dış gebelik

tugba023

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
36
1
86
41
Bursa
Adet gecikmesi, kanama, karın ağrısı şeklinde kendini gösteren dış gebelik belirtileri her kadının başına gelebilecek bir durumdur. Oluşan gebeliğin rahim içinde olması gereken yer dışında oluşması durumuna dış gebelik denir. Çoğunlukla tüplerde oluşur.Dış gebelik her kadında görülebilecek bir durumdur. Bazı risk faktörlerinin varlığında dış gebelik ihtimali artar. Dış gebelik, infertilitesi olanlarda, önceden dış gebelik geçirenlerde, kanallar, rahim ve yumurtalıklar üzerine önceden ameliyat yapılanlarda, rahim içi araç kullananlarda daha sık görülür. O nedenle, bu kişiler, adet gecikmeleri halinde, normal gebelik gibi değil, dış gebelik de olabileceği düşüncesiyle hemen doktoruna başvurmalıdır.
Adet gecikmesi, kanama, karın ağrısı en sık görülen belirtilerdendir.Gebelik testi (B HCG), ultrasonografi, klinik muayene ile gebeliğin normal mi yoksa dış gebelik mi olduğu anlaşılabilir.Dış gebelik geç farkedilirse gebelik tüpte geliştiği için tüplerde yırtılmaya sebep olarak iç kanamaya yol açar ve hayati risk oluşturabilir.Dış gebelik kanallarda yırtılma olmadan erken tespit edilirse tedavi de ona göre ayarlanır. Bazı dış gebelikler hiç bir ilaç almadan kendiliğinden geriler ve ortadan kalkar. Ancak bu doktor kontrolünde olmalıdır. Bazıları ise ilaç verilerek tedavi edilir. Bu da doktor kontrollüyle olmaktadır.
Bazı dış gebeliklerin tedavisi ise ameliyattır. Günümüzde dış gebeliklerin ameliyatı, batın kesilmeden laparoskopiyle kolayca yapılmaktadır. Burada önemli olan hastanın tüplerinin korunmasıdır. Bu da, dış gebeliğin tubada yaptığı hasara bağlıdır. O nedenle, erken tespit edilen dış gebeliklerde, tubaya zarar vermeden tedavi etmek mümkündür
. allah kimseye göstermesin

amin canım ALLAH kimseye göstermesin. ülkemizdeki anne ölümlerinin 100de 3 ü dış gebelik rüptürü ile gerçekleşmektedir malesef .gebelik tüpte yerleşiyor ve büyüyen zigot yerleştiği tüpün patlamasına sebep oluyor.iç kanama, kan kaybına bağlı şok ve ölüm gerçekleşebiliyor. ALLAH herkese hayırlı gebelik ve hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah!!!!!!!!!!!

merhaba arkadaşlar ..lütfe dış gebelik ameliyatı geçirenler bana cevap yazsın ben 16 ekımde bu amelıyatı oldum...tuplerımın bırınde yanı sol tupumde yapısıklıklar varmıs ama doktorum almadı..yakında acılır yasın genc dedı yasım : 25...ama hala kanamam var...size sorum bu kanamanın devam etmesı normal mı?yanı dıs gebelık amelıyatı gecıren bırı varsa norlur yazsın...onun kanaması oldumu?olduysa ne kadar surdu ?(tabı amelıyattan sonrakı kanama? ) lutfen cevap yazın cok korkuommm

canim ben temmuzda dis gebelik gecirdim ve sol tupum alindi. 1 ay korunduk. 3 denememde oldu. keseyi gormeden hamileyim diyemem cunku tekrar dis gebelik gecirme olasiligi yuksek. korkuyorum.

hic uzulme emin ol yakinda hamie kalacaksin. kk ya fazla girme.bebgi aklindan biraz atmaya calis ovulasyon testlri ile belirle yumurtlamani ve gun asiri calisin.

bir de pre seed kullanmani tavsiye ederim. preseed diye arattir TR de satan bir yer var satin alabilirsin. spermler daha uzun yasiyor bu sivi sayeseinde. ben o siviyi kullanndim temmuzda. 7. ayimda ama ilk preseed kullanmamda hamile kaldim. simdi tekrar kullandim. gene kaldim. Allah onu sebep kildi belki de.

Allah yardimcin olsun.Umudunu asla yitirme. tek tuple bile kaliyor insan. Bol bol dua et.

Merhaba Kibele daha önce dış gebelik geçirdiğini söylemişsin de bende de böyle bir ihtimal var acaba senin bhcg değerlerin nasıldı hatırlıyor musun yanıtlarsan çok seviniirm....

canim degerlerim hep sinsic ikiye katladi. 489 ilk octurdugumuz 5. haftam tamamlanmisti. iki gun sonra 1150. 4 gun sonra 6000. yani hep 2-2.5 a katladi lanet sey anlayamadik.

slm arkadaşlar,
yardımcı olmaya çalışalım.

bende tüpte hafif bir yırtılma oldu ve karın kısmında iç kanama oldu.
doktorum bana karın oşluğundaki yapışkanlığı sevmiyoruz, gebeliğe engel olabiliyor dedi.
bende laporoskopi ile karın boşluğunu yıkattırdım.
ama doktor tüpün kendini yenileyeceğini söyledi ve tüpü almadı.
ama bana tüpte yapışkanlıktan hiç bahsetmedi.
ama karın boşluğunda bile istemiyordu yapışkanlık.:uhm:

ben ocakta oldum ameliyatı, bana 2 ay d.kontrol hapı verdi.
ama bu sürede garip bir kanama sözkonusuydu.(taze değilde sanki bişiler dökülüyor gibi)
ama bu ay ilacı bıraktım ve kanamada pat diye durdu.

