diş taşı :(( dişçi :((((((((((((

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
Kızlar dun disciye gittim
Distasin var temizlenmesi gerekiyor dedi vizzzzz diye bi aletle yarisini temizledi :KK43: yarin yine randevum var dayanamdim acsna :KK43: norml mi
Kimiside diyor ki temizlenmesi zararli :KK43: aklim karisti ama cok sızlıyor hala..

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoksa temizlenebilir.Görüntü d eönemli sonuçta.Aşınması doğrudur ama ciddi şekilde değil.Benim tavsiyem diş taşınızı özel yerlerde temizletmeniz.Devlete ait yerlerde yaptırmazsanız daha iyi.Çekim,dolgu yaptırabilirsin,kanal tedavisi.İyi yapan dr varsa.
Tuzlu suyla gargara yapın sabah akşam bir hafta

Distasin var temizlenmesi gerekiyor dedi vizzzzz diye bi aletle yarisini temizledi :KK43: yarin yine randevum var dayanamdim acsna :KK43: norml mi
Kimiside diyor ki temizlenmesi zararli :KK43: aklim karisti ama cok sızlıyor hala..

devlette çok acıtıyolar inşat yapar gibi..
özelde acı sızı falan olmuyor...
daha kibar yaptıklarından...
benim bildiğim 6 ayda bir yaptırmak gerekiyor yoksa o diştaşları dişin çürümesine yol açıyor...

Acıması çok ilginç, benim dişlerimde kan iğnesinden oluşan siyah noktacıklar var özellikle iç kısımlarda, mecburen onları temizletmek için dişçiye gidiyorum düzenli olarak. Diş taşlarımı da temizliyor. Şimdiye kadar hiç acımadı, evet kanıyor, bazen diş etine denk gelince ay filan diyorum ama o kadar, temizlendikten sonra 2-3 gün hassasiyet oluyor sonrasında alışıyorum. Belki kullandığı alet farklıdır diyeceğim ama hiç kimseden duymadım acıdığını :44:

Evet canim ilk kez gittim
Ben hep bunla mi ugrasicam ya cok acıdı

ikincide acimayacak inan bana
sen birde benim halimi gorsen
bugun normal kontrol icin gittim
4tane 20 lik disimin geldigini ogrendim
hic biri cikamiyor,yer olmadigindan
ve hepsini cekicegini soyledi.
normal cekmekte degil,eti kesip alacak
bunun yerine 100 kere tas temizletebilirim.. hic korkma sen bence

hiç abartılacak bir durum yok :KK52:
ne güzel iste,miss .. ağrısız ki :KK51:
benide götüre gitttttttttttttttt :KK9:
temizlik,miss ..bol fırcalama yap :KK1:

ikincide acimayacak inan bana
sen birde benim halimi gorsen
bugun normal kontrol icin gittim
4tane 20 lik disimin geldigini ogrendim
hic biri cikamiyor,yer olmadigindan
ve hepsini cekicegini soyledi.
normal cekmekte degil,eti kesip alacak
bunun yerine 100 kere tas temizletebilirim.. hic korkma sen bence

O dedigini ben gecen yil yaptirdim canim . cenemde yer bulamadigi icin cikamayan dişleri ameliyatla aldilar. Asiatanlar yaptigi icin herhalde ben cok aci cektim. Simdi bide bu cikti basima. Bu ay bunla ugrasicam herhalde. Ama temizlenmesi iyidir diyorsun degilmi?
Doktoru mu değiştirsem . Gidenler iyi diyorlar ama hic olumsuz biaey duymadim gerci. Acimasi normal galiba sizlamasi. Dis etine denk geldi sanki biraZ . Tamam canim ins kurtulurumda yazarim buraya yine

mutlaka yapılması gerekiyor çünkü insanları rahatsız edecek derecede koku yapar... tiksinti bi durum yanii...

