Dış gebelik ve tüp bebek

Gul sever

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2022
17
5
6
33
Merhaba kızlar ben geçen sene ilk hamileliğimi dış gebelik sol tüpümde yaşadım ve mallasef metotreksat tek dozilaç tedavisisi ile sonlandırıldı ve küretaj yapıldı. 6 ay sonra bir kimyasal gebelik yaşadım. Bir yıl sonra yani 28 Eylül 2022 hamile oldugumu ögrendim. Mallasef bu seferde sag tüpümde dış gebelik oluşmuştu. Doktorum 1 doz metotreksat iğne yapıldı. Fakat 7 gün ilaç etki etmediği için ameliyat ile sağ tüpünü alacagını söyledi. Daha öncesinde de sol tüpümde dış gebelik geçirdiğim için eger çok hasarlı ise onu da alacagını söyledi. Ben çok kortugum için ameliyat kabul etmedim. Metotreksat 2 doz yapalım dedi doktorum. Şükür 2 doz işe yaratmıştı. Doktorum bana tüp bebek tedavisi ne başlayalım dedi tüpler hasarlı iken terar dış gebelik ihtimali yüksek dedi. Kızlar benim gibi bu durumu yaşayanvarmı 2 tüpün dede dış gebelik olan ve tüp bebek ile saglıklı bir dogum geçiren lütfenn yazın. Kafam çok karışık acaba tüp bebek tedavisindede dış gebelik olabilir mi

Merhaba tüpbebekte de tabiki dış gebelik ihtimali var malesef .. benimde tüplermde sorun var bu yüzden tüpbebekle hamile kaldım

Evet tüp bebek tedavisinde diş gebelik kimyasal olabiliyor ama suan bunu kafaniza takmayın şükür tüpleriniz duruyor alınmamış en azından yeterli sayıda yumurta elde edilir tedaviye başlayın biran önce bunu düşünüp şimdiden stres yapmayin

Canım Rabbim tekrarini yaşatmasın inşallah çok çok geçmiş olsun ilk tüp bebek denemesinde dış gebelik geçirmiştim maleseff o süreci çok iyi bildiğim için tedirginligini çok iyi anlıyorum. Maleseff ki o ihtimal oluyor ama illa olacak diye bı şey yok kii

Canım çok geçmiş olsun bende Kasım'da bir kimyasal geçirdim aşılama ile.haziranda da doğal yoldan dış gebelik gecirdim . Benimde iğne ile sonlandırdı.. Kasım ayında tüp bebeğe başlıyoruz..
İnşallah sende hayırlı güzel haberler alırsın bende

Sagolun yorumlarınız benim için çok değerli. 13 metotreksat iğne 2 doz yaptı hocamız halla servisteyim kanamam devam ediyor. Bide bthcg bir türlü düşmüyor. Sizlerde böyle kırmızı yogun kanama oldumu. Bide 2 ci doz metotreksat olan varmı

Tüplerde nasıl bir probleminiz vardı. Bide tüp bebek şansım varmı benim tüplerin işlevsel açık ama çalışıyorlar
Tüplerin tüp bebek sürecinde bi işlevi yok . Sadece şöyle bişey var eğer tüplerin içinde sıvı enfeksiyon tarzı bişey varsa eğer gebelik olurda tüplerden sıvı gelirse bebeğe zarar veriyor diye biliyorum . Bana bu yüzden rahim filmi cektiler eğer tüplerde sıvı kalsaydı tüplermi alıcaklardı ama içindeki sıvı gecikmelide olsa akmıştı .Ben enfeksiyonlu bi hastalık gecirdim tüplerimde genişleme var yani dış gebelik gecirme olasılıgım cok yüksekti . Direk tüpbebeğe yönlendirdi doktorum ilk tedavimin 2. Transferinde pozitif gördüm cok şükür

canım bende 2 kez üst üste dış gebelik geçirdim biri sağ biri sol tüpümdeydi. sonradan rahimimin hafif T şeklinde olduğu anlaşıldı. histaroskopiyle düzeltildi ama ben öncesinde korktuğum için tüp bebek sürecine başlamış ve embriyolarımı dondurmuştum. geçen hafta 2 tane embriyom transfer edildi şimdi sonucumu bekliyorum.

