• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile gelin olmak

ust_ank

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
29
0
86
Ankara
Arkadaşlar Merhaba :)

aranıza yeni katılanlardanım, 3 hafta önce ortodonti tedavime başladım ve öncelikle üst dişlerime takıldı yarı şeffaf tel. 24 yaşındayım, üst köpek dişlerim gömülü ve dolayısıyla ayrıklık var. Doktorum önce ameliyatla gömülü dişleri indirmeyi deneyelim, duruma göre gidişatımıza bakalım dedi. Sürmeme ihtimali de var, ki ben sürmelerini çok istiyorum :) Tel taktırdığım için çok mutluyum :) Ama ufak bir sorunum var şöyle ki normalde bu sene evlilik gibi bir planım yoktu nasıl olduysa erkek arkadaşım askerden dönünce işler hızlandı ve haftaya ailesi bize tanışmaya geliyor. Wuhuuuuuuuuuuuuuuuu :) Yani ben telleri taktırırken bu sene evleneceğimi düşünmüyordum ki şuanki gidişat bu sene evleneceğimiz yönünde ve şimdi kafam çok karışık :44: Telleri kendim isteyerek taktırdım ve bir dahaki randevumda muhtemelen ameliyatım olacak, sonrasında acaba telleri çıkarma gibi bir durumum olabilir mi ? Doktorumla henüz konuşmadım bu durumu, tedavimi aksatmak da istemiyorum, bunaldım he. Soranlara telli duvaklı gelin olacağım dahası var mı diyerek gülüp geçiyorum ama:18:

Benim gibi durumda olanlar var mı ? Tavsiyeleriniz nedir? düğün öncesi çıkarttım diyelim işleri daha da mı zora sokarım ?

Tüm bunları doktoruma sormam lazım biliyorum ama önce şu aile tanışma muhabbeti bir geçsin diyorum :34:

Fikirlerini bekliyorum. Şimdiden sağolun teldaşlarım :)

Son düzenleme:
"Telli, duvaklı gelin olmak". Hiç bu yönden düşünmemiştim, güzel espri.:9:
Anladığım kadarıyla takılı olan tellerinizi düğün zamanı çıkartmak istiyorsunuz.
Ben, tellerinize hiç dokundurtmayın derim.
Çünkü tel takılıyken dişler çok hareketli oluyorlar, çıkarır çıkarmaz da şeklinde bozukluk olabilir.
Tel takmak utanılacak bir şey değil sonuçta. :) Kötü bir görüntü de vermiyor, ben de kullanıyorum üst ön iki dişim için.
Bence tedavinizi hiç aksatmayın. :)

çok geçmiş olsun..
telli duvaklı gelin seni :9: erkek arkadasın nasıl düşünüyor bu konuda ?
benm tellerim bi aksilk olmazsa eger 2012 kasımda cıkacak sonra söz nişan yapacagız yazada düğün allah nasip ederse yani ben telsiz gelin olmak istiyorum :43: senin tedavin ne kadar sürecek ?saglık cok onemlı tabii ama daha sonradan videoları izlediginde tüh vah diyebilirsin iyi düşün yani ama mutlulugu kacıramam dersen oda senin elinde

Arkadaşlar teşekkür ederim yazdıklarımızı için :)

Yani erkek arkadaşım sorun etmiyor tabi ki, onun için mühim olan evlenmemiz :) Bu haftasonu ailesi gelecek tanışmaya ve sonrasında artık resmiyete dökülecek ilişkimiz, yok ben telli gelin olmak istemiyorum diyemem bu saatten sonra :44:

Başlarda çok takmıyordum da düşündükçe kafam karıştı. Doktorum 1.5 - 2 sene sürebilir demişti takarken, tabi gidişata da bakılacak. Daha çok yeni her şey.

bence cikarma tellerini bosuna zaman kaybetme.ne kaybeceksin ki telli gelin olunca-- hicbisey__ eger benim imkanim olsaydi.evlendigimde hic umursamazdim telleri hemen taktirirdim simdiyede coktaaaaaaaaaan cikmis olurdu... ve hemen dugun yok sanirim dugune kadar birazi duzelir dugunden sonrada devam eder.. evlendikten sonra pek telli durmazssin simdi zamnini bosa gecirme derim..allah mesud etsin:kkk::kkk::kkk::kkk::nazar::nazar::nazar:

slm canım aynı durumdayım bende erkek arkadaşım askerden geldi daha 2 hafta önce tellerim takılalı 4 ay bitti bugün.1 buçuk yıl kalacak dedi erkek arkadaşımda bu yıl evlenmek istiyo ama ben tel çıkmadan evlenmem diyorum :) bu arada 25 e giriyorum bu ay.2013 nisan da çıkması gerekiyo tellerin doktorumun dediğine göre bende 2013 mayıs hazirana ertelemem lazım ne yapıp yapıp bu evliliği :)telli evlenmek istemem düşünsene bütün düğün resimlerinde telli olucan heleki stüdyo çekimlerinde yakın planda çekildiğinde düşünemiyorum önemli bence :)

