Dış Kapının Dış Mandalı

Neden bir bebeğe illaki aile büyüklerinin ismi koyulmaya çalışılıyor anlamıyorum. Daha dogum yapmanıza zaman var zaten bu süreç içinde eşinizle oturup bir isim kararlaştırın. Niye herkez seferber oluyorki bebek sizin kimseye düşmez.

Pardon ama ben başka bir noktaya takıldım konunuzda.Ben eşimin ailesini o sosyal ağa eklemedim eklemeyi de düşünmüyorum.Tam dedikodu mazemesi bence.Arkadaşlarım, öğrencilerim ,kendi ailem ekli ama....Eşimin ailesinin benim liseden,üniversiteden yada meslektaşım olan erkek arkadaşlarımı görüp dedikodu yapmalarındansa hiç sokmam kişisel alanıma.Ne gerek var?Kendi ailemde de abim ekli ama sırf bu yüzden belki bizden rahatsız olur diye yengemi eklemedim ki aramızda çok iyidir.Hiç sorun yaşamadık.
İsime gelince,aile içinde konuşulmuş;eşinize de durumu söylersiniz hiçbirşey olmaz.

Son düzenleme:
Konuşılup kapatılmış bir konu niye hakiketten de dış kapının mandalı bir adam tarafından karıştırılıyor anlamadım.
Her ailede var böyle kılçıklar.
Biz aile büyüklerimizle konuştuk böyle uygun görüldü de lafı tık ağızlarına.

ben ufak bi ayrıntıya takıldım... tek başına halim ismini koymak neden günah olsun ki? Allahın isimlerini, çocuklarımıza koymamızda hiç bi sakınca yok... Halim ismi güzel ve anlamlı... günah değil, aksine, ahirette faydası olacağını düşünüyorum

Kadir ismi gibi Halim de. Kadir'in de Abdülkadir konması gerekir, saygısızlık olmaması icin. Hatta benim yiyenimde de aynı konu olmuştu kulağına Abdülkadir okusak da Kadir diye mı çağırsak denilmişti. Haşa , kimi kandırıyorsunuz denmişti sonra da cok farklı bı isim konuldu. Ayrıca o adama ne. Sosyal paylaşım sitelerinin dezavantajlarından biri yüzünü dogru düzgün görmediğin kisiler net üzerinden bütün hayatına burnunu sokabiliyor. Sen bence esinle kendi aranızda hallet bu konuyu herkese de ne koysak diye sorma. Sevdiklerine sor. Haddini bilen var bilmeyen var. Ben de isim arıyorum bebisime 6 aylık olduk. Birkaç alternatifimiz var bunlardan birini düşünüyoruz diyorum onlarda ona gore yorum yapıyor fazla da yorum yapamıyorlar yani.

Allahın isimleri insanlara konulamaz başına abd yani kulu anlamına gelen isimle eklenir. Çünkü yalnızca Allaha aittir o sıfatlar. Örneğin, Abdullah, Allahın kulu manasında.

Bir de çocuk yaramazlık yaptığında o isimle ona bağırdığımı ve azarladığımı düşünün o zaman günah olmayacak mı?

Bir de çocuk yaramazlık yaptığında o isimle ona bağırdığımı ve azarladığımı düşünün o zaman günah olmayacak mı?

o açıdan günah olmaz merak etme...Bugün hocaların hepsi Kuranı Kerimde geçen isimleri çocuğumuza koymamızı öneriolar... bu onun için daha hayırlı... ahirette ismimizle haşrolacağımız için, saçma sapan isimler koymak yerine, Kuranda geçen isimleri koymak daha mantıklı...

ama anlamları da bilinerek konulmalı insanlar Kuran'da geçen her Arapça kelimeyi bir anlamı var sanarak koyuyor çocuklarına kezban, müzeyyen, suat gibi. Halbuki bir bilseler ne anlamlara geldiklerini.

tabi cnm... orası öyle.. anlamı güzel olmalı... ben ömer ismini çok istemiştim ama kısmet olmadı koymak... adıyla yaşasın derler ya, sizin bebişinizde öyle olsun... hayırlı doğumlar

Kuranı Kerimde geçmesi değil,anlamı güzel olan isimler konması gerekir

bu isim konusu her ailede var galiba. bende nur eklemek istiyordum kızım olursa mutlaka diyordum annemin ismi ayrıca allahın isimlerimlerinden. eşim kimsenin ismini koymayacağız dedi bende vazgeçtim annemede söyledim oda onayladı yeni isimelrden koyun ben senin ismini kabul ettimde(babaannemin ismi bu arada) isminle hitap etmek gelmiyordu içimden dedi. içim rahatladı. aile büyüklerinin isimelri koymayın derim. amin babamın ismini koydu babam şart koştu benim yanımda bağırılmayacak bu çocuğa diye :))) oda şimdi öyle bir şımarıyor dedesini gördümü sormayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…