• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelikmi??

cerenssss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2022
41
13
3
34
Arkadaşlar merhaba
Ben 26 mayısta adet günüm beya hcg 29 cıktı 2şer gün arayla 36 29 25. Ve bugun 46.8 cikti
Doktorum 2 kere ultrasonda bakti dis gebelik yok demisti gecen hafta. Bugunde konustuk bu degerlerde dis gebelik olmaz 2 gun sonra kan ver dedi. Benzer durum yasayan varmi bu deger yukselirmi yoksa dis gebelikmidir. Kendiliginden dusermi

Kimyasal gebelik olabilir 2 günde bir kan verin ihmal etmeyin inşallah değildir ama ben dış gebelik geçirdiğimde ilk değerim 60 dı.

Benim dış gebelikte ilk değerlerim 30-50 arası çıktı sonra lekenmem oldu hatta adetle nerdeyse aynı ölçüde kanamamda oldu. 1 hafta sonra kontrolde doktorum rahim incelmiş kimyasal gebelik gibi emin olalım dedi kanda bir baktırdıık beta hcg 240 larda neye uğradığımı şaşırdım normale yakın artmaya başlayınca bekledik en son 2100 le sol tüpümde kese göründü mtx iğnem yapıldı ve hastanede yattım.
Yani değerin küçüklüğü çokta anlam ifade etmiyor, sorun küçük değerle ultrason bulgusu elde edilemediği için birşey söylemek imkansız o yüzden yapacağınız en doğru şey kan testlerinizi tekrarlamak.

Kanamam başladı doktora gittim beta 60 dı sonra ben kimyasal olduğunu düşünüp 1 hafta kan vermedim 1 hafta sonra gittiğimde 250 civarıydı sonra 370 oldu iğne yapıldı

Kanamam başladı doktora gittim beta 60 dı sonra ben kimyasal olduğunu düşünüp 1 hafta kan vermedim 1 hafta sonra gittiğimde 250 civarıydı sonra 370 oldu iğne yapıldı
Benim adet 1 hafta geçmesine rağmen hıc kanamam yok. Dün gecedem beri belimde ağrı karnımın alt kısmında agrı var. Cok korkuyorum.

Benim adet 1 hafta geçmesine rağmen hıc kanamam yok. Dün gecedem beri belimde ağrı karnımın alt kısmında agrı var. Cok korkuyorum.
5. Haftadan sonra kanama başlıyor yani adet geçtikten 7 -15 gün sonra sizi anlıyorum ama korkmayın bebek sağlıksız olduğu zaman vücut atıyormuş sizinde öyledir değerleriniz kimyasal gibi duruyor ama kesin birşey demek zor ne zaman kan vereceksiniz

5. Haftadan sonra kanama başlıyor yani adet geçtikten 7 -15 gün sonra sizi anlıyorum ama korkmayın bebek sağlıksız olduğu zaman vücut atıyormuş sizinde öyledir değerleriniz kimyasal gibi duruyor ama kesin birşey demek zor ne zaman kan vereceksiniz
Geçen ay kimyasal gecırdım deger hep düştü. 4 gun gevıkmeyle kanama basladı. Bu ay 8 gün gectı yok başlamıyo. Asırı bel karın agrım var bıraz once acile gittim kadın dogum doktoru varmıs kan verdim gene. Bu saatten sonra saglıklı değil dedi doktorda. Dış gebelik gözükmüyo değer cok düşük bu değerle gözükmez dedi. Değere gore hareket edicez dedi. Rabbim yaşatmasın

Geçen ay kimyasal gecırdım deger hep düştü. 4 gun gevıkmeyle kanama basladı. Bu ay 8 gün gectı yok başlamıyo. Asırı bel karın agrım var bıraz once acile gittim kadın dogum doktoru varmıs kan verdim gene. Bu saatten sonra saglıklı değil dedi doktorda. Dış gebelik gözükmüyo değer cok düşük bu değerle gözükmez dedi. Değere gore hareket edicez dedi. Rabbim yaşatmasın
Geçmiş olsun süreç zor ama geçici biran önce kurtulursunuz inşallah.

Merhaba arkadaşlar size geçen yıl yaşadığım dış gebelik deneyimi anlatmak istiyorum ki belki birilerine yararım dokunur… Öncelikle allahım kimseye yaşatmasın🙏🏻 Ben geçen sene 6 temmuzda dış gebelikten ameliyat oldum fakat ben doktor ihmaline kurban gidiyordum az kalsın.değerlerim hep çokngüzel gidiyordu artışlarım çok güzeldi . Beta hcg 3000 geçmesine rağmen kese görünmedi. Ki doktor 1000 olunca teste artık gerek yok demişti. Hep içimde bir şüphe dayanılmaz ağrılarım olduğu için ben hep baktırıyordum. 3000den sonra küçük bir lekelenme yaşadım. Doktor yanına çağırdı. Hiç bir sorun yok bak alete kan gelmedi kanama yok rahatla dedi gönderdi. Hatta bak bu kese olacak dedi bir noktayı göstererek. Neyse değer oldu 5000 kese yine yok. 6000 yine yok ama doktorum panik yapma herşey yolunda diyor sürekli. Benim sol kasığım çok ağrıyor karnım çok şişti dedim dinlen birşey yok dedi. Ve ertesi gün şiddetli sancı bilinç kaybı ve kendimi hastanede buldum tansiyonum 3e 1 olmuş acil ameliyata alındım 4 ünite kan verildi. Sol tüpüm alındı. Doktorların tek söylediği şey verilmiş sadakanız varmış. 2 saat daha gelmeseydiniz şuan hayatta değildiniz oldu. Demem o ki arkadaşlar konuyu çok uzattım ama belki size yaşadıklarım yardımcı olur . Sakın tek doktora güvenmeyin 🙏🏻Sakın lekelenmelerinizi yerleşme kanaması diye ihmal etmeyin 🙏🏻Allahım hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin 🙏🏻

Arkadaşlar merhaba
Ben 26 mayısta adet günüm beya hcg 29 cıktı 2şer gün arayla 36 29 25. Ve bugun 46.8 cikti
Doktorum 2 kere ultrasonda bakti dis gebelik yok demisti gecen hafta. Bugunde konustuk bu degerlerde dis gebelik olmaz 2 gun sonra kan ver dedi. Benzer durum yasayan varmi bu deger yukselirmi yoksa dis gebelikmidir. Kendiliginden dusermi
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun 💐 son durumunuz nedir ?

Arkadaşlar merhaba
Benim 25 27 30 81 57 bugün de 31 olmuş kimyasal sanirim benim takipteyim

Back