Dış Gebelik

MumuneM

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2019
7
4
43
Merhaba
7 Mayıs’ta şiddetli kasık ağrısı, kanama ve sağ bacağımın uyuşması ile en yakın hastanede ilk kadın Doğum doktoruna başvurdum. Muayene ve kan testleri sonucu dış gebelikte teşhisi konuldu. B-hcg değerim 1639 çıktı ve çok erken başvurduğum için şanslı olduğum söylendi. İğne ve ameliyattan söz ettiler. İki gün bekleyelim dediler ağrı kesici istediğim halde testler boyunca verilmedi. Öğlen 1 de girdiğim hastanede akşam 7 de yatış yapıldı ve iğne vuruldu. İğne ilk damara girdiğinde öyle bir yaktı ki ağlamaya başladım ve birden baygınlık geçirdim. Damlama hızı azaltıldı ve tansiyon ölçüldü sonraki 1 saat içinde toparladım. Gece 12 de taburcu edildiğimde ağrım hafiflemişti. Cmtsi tekrar B-HCG testi tapıldı sonuç 2161 çıktı. İkinci bir doktora gittim. Oda iğnenin başarısız olabileceğini Salı 7. Günü beklemek gerektiğini söyledi, ameliyat için hazırlıklı gelmemi söylediler. Ağrılarım iğneden bir gün sonra tekrar açığa çıktı ve hiç azalmadan devam etti. Regl ağrılarının Doğum ağrılarına dönüşü gibi. Salı testte B-HCG 850 çıkınca iğne işe yaradı dediler ağrı kesici evde olan birşey kullanabilecektim ama hiçbir işe yaramıyordu. O haftayı takip eden Perşembe değer 247 de düştü ve ağrı şiddeti arttı sıfırlanana kadar bu ağrılar devam edecek mi ? Ne kadar süre çekeceğim? Ağrı kesiciler neden işe yaramıyor ? Bu sorularıma cevap bulamıyorum hastaneye başvuruşumun 12. Günündeyim. Yaşayanlar yorum yazabilirlerse çok memnun olurum...