• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş sorunu kafama takildi

yagmur0007

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2014
580
514
123
Bugun dis doktoruna gittik. Bi disimin dis eti kizarmisti. Ve disimde bi aci hissediyodum yemek yerken. Bi disim de sararmisti digerlerine gore. Ama bi sorun hissermiyodum ben. Doktor ikisine de kanal tedavisi yapti. Kanal tedavisinin ne oldugunu eve gelince biraz arastirdim netten. Disin sinirleri aliniyomus. Kanal tedavisinden sonra dis artik beslenemiyomus. Kirilganligi artiyomus.Disi kaybetmemek adina yapiliyomus. Kanal tedavisi yaptiran var mi. Apse yapmis dedi doktor. Ama dedim ya gorunurde pek bi sey yoktu.Acaba bana gereksiz bir tedavi mi uygulandi?Disimi kaybetmekten korkuyorum.

Neden hemen kanal tedavisi yaptı ki acaba. Ben elli defa gidip geliyorum kanala karar verene kadar. Geçen sene yaptırdım bir dişime ağladım sonra dişim öldü diye. :KK53: Zamanla kararıyor ve zayıflıyor, kırılabiliyor.

Bugun dis doktoruna gittik. Bi disimin dis eti kizarmisti. Ve disimde bi aci hissediyodum yemek yerken. Bi disim de sararmisti digerlerine gore. Ama bi sorun hissermiyodum ben. Doktor ikisine de kanal tedavisi yapti. Kanal tedavisinin ne oldugunu eve gelince biraz arastirdim netten. Disin sinirleri aliniyomus. Kanal tedavisinden sonra dis artik beslenemiyomus. Kirilganligi artiyomus.Disi kaybetmemek adina yapiliyomus. Kanal tedavisi yaptiran var mi. Apse yapmis dedi doktor. Ama dedim ya gorunurde pek bi sey yoktu.Acaba bana gereksiz bir tedavi mi uygulandi?Disimi kaybetmekten korkuyorum.

Bilemiyorum ki.
Bazen sirf tedavi yapmak icin de yapiyorlar gibime geliyor.
Ama bazen de gerekli oluyor.
Valla baska bir disciden fikir alman lazim gerekli olup olmadigi konusunda.

Ön dis mi? Birde apse yapan dise islem yapilmaz asla. Yaparsa o iltihap kana karisir ve ölum riski getirir. Apse yapip kurumussa iltihap k.tedavi yapar anca. Ama baska bir disciye gostermeden buradan net bir cevap alamazsin.

gerekli görmese yapmazdı bence sonuçta hobi olsun diye uğraşmazlar oturupta. benimde kırılmıştı kanal yaptı dolgu taktı yoksa dişi çekmek zorundaydım dedi. tamamen dişi kaybetmemek adınadır bence

dişin apseliyse önce ilaç vermeliydi. ilacın bittikten sonra iltihabının kuruyup kurumadığına bakmalıydı. kuruduysa temizleyip dolgu yapmalıydı. dolgu yapılacak gibi değilse kanal tedavisi yapmalıydı. dişçi değilim ama yıllardır dişçiye gidip gelmiş bir sürü işlemden geçmiş biriyim. benim bildiğim böyle olmalı.

Belki dişin kökten çürümüş olabilir ama görünürde birşey yoktur.
Sonuçta o kadar film falan cekiyorlar ondan sonra karar veriyorlar.
Sormadan edemiycim özelde mi yaptirdin?

kanal tedavisi yaptıysa diş öldü zaten, sadece orda duruyor, gereklimiydi gereksizmiydi diş teknisyeni ya da doktor olmadığımdan bilmiyorum tabii

Disin alasini yaptrdm implant !!! Discimden cok memnundum patlams misir yerken agzimda tas kirintisi hissettim bi baktim implantimn ustundeki kaplama biraz kirilms :( daha 3_4 ay oldu ve yurtdsndym discim tr de gidince soylcym 3bin 500 verdim 2 dise saka gibi. Yapar mi acaba bilmyrm moralim cok bozuk. Kanal tedaviside yaptrdm dolguda yaptrdm. Cok oluyor hepsi sorunlu ya bu dis meselesinin. Bu dislerm icin bi disciyle ewlncm derdim hep:D :D

Back
X