özelde yaptır çok pahalı değil.. 70 e falan temizliyorlar..

bidiğim kadaarıyla diş taşları diş çürümesini engeler. agızda olan diş taşları damağı asagı cekermıs dıye duymustum

O dedigini ben gecen yil yaptirdim canim . cenemde yer bulamadigi icin cikamayan dişleri ameliyatla aldilar. Asiatanlar yaptigi icin herhalde ben cok aci cektim. Simdi bide bu cikti basima. Bu ay bunla ugrasicam herhalde. Ama temizlenmesi iyidir diyorsun degilmi?
Doktoru mu değiştirsem . Gidenler iyi diyorlar ama hic olumsuz biaey duymadim gerci. Acimasi normal galiba sizlamasi. Dis etine denk geldi sanki biraZ . Tamam canim ins kurtulurumda yazarim buraya yine

bende burada devlete bagli sigortamla gidiyorum,sagolsunlar ozel gibi ilgileniyor. doktordan doktorada degisiyor tabi..
temizlenmesi iyi tabiki curumeyi engeller
birde tavsiyem elektronik dis fircasi kullan gercekten dis taslarini acayipp azaltiyor cnm.

diş taşlarını temizletmeyi oldum olası sevmedim. ilk kez temizlettiğimde devlette yapmış ve acımıştı... sonra özelde yaptırdım acı olmadı.. diş taşından sonra dişlerim hassaslaştı iyice... ilk gün ki gibi olmasada halen hassas... ben diş taşlarımdan memnunum:KK52:.

Of hayatta süt dişlerimi bir iki kez çektirmek dışında hiç dişçiye gitmedim. Adını bile duyunca kalp krizi geçircek gibi oluyorum. İnanılmaz korkuyorum. Çok yanlış tabi kontrollerimi yaptırmam lazım. Ama şükür ne ağrım ne acım hiçbir problemim olmadı dişlerimle ilgili. Birkez devlette temizletmek için gitmiştim. Önce arkadaşım girdi bende yanında durdum. Ama acıdığını yüz ifadesinden anlayınca yaptırmadan geri döndüm. Şimdi sizden de duydum ya hayatta gitmem. İnşAllah biran önce acısız tamamlarsınız işleminizi. Bu arada devlet hastaneleri artık eskisi gibi değil. Özel hastane gibi ilgileniyorlar ve güzel iş çıkartıyorlar. Annem dahil birkaç yakın akrabam devlette yaptırdı dişlerini çok memnun kaldılar.

hiç abartılacak bir durum yok :KK52:
ne güzel iste,miss .. ağrısız ki :KK51:
benide götüre gitttttttttttttttt :KK9:
temizlik,miss ..bol fırcalama yap :KK1:
Evet temiz oldu zaten bundan sonra soz verdim kendime yemeği yedikten sonra hooop banyoya kosup fircalicam.. doktor da kizdi duzenki fircalamazsan boyle olur iste dedi :KK43:(
mutlaka yapılması gerekiyor çünkü insanları rahatsız edecek derecede koku yapar... tiksinti bi durum yanii...

özelde yaptır çok pahalı değil.. 70 e falan temizliyorlar..
Canim sirnakta oldugum icin gorev icabi mecburen buradaki agiz dis e gidiyorum ama doktara iyi diyorlar.. iznimdede yaptirmak istemiyorum zaten iki gun izne cikiyoruz onuda dis agriaiyla mi gecirecem.
bidiğim kadaarıyla diş taşları diş çürümesini engeler. agızda olan diş taşları damağı asagı cekermıs dıye duymustum
Olabilir damak olayi canim
bende burada devlete bagli sigortamla gidiyorum,sagolsunlar ozel gibi ilgileniyor. doktordan doktorada degisiyor tabi..
temizlenmesi iyi tabiki curumeyi engeller
birde tavsiyem elektronik dis fircasi kullan gercekten dis taslarini acayipp azaltiyor cnm.
Himm canim hani şu sarjli fln oluyo ya oral b nin fln onu mu kastediyosun almak istiyorum bide kullandinmi sen hic
diş taşlarını temizletmeyi oldum olası sevmedim. ilk kez temizlettiğimde devlette yapmış ve acımıştı... sonra özelde yaptırdım acı olmadı.. diş taşından sonra dişlerim hassaslaştı iyice... ilk gün ki gibi olmasada halen hassas... ben diş taşlarımdan memnunum:KK52:.