umarım yardımcı olmuşumdur.
geçmiş olsun canım.
Allah sağlıklı bebişler nasip etsin hepimize.

slm ya bu dıs gebelik varken normal gebelikte oluyomu acaba :1shok:

bir şekilde olabiliyor diye biliyorum.
çoklu gebelikte birinin rahme yerleşip diğerinin tüpte kalması gibi mesela
ama Allah kimseye vermesin çünkü en zor farkedilen dış gebelik cinsi.
çünkü bhcg gayet güzel yükselmeye devam ediyor.

kızlar daha beş ay önce bir dış gebelik ameliyatı geçirdim sağ tüpüm patladığı için alındı. adetlerim şimdi çok düzensiz doktora gidiyorum sürekli görünürde bir sorun yok ama bir tüürlü düzene girmedi. doğum kontrol hapı verdi ama ben onu kullanmak istemiyorum.bebek istiyorum çünkü. daha önceden bu dertten müzdarip olanlar deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

selam canım öncelikle çok geçmiş olsun Allah birdaha yaşatmasın bende kasımda dış gebelik geçirdim ve sol tüpüm alındı senin anlattığın gibi düzensizliklerim oldu doktorum bana bebek düşündüğüm için doğum kontrol hapı vermedi primolut-n adında bir alaç verdi bunu şabattan hazirana kadar her ayın 1inden 12sine kadar kullan dedi ben nisanda da kullandım ve bıraktım çok şükür düzene girdi en fazla 1 yada 2 gün atıyor..sende sor istersen doktoruna yeniden

doktoruma birşey sormak imkansız onlara göre bunları bir önemi yok doğum kontrol hapı düzene sokacak ama ben üç yıl önce kist tedavisi için kullandım doğum kontrol hapını inanlmaz kilo aldım vesaç dökülmesi yaptı o yüzden tekrar almak istemiyorum. sana ne kadar gebelik yok dediler bana 6 ay yok dediler süre buay doluyor.

canım bana doktorum 1 ay korun dedi sadece öyle 6 ay süre vermedi 1 ay yeter dedi zaten bu zamana kadar da olmadı hala..bende doğum kontrol hapı kullandım daha önce acayip şekilde hormonlarımı bozdu adetten kesti o nedenle bende kullanma derim sen en iyisi başka bir doktora görün belki daha faydalı olur

selam ben de mart ayında dış gebelik geçirdim.sağ tüpüm alındı.iki ay sonra tekrar hamile kaldım ama o da 7+2 haftalıkken düşük yaptım.şimdi araştırma yapılıyo.bi de dış gebelik ameliyatından sonra hemen hamile kalmak iyi değil diyor bazıları ama doktorum sakınca görmemişti.düşükten sonra 2 ay ara verdik.şimdi yine çalışmalara başladık.hergün düzenli folik asid ve coraspin alıyorum

arkadaşlar bu dış gebeliğin belirtileri neler? mutlaka karın ağrısı mı olmalı ve beta-hcg değerlerin iz nasıldı? benim 42 ile başladı 7ye düştü, şimdi 53e çıktı korkuyorum

arkadaşlar bu dış gebeliğin belirtileri neler? mutlaka karın ağrısı mı olmalı ve beta-hcg değerlerin iz nasıldı? benim 42 ile başladı 7ye düştü, şimdi 53e çıktı korkuyorum

canım dış gebelikte bazen hiç belirti olmuyor ama benim yanlarım ağrımıştı ve kanamam olmuştu.bhcgde 5000lere kadar çıktı.bide omuz ağrısıda oluyo diyolar

arkadaşlar dış gebelik geçiren ve sonrası hamile kalan varmı ben 1. dış gebeliğimi ilaçla 2. dış gebeliğimi ise laparoskopi ile atlattım. biri sol diğeri sağ tüpte geçirdim.

merhaba bende 4 ay önce dış geblik geçirdim benimkisi çok kötüydü ikizdi biri rahimde biri tüpteydi patladı tüpü aldılar artık korunmuyorum adetimde geçti belirtiler var işaalalh vardır aam oluyormuş hamile kalan çok ben çok araştırdım

Ben de disgebrlik gecirdim degerlerim duzensiz

Ben de disgebrlik gecirdm degerlerim 50-100-230-400-650 diye yukseiyordu kurtaj oldum disgebelik tanisi konuldu sonra 1200 le igne oldum 100 mg metotrax. Ancak 1 hafta sonra gittigimde 1900 olmustu deger. Sonra tekrar 90 mg igne oldum ve 1 hafta sona 800 e dusmustu. Bende tupte enfeksyon cikti ona bagkadilar.Lutfen uzulmeyin her seyde Hayir var. Kim bilir bunda ne gayir var da biz bilmiyorz. Sonrasinda Allah hepimize saglikla hayirla emanetini nasip etsn

ben de 5 sene önce dış gebelik geçirdim. 6 haftalıktı ve hiç bir şekilde belirtilisini görememiştim. adetim düzenliydi , sadece kilo almıştım biraz. daha sonr dış kanama geçirdim. o zaman hastaneye gittim ve anladık durumu. 6 haftalık olunca çok riskli, iç kanama olma risk yüksek ve ölüm tehlikesi var. acil ameliyata alınmıştım ve sol tüpü saran dış gebelik yüzünden tüpümde alındı. dikkat etmek ve takip etmek gerekiyor süreçleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…