Ocak ayında dış gebelik geçirdim beta yüksek olduğu için iğne yapılamadı direkt ameliyata alındım, sol tüpüm de alındı. O süre zarfında o kadar zor şeyler yaşadım ki tüp bebek düşündüm doktora gittim kalan tüpüm için rahim filmi çekilmek istedim. Doktorum bana çekmeyeceğini aklımdan çocuk sahibi olamayacağımı çıkarmam gerektiğini bir kere hamile kaldıysam yine kalabileceğimi söyledi. Çok şükür mayıs ayında hamile kaldım. İşin özü size de bana doktorun söylediği aynı şeyleri söylemeye geldim. Keşke içinizi ferahlatabilecek yükünüzü azaltabilecek bişeyler de söyleyebilsem. Stres çok önemli bir faktör. En önemli faktör hatta. İçinizi ferah tutun nolur. Bide dua çok önemli ben hep hamile kalayım yeter diyordum ama önemli olan sağlıklı gebelik dilemek imiş. Size sağlıklı bir gebelik diliyorum inşallah en yakın zamanda en süper sperm ile yumurta buluşsun

Merhaba tüp bebek tedavi sürecindeyim (4adet donmuş embriyomuz var), 1 gün önce sol hidrosolpinks sebebiyle ameliyat oldum, tüpüm çok yapışık olduğu için bağlandı. (Rahimle bağlantısı kesildi.) sağ tüpüm ise rahim filminde ve raporunda normal gözüküyordu. ancak ameliyat sırasında onun da oldukça hasarlı olduğu gözlemlenmiş. Doktorum doğal yollarla gebelik şansımı tamamen yok etmek istemediği için sağ tüpe dokunmamış. Ancak risk taşıyor embriyo transferi için dedi. (Dış gebelik oluşabilirmiş.) Küçük bir ihtimaldir diye kendimi rahatlatmaya çalışıyorum yoksa üzücü de olsa doktorum gerekli insiyatifi kullanırdı. bu konuda bir bilginiz var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim transfer öncesi bu korkuyla üzülmek istemiyorum.

Merhaba,
Öncelikle çok geçmiş olsun şu an bende de rahimde sıvı var tüplere bakılacak hsg ile sonrası ameliyat dedi doktorum sizin durumunuzu merak ettim olumlu sonuçlanmıştır inşallah süreç nasıldı

Merhaba yaşadıklarımı yazmışsınız resmen bende aynılarını yaşadım malesef ama benim tüpümün birini kapattı Dr birini aldı ilaçla olmayacak dedi ve sadece tüp bebek şansın olacak dedi tüpler dururken ben tüp bebek yaptırdım oda tüpün başına gitti oda dış gebelik oldu Dr dedi senin vucudun bunu üretiyor yapacak bir şey yok dedi 3 kez dış gebelik yaşadım 2 si normal yoldan 1 tanesi tüp bebek de dış gebelik oldu malesef ben son yaşadığım dış gebelik te Dr uma dedim bunu da ilaçla artıralım dedim tedavilerin de hep bunun sitresini yaşıcaksın ihtimal hep var senin için dedi ve ben kararımı verdim onuda içinde bebekle aldırdım malesef şuan durumunuz ne acaba inş sağlıklı bir gebelik yaşamışsınızdır..

Merhaba
Sonucunuz ne oldu merak ettim ben de sizinle aynı öyküyü yaşadım. Şimdi tüp bebek tedavisi başlayacağım.

Merhaba bende siz gibi her iki tüpten de dış gebelik geçirdim sol tüpten 1 sağ tüpten 2 defa geçirdim artık yoruldum siz tüp bebek denediniz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…