TEKNURUM yakın zamanlarda dönmüş bizimkiler askerden :) Valla bilmiyorum geçen konuştum erkek arkadaşımla o gayet emin çok güzel bir gelin olacağımdan, hiç sorun etmiyor tabi :) Benim de kafam karışık sadece bu teller için ertelemek istemiyorum aslında, ki bu pazar ailesi tanışmaya geliyor zaten :D

Bu telleri taktırmayı kendim istedim, yıllar önce takılması lazımdı zaten, ihmale uğradı malesef:(
Fotoğraflarda photoshop yaptırırım en kötü ihtimalle :(:
Daha doktorumla da konuşmadım bu mevzuyu, bir de ona danışıcam bakalım artık.. :44:

Son düzenleme:
TEKNURUM yakın zamanlarda dönmüş bizimkiler askerden :) Valla bilmiyorum geçen konuştum erkek arkadaşımla o gayet emin çok güzel bir gelin olacağımdan, hiç sorun etmiyor tabi :) Benim de kafam karışık sadece bu teller için ertelemek istemiyorum aslında, ki bu pazar ailesi tanışmaya geliyor zaten :D

Bu telleri taktırmayı kendim istedim, yıllar önce takılması lazımdı zaten, ihmale uğradı malesef:(
Fotoğraflarda photoshop yaptırırım en kötü ihtimalle :(:
Daha doktorumla da konuşmadım bu mevzuyu, bir de ona danışıcam bakalım artık.. :44:

bende yıllardır taktırmak istiyordum cnm keşke bundan 2-3 sene önce kalkışsaydım bu işe bu dertle uğraşmazdık.ben hala teller çıktıktan sonra evlenmeyi düşünüyorum şeffafta olsa gözüküyo bu teller ya photoshopla olur belki ama ne biliyim şurda 4 ay bitmiş kaldı 14 ayy :)))1 yıla çeyiz düzerim bende:))bak sana dişimin resminide göstereyim iyi ki taktırmışım

Eklentiler

• $adsız12.jpg
    $adsız12.jpg
    29,1 KB · Görüntüleme: 1.971
evet ya üniversitede öğrenciyken bile başlamış olsaydım diyorum zaman zaman, ama gel gör ki anca bu vakte taktırabildim; buna da çok şükür :) çok seviyorum tellerimi aslında sonuca odaklanarak , şu gelin olma mevzusu karıştırıyor aklımı.. :14:

bakalım artık gidişat neler getirecek :44:

senin dişlerde baya baya gelişme var, sonunda süper olucaklar :nazar: benim daha çok yeni düzeldikçe koyarım resimlerini artık :)

evet ya üniversitede öğrenciyken bile başlamış olsaydım diyorum zaman zaman, ama gel gör ki anca bu vakte taktırabildim; buna da çok şükür :) çok seviyorum tellerimi aslında sonuca odaklanarak , şu gelin olma mevzusu karıştırıyor aklımı.. :14:

bakalım artık gidişat neler getirecek :44:

senin dişlerde baya baya gelişme var, sonunda süper olucaklar :nazar: benim daha çok yeni düzeldikçe koyarım resimlerini artık :)

tmm bakalım cnm ben takip ediyorum zaten sürekli resim attığında görürüm güzel olcak güzel :)))

Canım bende ekimde evlendim ve tellerim benle beraberdi.üstüne üstlük çekimden dolayı koskoca bi boşluğumda vardı.hiç umursamadım çünkü çıkarmak ekstra zaman kaybı.düğün ve nişan düğün fotolarımda foto shop yaptılar boşluğu kapatıp telleride sildiler mis gibi oldu.hiiiiç kafana takma en cafcafısından rujumuda sürdüm gelin makyajında.....inşallah herşey gönlünce olur

çok saolun arkadaşlar yorumlarınız için, çıkarmamaya karar verdim gibi zaten. En mantıklısı da bu zaten :)

missmickey seni duydum daha da rahatladım, demek ki yalnız değilim :) resimlerin nasıl oldu çok merak ettim hakikaten, ben de photoshoptan yanayım, YAŞASIN PHOTOSHOP! :46:

çok saolun arkadaşlar yorumlarınız için, çıkarmamaya karar verdim gibi zaten. En mantıklısı da bu zaten :)

missmickey seni duydum daha da rahatladım, demek ki yalnız değilim :) resimlerin nasıl oldu çok merak ettim hakikaten, ben de photoshoptan yanayım, YAŞASIN PHOTOSHOP! :46:

