• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diş teli doktorundan memnun olmama

kadirsinas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2016
52
3
1
37
Merhaba arkadaşlar 9 aydır ortodonti tdavisi görüyorum.çok iyi bi gelişme olmadığı için ve hala ön 4 dişime braket takılmadığı için tedavinin çok yavaş gittiğini düşünüyorum.. doktora görünmeye bile gitmek istemiyorum çünkü birönceki görüşmede dediği şeyleri sanki dememiş gibi yapıp benim kötü hissetmeme yol açıyor.bir soru cevaplamaya tahammülü yok gibi sanki bedava yapıyor.
benden istediği ücret 4250 okadar pişmanım ki keşke hiç başlamasaydım.tutmlarından ve tedavinin başta bana söylediği zamanda bitmeyeceğini düşündüğüm için şuanda o ücretin yarısını bile ödemedim. sizce bu aşamada değiştrebilir miyim
benim durumumda olan başkaları var mı
size önerim sadece sertifkası olan doktorlara ortdonti için gitmeyin. onun ortotdonti alanında mezuniyeti olup olmadığına bakın.öyle pişmanım ki

hangi şehirdesiniz kendi doktorumu önerebilirim

ben de daha önce bikaç doktora gitmiştim dedikleri aklıma yatmadı kabul etmemiştim çok bilgisiz saçmalayanları var

mesela bi tanesi tek diş çekip alt dişlerimi bi tarafa kaydıracaktı güya.

hangi şehirdesiniz kendi doktorumu önerebilirim

ben de daha önce bikaç doktora gitmiştim dedikleri aklıma yatmadı kabul etmemiştim çok bilgisiz saçmalayanları var

mesela bi tanesi tek diş çekip alt dişlerimi bi tarafa kaydıracaktı güya.
kesinlikle benden 4 diş çekmek isteyen bile oldu. bu doktor diş çekmeye gerek yok dedi ama bu sfer de dudaklarım arsındaki mesafe açıldı
oysaki bana dudakların kapanacak demişti :(((

Valla arkadasim ben 2 yildir arastiriyorum sorusturuyorum simdiye kadar da sadece ilk muayenelere gittim 2 doktora.
Ikisi de ayni tedaviyi onerdi - ustten sagli sollu 4. disleri cekip yer acmayi.
Benim disler buyuk cene kucuk sigmiyor disler. Bir tanesine 20likleri ceksek olmaz mi dedim, 20lik dislerin cekilmesi kadar bir problemin yok dedi hem tedavi uzar 3 kusur yili bulur fln dedi.
Neyse curuklerim oldugu icin zaten suan onlari yaptirmakla ugrasiyorum.
Velhasil kelam tedirginligini anliyorum ben daha birine guvenip baslayamadim bile.
Tedaviden memnun degilsen baska uzman arastir derim, buradan da oneriler olacaktir, ben de takipteyim.

Valla arkadasim ben 2 yildir arastiriyorum sorusturuyorum simdiye kadar da sadece ilk muayenelere gittim 2 doktora.
Ikisi de ayni tedaviyi onerdi - ustten sagli sollu 4. disleri cekip yer acmayi.
Benim disler buyuk cene kucuk sigmiyor disler. Bir tanesine 20likleri ceksek olmaz mi dedim, 20lik dislerin cekilmesi kadar bir problemin yok dedi hem tedavi uzar 3 kusur yili bulur fln dedi.
Neyse curuklerim oldugu icin zaten suan onlari yaptirmakla ugrasiyorum.
Velhasil kelam tedirginligini anliyorum ben daha birine guvenip baslayamadim bile.
Tedaviden memnun degilsen baska uzman arastir derim, buradan da oneriler olacaktir, ben de takipteyim.

