- Konu Sahibi EU1
merhaba arkadaşlar. bende dış gebelik yaşıyorum şuanda ve malum hepimiz gibi internette araştırma yaparken epey bi okudum yazıklarınızı ve sonunda ben de yazmaya karar verdim. ben en son kasım ayında adet oldum ve 25 aralıkta şüphelenip test yaptım. ikinci çizgi çok silik çıktı ve bende hemen kan testi yaptırım. sonuç:bhcg 21,4 çıktı. iki gün sonra ise kanamam başladı ancak 1 gün sürdü ve çok şiddetli bir kanamaydı. ilk testin üstünden 1 hafta geçtikten sonra bhcg 27,9 çıktı. daha sonra drum ne olduğunu iyice anlayabilmek için 2 günde bir bhcg testi istedi. çıkan sonuçlarım tarihleriyle beraber: 04 ocak-41,3 ; 07 ocak-58,2 ; 09 ocak-124 ; 11 ocak-155 ; 14 ocak-130 ; 16 ocak-150. en son 2 ölçüm bir düşüp bir arttığı için drum dış gebelik olduğundan emin oldu ve ben 17 ocakta hastahaneye yattım. malum kemoterapi iğnesi uygulandı ve değerim 1 hafta sonra 124e düştü ve benim ısrarım üzerine drum taburcu etti ancak 2 gün sonra yine bhcgye bakılmak şartıyla. nitekim 25 ocak son ölçümüm bhcg değerim 161e çıkmış yeniden. drum pazartesi gel hastaneye yatış yapıcaz yine iğne uygulanacak dedi. yani yarın yine yatıyorum hastaneye.. artık her bi bhcg ölçümü günü sanki sınav sonucu bekler gibi bekliyorum sonucumu. bitmek bilmedi bu süreç bir türlü.. 1 aydır 2 günde bir kan veriyorum .... tavsiyem kesinlikle ihmal etmeyin.. erken yakalamak çok çok önemli bu süreçte.. umarım benim için de bu iğne ile düşmeye başlar değerlerim de normal hayatıma dönerim.. bir de hep aklıma şu soru takılıyor: acaba bi sonraki hamileliğim normal olabilecekmi? :uhm:
tazzie öncelikle geçmiş olsun.bende 1 yıl önce lekelenme şikayetiyle dr gittiğimde dr normal hamilelik veya dış gebelik olabilirsin deyince hemen bir test aldım sonuç pozitifti kan sonucunu beklemeden özel hast vaj.ultrasona girdim dış gebelikti dr acilenhast yatmamı söyledi sol tüpümde oluşan dış gebelikte kalp atışı bile vardı dr buna çok şaşırmışlardı banada o kemoterapi iğnelerindne yaptılar ağzım hep yara oldu bhcg değerim düşmeye başladı 20 gün hast yattım benim 18 aylık bir oplum vardı bende dr görüşerek 2 günde bir kan vermeye gittim ama 10 gün sonra dayanılmaz bir kramp ve mide bulantısıyla tekrar hast yattım tüpüm yırtılmıştı ve iç kanama başlamıştı kanım sürekli düşüyordu içerde o kadar kan birikmiştiki ben oturamıyodrum artık ameliyata aldılar sol tüpüm alındı düzeltilemeyecek kadar hasar old alındı ve ben bu yıl agustos ayında tekrar hamile kaldım tek tüple .yani olmayacak diye bir şey yok ALLAH ın izniyle sizlerinde olur moralinizi bozmayın yeterki