• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş Sıkmak

Diş sıkmanın kesin çözümü çene kasına yapılan botox ,yoksa dişleriniz çatlar ,diş kaybınız bile olur

Herkese merhaba, mutlu ve sağlıklı haftalar diliyorum. Konumun burada daha çok cevap alacağını düşündüğüm için buraya açtım, taşımazsanız sevinirim.
Daha önce de bikaç kez oldu ama hiç doktora gitmedim, kendiliğinden geçti. Yine de her yaşadığımda ciddi canımı sıkıyor. Bu ara o kadar çok hastane ve doktor yüzü gördüm ki artık gitmek de istemiyorum. Soruna gelirsem, sabah uyandığımda çenemin ağrıdığını hissediyorum, dişlerimi sıkmaya başladım, gündüz de aynı şekilde, gıcırtı yok ama çene kemiklerimle şakaklarım hatta yüzümün kemikleri ağrıyor o zaman farkına varıyorum. Alt çenede gerilik var benim, üst üste gelmiyor, dişimi sıkma derecesi çok şiddetli değil ama bu simetri olmama durumundan bu kadar fazla rahatsız edici boyutta oluyor sanırım. Başına gelen oldu mu? Çaresi mutlak doktor muayenesi midir? Yine kendiliğinden geçmesini mi bekleyeceğim, hayatımda dönem dönem olacak sanırım bu.. hayatım tepeden tırnağa stres yüklü çünkü... yardımcı olmak isteyenlere ve tahammül gösterip okuyanlara çok teşekkür ederim. İyi günler...
Ben gergin bir dönemimdeyken yapıyordum bunu. Bazen gün içinde bile fark edip çenemi gevşettiğim oluyordu. Psikolojik olarak iyi misiniz? Belki biraz rahatlamaya ihtiyacınız vardır.

yıllardır dış sıkan biri olarak plağın hiç bir iseyaramadigini üzülerek söylemek isterim.stresli sıkıntılı bir dönemden geçiyorsanız ekstra artıyor bu durum.gcenlerde yine burda okumuştum botoks yaptiriliyormus faydası oluyor mu hiç bir bilgim yok sanırım bunla yaşamaya alışmak gerekiyor

Herkese merhaba, mutlu ve sağlıklı haftalar diliyorum. Konumun burada daha çok cevap alacağını düşündüğüm için buraya açtım, taşımazsanız sevinirim.
Daha önce de bikaç kez oldu ama hiç doktora gitmedim, kendiliğinden geçti. Yine de her yaşadığımda ciddi canımı sıkıyor. Bu ara o kadar çok hastane ve doktor yüzü gördüm ki artık gitmek de istemiyorum. Soruna gelirsem, sabah uyandığımda çenemin ağrıdığını hissediyorum, dişlerimi sıkmaya başladım, gündüz de aynı şekilde, gıcırtı yok ama çene kemiklerimle şakaklarım hatta yüzümün kemikleri ağrıyor o zaman farkına varıyorum. Alt çenede gerilik var benim, üst üste gelmiyor, dişimi sıkma derecesi çok şiddetli değil ama bu simetri olmama durumundan bu kadar fazla rahatsız edici boyutta oluyor sanırım. Başına gelen oldu mu? Çaresi mutlak doktor muayenesi midir? Yine kendiliğinden geçmesini mi bekleyeceğim, hayatımda dönem dönem olacak sanırım bu.. hayatım tepeden tırnağa stres yüklü çünkü... yardımcı olmak isteyenlere ve tahammül gösterip okuyanlara çok teşekkür ederim. İyi günler...
Buruksizim deniyor bu rahatsızlığa stresli dönemlerde genelde ortaya çıkıyor diş hekimine gidip gece plağı yaptırın bu dönemlerde kullanırsınız yoksa gece uyurken dişlerinizi kırabilirsiniz birde şöyle söyliyim herkesin alt çeni biraz geridedir tam üst üst ön dişleri kapatma sağlıksız bir durum zaten... uzun süre diş sıkan kişilerin zaman la dişlerinde düzleşme başlar hatta bu yüzden dişin sinirleri açılan Kişiler gördüm... geçmiş olsun sık olan birşeyse dikkate alın

maalesef disciye gitmelisiniz... ben 2 ay oncesine kadar dis siktigimi hic anlamamistim. cunku geceleri gicirdatmiyordum mesela esim gicirdatiyordu. ama cok fena agrim olmustu. 1 yillik tedaviye basladim. split midir nedir ondan yapti. dislerimi koruyor geceleri yatarken takiyorum. dislerimi siksam bile dislerimi yipratmiyor. fizik tedavi de verdi ama iste bazen yapiyorum bazen yapmiyorum.. ihmal etme dislerin minesi daha fazla yipranmasin. ayrica dislerimizi siktigimizda cenemize 350 kg yuk bindiriyormusuz.. bu da dis eti cekilmelerine sebep oluyor.. istanbulda tedavi yaptiriyorum 2500 vermistim sanirim calistigim kurumun indirimi ile..

Sanırım önce diş doktoruna sonra da iyi bir psikiyatriste gitmek gerekiyor. Dün akşam eşimle de paylaştım, kaç gündür eve gergin geliyorsun ister istemez bize yansıyor, dişlerim sıkılı durmaktan kafam ağrıyor dedim, haklısın dedi ama yine bildiğini okuyacak. Gece yine çok sıkmışım sanırım ki rüyamda dişçiye gidiyorum doktor diş etime dokunur dokunmaz feci bir ağrı hissettim :)

Çare masseter botoxu. Vardı, plak bile denedim ama iyi bir doktora masseter botoxu ile kesin çözüme ulaştım.

Back