fazla dişlerini ortalığa çıkarmamak. ben elimle kapatırım mesela konuşurken. çünkü özellikle yemek esnasında panayır yerine dönüyor ağzımın içi. yemekten hemen sonra fırçalarım çoğunlukla da, dolayısıyla sorun olmaz.
özellikle renkli şeyler yerken dikkat!! ıspanak gibi maydonoz gibi..
yemek esnasında ya da sonrasında hemen fırçalayamayacaksam da suyla hafifçe çalkalarım artıklardan kurtulmak için..

bazen de minik parçalar olmayacak yerlere kaçabiliyor
bi keresinde, hey gidi günler diyip anıcam yine çünkü nerdeyse bi sene öncesinde oluyor bu :) çayı kahveyi ben bi 6 7 ay pipetle içtim. sonra saldım çayıra oldu biraz ama.. neyse :)
türk kahvesini de pipetle içiyodum:52: bi baktım kahve telvesinin bi tanesi braketle lastigin arasında kalmış, fırçalasam da çıkmıyor. ben taktım mı takarım, elime bi iğne alarak o telve tanesini ordan çıkarmıştım :)))

cennet meyvesi yani hurma da yedikten sonra deli eden bişey. o tel tel lifleri braketlere öyle bi dolanıyo ki, elle müdahale gerektiriyo..

bu arada dille çok fazla uğraşırsanız da diliniz tahriş olabiliyor, bence fırçalamaya çalışın her zaman..

ilk bikaç ay benim de lastikler vardı her brakette..takılması ölüm olan lastikler!!!

sonra bi muyaneden sonra bi baktım lastikler gitmiş yerlerine incecik teller gelmiş, tellerle sabitlemiş teli brakete.. aylardır da onlar duruyor her dişimde...

hareket için çektirip duran zincir lastikler var şimdi de alt dişlerde. onlar da yine çok çabuk sararıyorlar..

selam kızlar ben 2 doktor arasında kararsızım ikiside ortodontist.şeffaf braket takrıacagım biri 4300 tl ücret verdi biride 3000 tl verdi.uygun söyleyen yar.doç dr üstelik yardımcı docent olmasına rağmen cok daha ucuz söyledi.sizce bunun sebebi nedır kızlar ya kafam cok karışık hangisine gitsem ki:50:

fotoları henüz cekmedim ama ceker cekmez koyacağım. cok ağrım yok dişlerim gerilmeye basladı artık hissedebiliyorum. daha bugün ikinci günüm ama dişlerimden bir kaçı sallanıyor ve sert birşey yiyemiyorum. sürekli corba içiyorum sıvı gıdalar tüketiyorum yoğurt yiyorum. sanki dişlerim dökülecekmiş gibi sakkıdı sakkıdı oynuyorlar :D sanırım düzeleceğine işaret ediyor bu. kaç ay sonra düzelmeyi farkederim bilmiyorum ama bu sürecte bende sanırım tıg gibi olacağım. en tuhaf yanıda günde iki kez diş fırcalayan ben şimdi 7 -8 kere fırcalamaya cıkıyorum. bu da beni yoruyor o yüzden gıdalardan uzak durmaya bakıyorum.

Ben de metal teller var. Sigara içtiğim için şeffaf tercih etmedim. Çünkü hemen sararıyormuş. Bu arada dişlerinde yamukluk, çarpıklık olanlara tavsiyem (eğer bu rahatsız ediyorsa) mutlaka tel taktırmalarıdır. Ben 30 yaşımda taktırdım ve çok memnunum. Şu an dişlerimdeler ve artık alıştım. Düzeldiler bile... Çıkmasına da birkaç ay var. İki yıl telle gezeceğim ama bundan sonraki hayatımda düzgün dişlerim olacak diye düşünün.

Son düzenleme:
selam kızlar ben 2 doktor arasında kararsızım ikiside ortodontist.şeffaf braket takrıacagım biri 4300 tl ücret verdi biride 3000 tl verdi.uygun söyleyen yar.doç dr üstelik yardımcı docent olmasına rağmen cok daha ucuz söyledi.sizce bunun sebebi nedır kızlar ya kafam cok karışık hangisine gitsem ki:50:

merhaba. ben de tel taktırma kararını verdikten sonra 4 doktorla görüştüm. hepsinden farklı fiyatlar aldım. tel taktırdığım doktor bana en çok güven verendi. fiyata bakmadım. bence siz de öyle yapın. bu arada 4300 çok yüksek bir fiyat. yalnız dişlerinizdeki bozukluğa göre de fiyat yükselebilir.

Back