Diş hekimliği okul masrafları bilgi sahibi arkadaşlar.

ESELA1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
1.867
1.532
Arkadaşlar yiğenimin lys sonuçlari diş hekimliği için yeterli çok istiyormuş ama diş hekimliği egitim masrafları çok tutuyormuş diye bir efsane var aylık ne kadar masrafları var okuyan arkadaşlar lütfen yardımcı olun, maddi durumlarıda çok iyi değil konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim

Mune konumu bir derdim varda biraz tutarmısın dönüş yapılması bilgi almam gerekiyor, buradan kimse yazmaz ki.. Lütfen

Hayırlı olsun öncelikle. Kızkardeşim diş hekimi 8yıl önce gazi üni. Den mezun oldu. O dönem de çok masraflıydı. Babamın durumu maddi olarak pek iyi değildi o dönem ben de okuyordum hem. Yine de yazdı kardeşim bölümü çok istiyordu. Bursları vardı. Karşılıksız başbakanlık bursu, okulun başarı bursu ve bir de özel bir kurumdan burs aldı. Devlet yurdunda kaldı ve rahatlıkla okudu.onların malzemeleri var ilk aşamada alması gereken. Birçoğunu üst sınıflardan 2.el olarak satın aldı. Pahalıları değil ucuzları tercih etti. Yani ucuz yollu kapattı alacaklarını. İlk yıl malzemeyi tamamlayana kadar masraf oluyor ama sonra azalıyor.

Mune konumu bir derdim varda biraz tutarmısın dönüş yapılması bilgi almam gerekiyor, buradan kimse yazmaz ki.. Lütfen
Özür dilerim kuralları uygulamak zorundayız.
Konunun linkini profilinizde durum güncellemesi olarak yazarsanız ana sayfada görünür ve konuyla ilgili bilgisi olanlar katılımcı olurlar.

Sagolun bilgi için çok tesekkür ediyorum

Hayırlı olsun ..soyle ki diger bolumlerde (mimarlik gibi cizim bolumperi haric)ne olur kirtasiye malzemeleri kitap not fotokopi vs..dis hekimliğinde pratik üzerine oldugu icin heryil malzemr uctetu oluyor. Ornek 1 2 3 te klinik oncesi egitimde her ay ortalama 50-70tl gider .yani 2 tl 5 tl parca parca gidiyor .birde teknolojik aletler olacagi ivin motor vs bunlarin da ekstra alinmasi lazkm böyle malzemeler her zaman alinmiyor zaten ust dönemlerden alabil.ir. 4 5 te ise okul cogu malzemeyi vermedgi icin iki bolum haric malzemr alacak orda iste fiyatlar artiyor.o da ortalama ayda 100 e gelir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…