:) acisi ne kadar sürdü canim ben hicbisey yiyemiyorum ya

2 hafta önce yaptırdım diş taşı temizliğimi. Temizlenirken ufak sızlamalar ve agrımalar oluyordu dayanılmıcak gibi değil ufak. İşlem bittikten sonrada 1 2 gün çok sıcak ve soğuga hassas oldu şu an gayet normal hiçbir problemim yok .
Diş tası temizliğindede olmaması gerekiyor zaten dişlerine zarar vermiş olabilirler . Başka bi dişçiye daha görün istersen

Of hayatta süt dişlerimi bir iki kez çektirmek dışında hiç dişçiye gitmedim. Adını bile duyunca kalp krizi geçircek gibi oluyorum. İnanılmaz korkuyorum. Çok yanlış tabi kontrollerimi yaptırmam lazım. Ama şükür ne ağrım ne acım hiçbir problemim olmadı dişlerimle ilgili. Birkez devlette temizletmek için gitmiştim. Önce arkadaşım girdi bende yanında durdum. Ama acıdığını yüz ifadesinden anlayınca yaptırmadan geri döndüm. Şimdi sizden de duydum ya hayatta gitmem. İnşAllah biran önce acısız tamamlarsınız işleminizi. Bu arada devlet hastaneleri artık eskisi gibi değil. Özel hastane gibi ilgileniyorlar ve güzel iş çıkartıyorlar. Annem dahil birkaç yakın akrabam devlette yaptırdı dişlerini çok memnun kaldılar.

Ooo sen masallah cok sansliymissin tatlim.. evet bende devlette yaptirdim ve doktorum ilgilendi resmen bildigin fircaladi bile beni :KK66:) bak bundan sonra duzenli fircalayacaksin haftaya yine geleceksin hiiii yapti :)))))
Haftaya yine randevum var ama yaptirmak zorundayim ne yapayim aralik ocak gibi hamile kalmayi düşünüyorum Allah nasip ederse ondan once dislerimin problemlerini halletmeliyim .

Evet temiz oldu zaten bundan sonra soz verdim kendime yemeği yedikten sonra hooop banyoya kosup fircalicam.. doktor da kizdi duzenki fircalamazsan boyle olur iste dedi :KK43:(

Canim sirnakta oldugum icin gorev icabi mecburen buradaki agiz dis e gidiyorum ama doktara iyi diyorlar.. iznimdede yaptirmak istemiyorum zaten iki gun izne cikiyoruz onuda dis agriaiyla mi gecirecem.

Himm canim hani şu sarjli fln oluyo ya oral b nin fln onu mu kastediyosun almak istiyorum bide kullandinmi sen hic

hatırlayamıyorum da.. ağzında aft mı çıktı yoksa....

evet cnm bende kullaniyorum oral b nin.. pilli benimki.. inan 3 yildir kullaniyorum,sanki daha once manuel fircayla hic fircalamiyormusum gibi geldi,cok guzel temizliyor.

doktorun iyiyse zaten hiç gerek yok başka dr.a gitmeye dewam et orda iyice temizlensin...

ağrı sızı yapar çok normal....

bunu dr.a söyle ilaç weriir belki genelde temizledikten sonra gargara werirler çok iyi gelir...

dr vermezse eczaneden iste gargarayı dişleri de çok güzel yapıyor =)

haaa bu arada oral B den bahsedilmiş canım doktorlar bunu önermiyorlar çünkü bunlar kullanılınca bu fırçalar her tarafı temizleyemeyebiliyormuş.. dolayısya kendiniz fırçalayın diyorlar daha sağlıklı ve hem neresini fırçalayı fırçalamadığınızı daha iyi biliyormuşsunuzz...

Son düzenleme:
X