Canım şöyle söyleyeyim; öyle aklına aman aman fotoğrafçılar gelmesin gayet sade bi yerdi resimlerin çekildiği yer.photoshop filan hiç aklımda yoktu ordaki adam isterseniz yapalım dedi.sonuç süper.kesinlikle anlaşılmıyor.görünen bıraketleri program yardımıyla sildi ve renk tonunu ayarladı.hatta benim tedavim çekimli kocaman bi boşluğum vardı.o kısma yanındaki dişin resmini kopyaladı yapıştırdı.fazla olan kısımları programla törpüledi.annemler eşim gördüğünde inanamadı.hatta tedavimin bitmiş halini gördüm böylelikle.gönül rahatlığıyla gülümse.çok doğru bir karar vermişsin:34:

Canım şöyle söyleyeyim; öyle aklına aman aman fotoğrafçılar gelmesin gayet sade bi yerdi resimlerin çekildiği yer.photoshop filan hiç aklımda yoktu ordaki adam isterseniz yapalım dedi.sonuç süper.kesinlikle anlaşılmıyor.görünen bıraketleri program yardımıyla sildi ve renk tonunu ayarladı.hatta benim tedavim çekimli kocaman bi boşluğum vardı.o kısma yanındaki dişin resmini kopyaladı yapıştırdı.fazla olan kısımları programla törpüledi.annemler eşim gördüğünde inanamadı.hatta tedavimin bitmiş halini gördüm böylelikle.gönül rahatlığıyla gülümse.çok doğru bir karar vermişsin:34:

Bir dahaki randevumda ameliyat olacağım ve dişlerimin düğün vaktine nasıl olacağına dair bir fikrim de yok ama artık girdik bu yola dönüşümüz yok :) sevdiceğim her türlü destekçim zaten, en önemlisi de bu :118:

yazdıklarını okyunca bi an kendimi gördüm :) 27 yaşındayım ve 1,5 yıldır bende diş teli kullanıyorum(üst çene) tel taktırmadan evvel fotoğraflarda gülmek, insanlarla özellikle sağ cepheden konusmak bana zulum geliyordu, şimdi ise tellerimle gayet rahat gülüyor ve kahkaha atıyorum, bazıları konusuyo ''daha önceden niye taktırmadın?'' vardır nedeni sanane demek yerine hele onun da dişleri azıcık bozuksa valla yaşa bakmadan senin yerinde olsam şimdi taktırırdım diyip konuyu kapatıyorum.:33: konuya gelirsek 7temmuzda düğünüm olacak inşallah ama o zamana kadar tedavimin biteceğini söyledi hekimim, geçen hafta nişanım vardı nişan günü 1 günlüğüne telleri çıkardı doktorum ertesi gün tekrar taktı zaten tedavi bitmek üzere gayet güzel görünüyor, 1 mm'den az bir açıklık kaldı onun kapanmasını bekliyoruz. nişanımda fotoğraflarımda gayet düzgün görünüyor :40: istanbul bahçelievler ömür foto da çektirdik nişan resimlerimizi, telleri yok edemem diyince böyle yaptım ama bak yukarıda başka bir arkadaş fotoğrafcının photoshopla yok ettiğini söyledi, bu çok daha güzel...
hiç dert etme yani:34:
muıtluluklar dilerim...:nazar:

Ben de telli evlendım:) hem de fotograflarım photoshoplu degıl. hem benımkıler şeffaf da degıldı. Tellı duvaklı gelın oldum :9:sımdı yoklar, ama fotograflarıma bakıp bakıp ozluyorm:9: bana farklı bır hava katıyordu :16:

Son düzenleme:
Yalnız olmadığını bilmek gibisi yok :) Benim durumumda olanlar varmış demek ki, zaten ben de yavaş yavaş alışmaya başladım tellerime. Kabullenme evresine geçtim, yarın tam 1 ay olacak taktıralı.

Çok saolun arkadaşlar yorumlarınız ve fikirleriniz için :)

merhaba bende telli turnayım sizin gib..24 yaşındayım..benim köpek dişlerimde içeride kalmıştı iki küçük azı dişimi çekti 5 aydır köpek dişlerimin inmesini bekliyorum iki tarafta kocaman boşluk var :( galiba operasyonla indircek onları :( neyse bende sizin gibi önümüzdeki sonbaharda evlenmeyi düşünüyorum ve yazın üst çene ilerletme ameliyatım var nasıl olcak bilmiyorum :S yalnız değilsiniz kızlar hatta sizden daha kötü durumda olanlar var şekil 1a:ben :D

Valla ben de ameliyat olacağım köpek dişlerimin için, ama öncelikle onlar için yer hazırlıyoruz. Ayrık olan ön dişlerim kapanmaya başladı :)

Önümüzde ay belki olabilirim ameliyatı, bakalım inecek mi köpek dişlerim aşağıya? :)

Back