bence henüz başlamamış olman çok iyi. ben de çok araştırdım.benim sorununum ön dişlerimin ilerde olmasındna ağzımın kapnamaması, kapandığı zaman o bölgede şişlik olması ağız kapanmaması seksi gibi dursa da ben beğenmiyorum:)
4 diş çekince o kadar boşluğa napacaklar diye düşünüyordum bazı doktorlar benim durumum için bu kadar diş çekilmesinin doğru olmadğını da söyleyince (bu kez yaşlanınca dudakların yanında büzülme olabiliyormuş) diş çekimi isteyenlerin genelde genç doktor olduğu kanısına ulaştım.
internetten bir ortdontistle yazışıp dişimin resmini gönderdiğimde tedavi sürdükçe dudaklarım arasındaki mesafenin artacağını söyledi.
diş çekimi yapılmadığı için dudaklara olan baskı artmış resimden bu kadar yorum yapabiliceğini belirtti haklı olarak.
benim doktorum ise dişimde çok çarpışıklık olmadığı için diş çekmedi sadece sorunlu olduğu için bir taraftan büyük azı dişim çektim ( en arkdaki dişin önündeki.) şimdi en arkdaki dişimi,onun yerine getirmeye çalışyoruz ki o planına da sadık kalmadı. aslında o boşluğua implant yapabiliriz diyor.
başında arkadaki diişinin onun yerine getirdiğimizde implanta gerek demişti. söyleyince de neytse boşver dedi.yani sorgulamadan bişeyleri kabul etmemi istiyor, sıkışında başında öyle demiş olabilrim şimdi planım değişti diyor.
başta söylediği hiçbirşeye uymadı ozaman bu kadar kesin konuşmak yerine ihtimellere dayalı konuşsaydo değil mi ben de başka doktoru seçerdim.
başka doktor geçsem ona ücret ödemek zorunda mıyım:(

Yani buyuk ihtimal odemek zorunda olacaksiniz zira onceki doktora ne odediginiz bir sonrakini baglamaz dogal olarak.
Anlattiginiz probleminize gore dis cekilmeden olmaz sizin durumunuzda da.
Bana kalirsa dis cekmek isteyenlerden korkmayin zira dislekligin baska bir cozumu yok.
Kucuk cocuklarin ust damaklarinin genislemesi icin agza bir aparat takiyorlar mesela ama yetiskinlerde cokta uygun bir metod degil.
Bence sexy bir durus ama ardindaki dislerde yamukluk olunca iste problem orda basliyor.
K kadirsinas

kesinlikle benden 4 diş çekmek isteyen bile oldu. bu doktor diş çekmeye gerek yok dedi ama bu sfer de dudaklarım arsındaki mesafe açıldı
oysaki bana dudakların kapanacak demişti :KK43:((

4 diş çekmek olması gereken zaten benden de çekildi ama karşılıklı küçük azılar çekilir

alttan 2 üstten 2 klasik uygulama.

benim dediğim tek diş çekmek istemişti böylece alt dişlerim asimetrik olacaktı bi tarafa kaycaktı görünecekti böyle saçma bişey olamaz

İyi de doktorun 5 yıl boyunca bunun eğitimini almış. Senin bilmediğin onca şeyi biliyor yani. Önlere daha tel takmadıysa bir bildiği vardır ve bazen süre tahmin edilenden daha fazla olabilir. Doktorların bir kısmı zaten suratsız,hiçbir işlem hakkında bilgi vermeyen tip insanlar. Benimki de öyleydi. Sonuçta bixim bu alanda eğitimimiz yok

bence henüz başlamamış olman çok iyi. ben de çok araştırdım.benim sorununum ön dişlerimin ilerde olmasındna ağzımın kapnamaması, kapandığı zaman o bölgede şişlik olması ağız kapanmaması seksi gibi dursa da ben beğenmiyorum:)
4 diş çekince o kadar boşluğa napacaklar diye düşünüyordum bazı doktorlar benim durumum için bu kadar diş çekilmesinin doğru olmadğını da söyleyince (bu kez yaşlanınca dudakların yanında büzülme olabiliyormuş) diş çekimi isteyenlerin genelde genç doktor olduğu kanısına ulaştım.
internetten bir ortdontistle yazışıp dişimin resmini gönderdiğimde tedavi sürdükçe dudaklarım arasındaki mesafenin artacağını söyledi.
diş çekimi yapılmadığı için dudaklara olan baskı artmış resimden bu kadar yorum yapabiliceğini belirtti haklı olarak.
benim doktorum ise dişimde çok çarpışıklık olmadığı için diş çekmedi sadece sorunlu olduğu için bir taraftan büyük azı dişim çektim ( en arkdaki dişin önündeki.) şimdi en arkdaki dişimi,onun yerine getirmeye çalışyoruz ki o planına da sadık kalmadı. aslında o boşluğua implant yapabiliriz diyor.
başında arkadaki diişinin onun yerine getirdiğimizde implanta gerek demişti. söyleyince de neytse boşver dedi.yani sorgulamadan bişeyleri kabul etmemi istiyor, sıkışında başında öyle demiş olabilrim şimdi planım değişti diyor.
başta söylediği hiçbirşeye uymadı ozaman bu kadar kesin konuşmak yerine ihtimellere dayalı konuşsaydo değil mi ben de başka doktoru seçerdim.
başka doktor geçsem ona ücret ödemek zorunda mıyım:KK43:

