- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.005
- Konu Sahibi SusmayanKalem
Kışın uzun pardesuler,feraceler çok zor ya. Yağmurda çamurda çekilecek dert değil. Helal olsun valla sana ve giyebilen herkese.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım tesettürün hayırlı olsun.Bende yeni ferace giyiyorum inan senin endişelerin bendede vardı.Kışında giyersem üşürmüyüm diye.Ama Allah öyle koruyorki üşümüyorsun .Ve üstüne kenarlarıhafif ponponlu şallar var siyah güzel oluyor deneye bilirsin.Üşümezsinesselamü aleyküm
Kk Hanımları belki bileniniz vardır tesettürlüyüm . Tesettüre girmeyi düşünemeye başladığımda çok araştırdım , çok fazla kişiyle konuştum , en doğrusunu öğrenmeye çalıştım , tesettürüme baz olarak genellikle ayet ve hadisleri aldım ve daha çok yeni oldu tesettüre gireli. 6 ay olmadı belki :)
Bunlar reklamlar reklamları geçelim
Dert edindiğim konulara gelelim
Benim sorunum feraceliler kışın ne yapıyor ? En yakın arkadaşımda feraceli ama onun önerileri feracemizin kesim modeli farklı olduğu için kafama tam uymuyor . Benim ki Mevlana etek belden oturtmalı düğmeli unun ki dümdüz ve fermuarlı . kışın üşümekten çok korkuyorum . En sevdiğim mevsim kış ve bir türlü nasıl yapacağıma karar veremiyorum . Pardesü alamam sanırım hemen . Kışlık şişme montum var dizime kadar ama pantolon giymiyorum :) elbiseyle de kötü durmaz mı ? bir iki kere arkadaşımın düz feracesinin üstüne deri ceket giydim bence çok güzel olmuştu tonları filan ama benim feracem Mevlana ve düğmeli . Yazın çok seviyorum feracemi ama kışın şimdi bir tuhafıma gitti .
Ve diğer sorumsa eşarp
Şal yapamıyorum hem yüzüme yakıştırmıyorum hem tesettürüme yada tarzıma diyeyim . Eşarplarsa şimdi kısa olduğu için uçuşuyor . Kısa eşarp ta sevmiyorum uzun eşarbım var baya uzun ama numune gibi 1 tane uzun eşarp nereden bulabilirim . Kışın şal yapmak daha mı mantıklı ?
Bir iki tane fotoğraf yükleyeceğim gerçekten şu dertlerime bir çözüm bulalım annem hasta olacağım korkusuna altımı çok kalın giysem de dışarı yollamak istemiyor . Bu gün çok acil dışarı çıkmam lazım kadınsal bir ihtiyacımı gidermek için babamı bekleyemem yani hani Allaha şükür param pulumda var . Yağmur yağdı diye dışarı çıkamadım . Evimiz İstanbul da ama kırsalda Karadenize kıyısı var . Soğuk iklimi yani bir kar yağsa bileğe geliyor . Ne yapacağım tam bilmiyorum . Annem de şişme montunu giy diyor sonuçta hani dize kadar geliyor diyor . Siz bir akıl verin lütfen ?
Lütfen dini yorum yapmayalım ! Dini bir şey sormuyorum diye düşünüyorum sadece bu işlerde çok yeniyim ve kış için tam olarak tarzımı oturtamadım onun için sizden yardım istiyorum
Bir de bu pardesüler bana çok ağır geliyor bununda etkisi var saha 20 yaşındayım pardesüler 25-30 yaş arası geliyor . bununda ümitsizliği var sanırım
ben anlamadim simdi, pardesü giyince o tesettür sayilmiyor mu ?Pardesü 25 - 30 yaş için yazmışınızda maksadınız tesettürse pardesu tesettür değil zaten.