Dış gebelik var ama kürtaj yapıldı.

Limela

Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2021
50
-3
29
Gebeliği öğrendim 2 gün sonra muayene oldum 1300 bhcg, kese görünmedi. Aynı gün 1 saat sonra kanama başladı. Acile gittim düşük yapıyosun dendi. Sonraki gün bhcg 1266 kürtaj dedi doktor. Sonra ertrsi gün 2200 çıktı dış gebelik olduğunu öğrendim. Kürtaja aldılar. Kürtaj ile dış gebeliğin ne ilgisi var , dış gebelik olup kürtaj olan varmı , çok araştrdım kürtajla alınmaz dış gebelij yazıyor. Şimdi değerlere bakıp takip edilcek. Beni bilgilendirir misiniz

Gebeliği öğrendim 2 gün sonra muayene oldum 1300 bhcg, kese görünmedi. Aynı gün 1 saat sonra kanama başladı. Acile gittim düşük yapıyosun dendi. Sonraki gün bhcg 1266 kürtaj dedi doktor. Sonra ertrsi gün 2200 çıktı dış gebelik olduğunu öğrendim. Kürtaja aldılar. Kürtaj ile dış gebeliğin ne ilgisi var , dış gebelik olup kürtaj olan varmı , çok araştrdım kürtajla alınmaz dış gebelij yazıyor. Şimdi değerlere bakıp takip edilcek. Beni bilgilendirir misiniz
Merhabalar canım çok çok geçmiş olsun 🤲bende senin gibi öğrendim dış gebeliği. İğne falan yapmadılar mı

Geçmiş olsun! Ben se dış gebelik gecirdim. Cok zor süreç. Ama benimki çok erken fark edildiği için iğne yaptilar. Ilk doz igneden sonra değerlerim artmaya başladı. (4 gun sonra beta hcg verdim) ikinci doz yapıldı. 3 gün sonra yine kan verdim, değer düşmüştü. Her 4 günde bir kan verdim, en son bu sabah verdim 20ye düşmüş, doktor iyi dedi. Ultrasona girmeliyim birkaç gün sonra, inşallah tamamile kurtulmuş olurum. Çok yorucu ve zorlu dönem oldu. Ama kismet diyelim. Hayırlısı bu imiş demekki

Benimki ni bırakın kürtaj açık ameliyatla aldılar tüpümü de kaybettim benim kafamda karışık başka türlü olmazmıydı diye dış gebelik olmasının psikolojik ağırlığı ayrı tüpümü kaybetmenin ağırlığı ayrı bide üstüne çektiğim ameliyat ağrısı sızısı

Benm ilk hamileliğim belirsizdi kanamam çoktu değerim artarken bı düşüp bı çıkmaya başlamıştı takip edildi batında kanama alanı yumurtalıklarda radyolojide birşey gözükmüyordu. En son yine düşmeye başlayınca kürtaj olmayacağım dedim imzamı attım hastaneden ciktim ve kendiliğinden değerim düştü bitti.
Kürtaj sebebi gebelik metaryelini temizlemek. İyice emin olunmadan yapilmamali tabi. Eğer kanama gözüküyorsa karında ve yumurtalıklarda risk artar kürtaj veya tüplere müdahil olunmalı.
Geçmiş olsun.

X