Gebeliğe Hazırlık Dıs gebelik sonrasi hamile kalanlar veya kalmaya calisanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Fatas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2017
275
196
53
33
Merhaba 3 ay once dis gebelik gecirdim ic kanamadan dolayi acik ameliyat oldum ve sag tupum alindi pcos hastasiyim 10 aylik deneme sonucunda olmustu hala daha psikolojik olarak kendimi toplayamadim dis gebelik yasayan ve tekrar hamile kalanlar varsa hem bize umut olsunlar dis gebelik gecirip hamile kalmak isteyenlerlede destek olalim birbirimize

Gecmis olsun insallah bekledigin haberi alirsin :)

Canım ben neredeyse bir buçuk yıl önce dış gebelik geçirdim. Sonrasında istemedik ama bir yıldır deniyoruz olmuyor. Bende de polikistik over var maalesef. Bu bir sene içinde tetkiklerimiz yapıldı. Bir sorun olmadığını söylediler. Şimdi tedaviye başlayacağım inşallah. Hayırlısı

Merhaba arkadaşım dış gebelik berbat bir süreçtir çok iyi bilirim. Benim iğneyle engellendi. Üstünden bir yıl geçti hamile kaldım. Orda bana dış gebelik sonrası özel bir şey yapmana gerek Yok hamile kalabilirsin demişlerdi ama bi sene geçip hamile kalamayınca doktorum hormon testi istedi prolaktin değerim 30 çıktı doktor dostinex verdi ve o ay hamile kaldım. Prolaktin stres hormonu lütfen güçlü ol. Hamile kaldığımda çocuğun olduğuna sevinememiştim acaba yine dış gebelik mi korkusundan şu an gayet iyiyim karanlık günler bitti. Birgün ben de böyle umut dolu yazabilir miyim diye düşünür oturur ağlardım biliyor musun? Lütfen inancınızı yitirmeyin.

Canimmm ne mutlu bendende isteti hormonlarim normal cikti rahim filmi ve progesterona bakalim dedi aksiliklerden yaptiramadim bir sonraki adeti bekliyorum artik benimde hep korkum olmucak mi olursa ya yine dis gebelik olursa diye cok korkuyorum Rabbim saglikla bebegini kucagina almayida nasip etsin darisi biz isteyenlerin basina insallah :)

Hakkimizda hayirlisi olsun kuzum benin ameliyati yapan doktor en az 6 ay korun dedi kontrol icin gittigimde 3 aydan sonra birakabilirsin dedi hormon testlerini yapti sikinti yok rahim filmi isttedi bende bu ay cektiremedim birdahaki adete ins ona kadarda korunuyum diyorum korkuyorum tekrarlar diye hemde zayiflasam bu surede diyorum ama gittikce sisiyorum stresten

Doktorum bana da zayıflaman gerek dedi. Üç aydır diyet ve spor yapıyorum verdiğim altı kilo:) Sinir oluyorum ama yapacak bir şey yok. Doktor kilo vermede zorluk çekeceğimi metabolizmamın yavaş olduğunu pcos nedeni ile bunun için ilaç verebileceğini ama gebe kalmak istediğim için vermeyeceğini söyledi. Önemli olan bebek dedi. Yavaş yavaş kilo vermeye bak dedi. Rahim filmi dış gebelikte mutlaka yapılması gerekiyormuş. Tüplerde tıkanıklık falan varsa tekrarlama olasılığı var o yüzden ihmal etme.

Aynen bende oyle zor kilo veriyorum cabuk aliyorum diyetler zayiflama caylari of of bugun yine tartiya bir ciktim sokkk iyice salmisim kendimi hamile kalmadan once bi cay denemistim onunla vermistim ama dikkat etmeyince bide ameliyat fln gelince uste aldim iyice yarin baslicam tekrar bakalim :) kesinlikle onemli olan bebis :) onun icin vermeliyim bende :)

Ne güzel Rabbim sağlıkla kucagına almayı Nasib etsin.Biz de kasım ayında başladık düşünmeye yalnız adet oldum.2 sene önce dış gebelik tabi laporoskopi ile sonlandirildi.benim rahim filmim çekilmedi o zaman doktor hiç problem yok tüplerin duruyor iki ay sonra görüşelim dedi ama biz ancak 2 sene sonra tekrar istiyoruz. Adetim bitmesini bekleyip doktora gitcem inşallah. Tabi benim yaş 38 korkuyorum. Çok şükür bir evladım var ama kardeş çok istiyor.sen kaç yaşındasın bir de rahim filmi çektirdin mi.ne çok yazmışım kusuruma bakma tedirginim sanırım morale ihtiyacım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…