Dış gebelik sürecim yaşayanlardan destek istiyorum.

dsk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2024
3
0
32
Regl gecikmemin 4.gününde gebelik testi silik çıktı, 1 gün sonra testi yeniledim pozitif çıktı, emin olamayıp 1 gün sonra yeniden yaptım yine silik bir sonuç gördüm ve 7. Gecikme günü test için hastaneye gittim betahcg değerim 1013dü, geç yumurtlama olduğunu kesenin yaklaşık 1 hafta sonra mutlaka gözükeceğini söyledi doktorum, ama gecikmenin 9.günü geldiğinde açık kırmızı renk bir kanama arkasından devam eden kahverengi lekelenmeler olmaya başladı hafif de kasık ağrılarım başladı, gecikmenin 12.günü yeniden test verdim ve değerim 1810 olmuştu , vajinal ultrasonda kese de görünmedi doktorum sağlıklı bir gebelik olmadığını rahimde belirgin kalınlaşma olduğunu ve bu kalınlaşmanın temizlenmesi gerektiğini söyledi, 13. Gecikme günü rahmim temizlendi, operasyon öncesi değerim 2013 gecikmenin 14 ve 15.günü sol kasığımda aşırı saplanma ağrılarım oldu, bir vuran bir geçen ağrılar olduğu için emin olup acile de gidemedim, 16.gün artık ağrı yoktu ve ben doktoruma yeniden kontrole gittiğimde vajinal ultrasonda karnımda 3cm civarında sıvı oluştuğu söylendi, betahcg de 1800 dü, dış gebelik dendi ve o günün akşamı hastane yatışı yapıldı, aynı akşam kanamada ilerleme olmadığı söylendi , ağrılarım devam ediyordu 75mg mtx iğnesi yapıldı, 17.gecikme günümün akşamı hayatımda yaşadığım en büyük sancı ve ağrıyı yaşadım ve artık embriyo tüpte gözüktü bu sebeple bu ağrıyı yaşadığımı öğrendim. Ağrı kesiciler ve sürekli kan takibi yapıldı 17 ve 18, günlerde betahch 2200 sonrasında 2280 gibi değerlerdeydi, 18. Gün hastaneden eve gönderildim kanamam başladı , bir kaç gün sonra yine kontrol ve gerekirse yeni iğne ve veya ameliyat gibi bir süreç olacakmış, ilk gebeliğim yaşım 35 üstü değil, sigara kullanmam hiçbir düşük enfeksiyon yaşamadım ama maalesef böyle bir süreçle karşılaştım, bu süreci yaşayan kadın arkadaşlar bu değerlerde iğne ne kadar işe yaradı , ağrı Ne zaman hafifledi işe ve rutin hayatınıza döndünüz? Sonraki gebeliklerde nasıl yol izlediniz? Bu sürecin ameliyata gitme riski çok mu büyüktür? Yaşayanlardan paylaşım desteği ve süreç hakkında deneyimlerine çok ihtiyaç duyuyoum mental ve psikolojik olarak çok yıprandım😔

X