Eğer ben doğru anladıysam bu problemi ve yaşın 18den büyükse bu durumun tek tedavisi çene ameliyatı. Telle çözümü olmuyor bunun belli bir yaştan sonra. Yani adamın yapabileceği bi şey yok ama önce diş çekip sonra implant falan dmeesi saçma olmuş gerçekten

cnm bendende bır diş cekıldı tel ıcın. 1 aydan berı tellıyım
sorun dişin önde olması mı
Eğer ben doğru anladıysam bu problemi ve yaşın 18den büyükse bu durumun tek tedavisi çene ameliyatı. Telle çözümü olmuyor bunun belli bir yaştan sonra. Yani adamın yapabileceği bi şey yok ama önce diş çekip sonra implant falan dmeesi saçma olmuş gerçekten
çene ameliyatı olması gerektiğini de başkası söyledi ama durum okadar abartı deil.farklı biir ortdontis bu durum için ameliyat gereksiz demişti.ağzımı kapatabiliyorum fakat 5 sn sonra kendisi açılıyor ısrarla kapalı tutmak lazım bilinçli:)

İyi de doktorun 5 yıl boyunca bunun eğitimini almış. Senin bilmediğin onca şeyi biliyor yani. Önlere daha tel takmadıysa bir bildiği vardır ve bazen süre tahmin edilenden daha fazla olabilir. Doktorların bir kısmı zaten suratsız,hiçbir işlem hakkında bilgi vermeyen tip insanlar. Benimki de öyleydi. Sonuçta bixim bu alanda eğitimimiz yok
ne ya zık ki ortdontist olmadığını sonradan anladım. sadece sertifa almış. önlere dş takmamasının sebebi yanındaki dişleri biraz arkaya çekmekti.
gayet mantıklı ama 9 ay oldu olan değişim çok küçük ağzımın daha arlaıklı olmaıs beni çok tdirgin ediyor o ise öyle bir arlaık oldğunu kabul etmiyor bile

Bana da ortodontistin biri dis cekilmesi lazim demosti cekmeden tel takan bir doktor buldum.subatta 1 yil olacak.kis sonunda tellerim cikiyor.mutluyum.

4 diş çekmek olması gereken zaten benden de çekildi ama karşılıklı küçük azılar çekilir

alttan 2 üstten 2 klasik uygulama.

benim dediğim tek diş çekmek istemişti böylece alt dişlerim asimetrik olacaktı bi tarafa kaycaktı görünecekti böyle saçma bişey olamaz
diğer türlü sorun olur evet ama benim durum sadece yandan bakıldığında farkedilen bi durum 2 diş çekince okadar boşulk nasıl doldurulacaktı ama biryanda da çekilseydi keşke diyorum en azından tekrar dişler itmez benim daha önce diş çekilmeden yapmışlardır tekrar nüksetti.

ne ya zık ki ortdontist olmadığını sonradan anladım. sadece sertifa almış. önlere dş takmamasının sebebi yanındaki dişleri biraz arkaya çekmekti.
gayet mantıklı ama 9 ay oldu olan değişim çok küçük ağzımın daha arlaıklı olmaıs beni çok tdirgin ediyor o ise öyle bir arlaık oldğunu kabul etmiyor bile

O zaman değiştir. Ücretin tamamını ödeme tabii ki. Ödemeleri nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama ödediğin miktar varsa onu bırak başka doktora git. Üstünü kesinlikle ödeme. Dişlerin arasında boşluk oluşacak ve ısrarla öyle bir şey yok diyecek insan iyi niyetle işini yapmıyor demektir

diğer türlü sorun olur evet ama benim durum sadece yandan bakıldığında farkedilen bi durum 2 diş çekince okadar boşulk nasıl doldurulacaktı ama biryanda da çekilseydi keşke diyorum en azından tekrar dişler itmez benim daha önce diş çekilmeden yapmışlardır tekrar nüksetti.

doluyor dolmaz olur mu tüm dişler öne geliyor arkada kalanlar hatta 20likler çıkmadıysa 20liklere yer kalmış oluyor.

benim ortodontistim mesela 20likleri çektirmedi sağlıklılar diye sonradan ama 4 diş çekildi.

9 ayda baya ilerlemiş olması lazımdı tedavinin kullandığı braketler ve teller sağlam olunca baya güçlü çekebiliyor dişleri ben ilk gün sadece çorba içebilirdim acısından sonraki gün ısırabilirdim.

nükseder zaten arkalara tel takılıyor nüksetmesin diye kalıcı benim ona rağmen çok minimum bozuldu ama beni rahatsız etmiyor.

Back