- 23 Aralık 2021
- 21
- 12
- 30
- Konu Sahibi adeyyolettaa
Merhaba hanımlar ben 2021nin Ağustos sonu Eylül Başı gibi bir dış gebelik geçirdim ,1 buçuk yıllık evliyim ve ilk gebeliğimdi bu korkuyu yaşayan arkadaşlar için bu konuyu açıyorum. Covid testine gittiğimde her ihtimale karşı gebelik tahlili aldıklarında 22sinde gebe olduğumu öğrendim 33 beta ile , 23 Ağustos da evde gebelik testimde biri silik 2 çizgi vardı diğer gün doktora gittim beta 101 çıktı yeni bir gebelik var dendi. Diğer gün karın ağrım ve az miktarda kanama başladı tekrar beta aldıklarında sonuç 105 di. 2 gün sonra tekrar çağırdılar 200 olmuştu özelde ilk gittiğim doktor 101-105 İ görünce bu dış gebelik hayati tehlikem olabileceğini soğuk bir uslupla ve korkutucu bir şekilde anlatıp beni iyice korkuttu. Daha sonra doktorumu değiştirdim sonuçları görünce ikizlere hamile olabileceğimi birinin düştüğü için betanın öyle çıktığını söyledi. 2 güne bir sürekli kan verdim betam hep arttı ve genelde %50 %60 dı sağlıklı bir gebelik olduğuna çok inanmıştık fakat bu arada kanamamda bir parça geldi serçe parmak boyutlarında kıpkırmızı ve bordo , dedim herhalde bebeğimi düşürdüm, tekrar betaya gittiğimiz de değer düşmüştü doktor bu sefer dış gebelikten şüphelendi dış gebelik değilse de sağlıksız bir gebeliktir denilerek kürtaj için hazırlanmaya başlandım o gün 2. Bir kan tahlili istendi net olması için bu seferde beta 2 kat oranında artmıştı iyice kafalar karıştı yeni bir test ile progestrona bakıldı ve sonuç olumsuz olunca kürtaja girdim. Kürtaj sonrası değerim başta düştü 2. Den itibaren artmaya başladı, tabi insanda içimde Canlı bomba taşıyorum hissi, korku , iç kanama geçirir miyim vb birsürü şey zaten sürekli kan vermekten bitap düşüyorsunız stresten yemek yemeyi bırakıyorsunuz, süreç sizi yoruyor. Bir de benim
ailem coviddi kimsesiz tek başıma süreci atlatmaya çalıştım.Kürtaj başarılı olmayınca metotraksat vurma kararı aldılar 1 doz 50 ml . İki kalçadan, 10 gün evde istirahat, bağışıklığı zayıflatan bir ilaç olduğundan dolayı covid döneminde kimseyle görüşmeme tavsiyesi ile 10 gün yattım kanamalar bir kesiliyor bir başlıyor toplamda sanırım 45 gün kadar kanamam oldu kırmızı siyah kahverengi her renkten , 4. Günde değer arttı bu normal bir durummuş , 7. Gündem itibaren düşüş başladı 1 ay kadar tekrar kan verem değerim max 600 kadar olmasına rağmen çok geç 0 landı . 3 ay korunma önerdi doktorumuz şuan hamilelik denemekten açıkcası korkuyorum aynı şeyleri yaşarım diye , çünkü halsizlik 2 ay devam etti bende nerdeyse , sürekli pekmez yemekten pekmez görmeye dayanamıyorum şuan :)) korunma süremiz doldu, doktora dış gebeliği engellemek için bişey yapabilir miyiz dedm hayır kontrollü olacağız dedi , bilmiyorum ne yapacağım bazıları genetik testlere troid tahliline rahim içi ultrasonlarına gitmiş ama doktor bana yapacak birşey yok dedi. *Size dış gebelik süreci ile ilgili tek tavsiyem , psikolojinizi bozacak insanlardan uzak durun*
ailem coviddi kimsesiz tek başıma süreci atlatmaya çalıştım.Kürtaj başarılı olmayınca metotraksat vurma kararı aldılar 1 doz 50 ml . İki kalçadan, 10 gün evde istirahat, bağışıklığı zayıflatan bir ilaç olduğundan dolayı covid döneminde kimseyle görüşmeme tavsiyesi ile 10 gün yattım kanamalar bir kesiliyor bir başlıyor toplamda sanırım 45 gün kadar kanamam oldu kırmızı siyah kahverengi her renkten , 4. Günde değer arttı bu normal bir durummuş , 7. Gündem itibaren düşüş başladı 1 ay kadar tekrar kan verem değerim max 600 kadar olmasına rağmen çok geç 0 landı . 3 ay korunma önerdi doktorumuz şuan hamilelik denemekten açıkcası korkuyorum aynı şeyleri yaşarım diye , çünkü halsizlik 2 ay devam etti bende nerdeyse , sürekli pekmez yemekten pekmez görmeye dayanamıyorum şuan :)) korunma süremiz doldu, doktora dış gebeliği engellemek için bişey yapabilir miyiz dedm hayır kontrollü olacağız dedi , bilmiyorum ne yapacağım bazıları genetik testlere troid tahliline rahim içi ultrasonlarına gitmiş ama doktor bana yapacak birşey yok dedi. *Size dış gebelik süreci ile ilgili tek tavsiyem , psikolojinizi bozacak insanlardan uzak durun*