Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

hım evet calısmak bambaksa bırsey... gercı ben ısımın bazen bana tanıdıgı rahatlıktan sebep ev hayatını da yasayabılıyorum. zaten sadece iş yadaevle bıtse, ınsan mutlaka bırseyler yapmaz zorunda kalıyor yada kendıne ugras buluyor. faal bır ınsan olmak cok guzel bırsey.amelıyat olup o narkozu uzerımden atma asamasında bunun kıymetını daha cok anladım. ınsan hıc kendısı ıle basbasa kalmayacak mutlaka kafasında bırsey olması lazım. ya da benım ıcın olması gereken bu!
ıst neden gelmıyorsunuz da kocaelı?

her doktorun soyledıgını soyledı %15 rısklı oldugumu. rahım fılmı her yonuyle sart ama 3. regl sonrası cekılebılıyor ve o yumurtaların radyasyona maruz kaldıkları ıcın o ay yıne korunma gerektırıyor.. dogal olarak ben 4 aykorunmus olacagım bu da aralık sonu demek. oyyyy oyy! bılıyorsun amacım korunmayı bırakmak benımkaydirigubbakcemile3 gercı bunlar oylesıne dusunceler gerekıyorsa 1 aydan ne cıkar... (tabı hemen hamıle kalırsam bu sartı kabul edıyorum Rabbım duyuyordur:p) neyse saka bır tarafa napalım caktıracagız artık..
aaa ben de sevmıyorum anestezıyı ben ne sıgara ne alkol kullanıyorum 12 yıldır sıddetlı sınuzıt hastasıyım gram ılac almam. hıc ılac kullanmayı sevmem (esım kımyager o da ayrı tabı:p) o yuzden amelıyat esnasında verılen narkozu o denlı detoks spora ragmen hala atamadım.. uyusturulmayı sevmıyorum. hersey kontrolumde olmalı:p

Canım anestaziyi atıp atmadığını nasıl anlıyosun
Ben 3 defa genel Anestezi oldum
en son ocak ayında oldum.dış gebelikten dolayı...

barzey atıp atmadıgımı anlayamıyorum ama narkozun kotu etkılerını cok net anlamıstım onlar yavas yavas yok olmaya basladı o yuzden etkısınden kurtuldugumu dusunuyorum. senın ne sıkıntın var?

Hımm..narkozun etkisi nasıl bilmiyorum..ilk 2 gün çok etkilenmiştim.
çenem ağrıyordu mide bulantısı falan.ama geçti gitti..

Bende dış gebelik geçirdim..
kese bebek hiç görünmedi göremediler yani.
Tüpte olduğu bile kesin değildi.
2 defa iğne vuruldum.şu kemoterapi iğnesinden.
bir ayda ancak düştü değerlerim
yinede kürtaj oldum..ama bişi çıkmadı rahim kazındı sadece..
Şimdi korkuyorum aynı şey tekrarlıcak diye.

Allah korusun hepımız bu korkuyu yasyorsuz ve sen bayagı uzerınden gectıgı ıcın sanslısın. korunuyorsun sanırım. bırakmayı dusunmuyor musun? yanı bız (burdakı dıger arkadaslar) korunma ıcın gereklı zamanın (3ay) gecmesını beklıyoruz-sabırsızlanıyoruz. sen sanırım dusunmuyorsun, neden?

bır de bırsey soracagım Barzey. tupte de yoksa dısgebelık oldugunu nasıl anladılar, degerlerın duzensızlıgınden mı yoksa agrı sıkayetınden mı nasıl dıs gebelık dedıler? yanı bızım de kesemız gorunmedı. benım vajınal ultrasonda tupte gorundu. bıraz zor bellı oldu ama alsun sonunda anlasıldı ve ben 4 eylulde laparoskopık amelıyat gecırdım. benım agrı dısında baska sıkayetım yoktu. gaz vardı elbet bır de ben ben degıldım sankı. cok aktıf bır ınsanımdır ama hem cabuk yoruldum hem araba surerken bıle rahatsızdım. net bır mıde bulantısı olmasa da mıdem bulanıyormus gıbı rahatsız oluyordum boyle sıkayetler ıste... sukur gectı.

kızlarr slm doktordan geldimde (baya oldu tabi geleli)sırf sonucu size yazmak için 2 dk girdim.doktr rahim fil için bu kadar acele etme dedi.1 ay daha bekle diyo.bu arada yine sağ tarafımda yumurtlamışım.ya hep öyle oluyo korktm valla ben sol tarafımdan yumurtlamıyomuyum diye.sonu olarak doktorum nasıl olsa 1 ay bekicez film için dedi.adetin 11.gününde gel yumurtna bakalım eğer soldan yumurtladıysan o ay korunma dedi.hem o ayıda boş geçmez değerlendirmiş oluruz dedi.soldan yumurtlarsam ve hamile kalırsam rahim filminede gerek kalmaz dedi.inşllah yaa.benim soldam yumurtlama konsunda çok umudum yok ama öyle olur umarım.birde mantar geçmş tamamen,yarada baya küçlmü dedi doktorum.boşuna dondurup canıı yakmayalım dedi.büyük ihtimal kendi kendine kapanacak dedi.protein ağırlıklı besln dedi.yara için.haa birde sağ tarafımın ağrıdığını söyledim.baktı herşeyin normal dedi.bastırdı karından akılan ultrasonlada baktı büyük ihtimal sağ tarafından yumurtladığın için çatlama sırasında falanda ağrı yapış olabii dedi.sonuç olarak demekki dış gebelik ola tarafta ağrı olursa her sefernde telaş yapmaya gerek yok.adetm i bitişindeki olan lekeleri sormayı unuttum ya.üff doktorun yanına gidnce unutuyorum soracaklarımı.zaten gerildim yne doktora gtimek yetiyo gerilmem için.neyse içim rahatladı braz.yani uan beklemedeyim bakalım gelecek aya bağlı herşey.hayırlısıolsun

Canım benim ne guzel bak yaraların iyleşmiş. ınşallah sol tarafından yumurtlarsın ne guzel olur. Yaaa bisey sorucam senin dıs gebeliğininin sag tarafda oldugu nasıl anlasıldı. Yanlıs hatırlamıyosam degerin 200 civarıydı dımi? Yani bisey gozuktumu?

yasmın yavas ol bıraz yavas yavas ıyıce anlamam lazım:) sımdı yanı sen de yumurtlamayı takıple korunma yontemını uygulayacaksın bak gordun mu akımera'cım doktorların sıstemı bu, demıstım sana. yasmın sen sagdan dıs gebelık mı gecırdın ufffkafam karıstı. soldan yumurtlamayı bekledıgıne gore. bır de kısıden kısıye degısıyor mu kı? ben bır ay sol bır ay sag zannedıyordum ama? yanı bayanlar hep oyle yapıyor sol tarafı agrınca soldan yumurtladıgını anlayıp soldan dıs gebelık gecırmısse sag tarafı beklemek ıcın bır daha kı ay korunmuyorlar. yanı sımdı ben anlamadım. benım mesela bu ay sag tarfaım agrıdı sagdan yumurtladıgımı anladım. bır daha kı ay sol (yanı gebelık tarafı) ben bır ay sol bır ay sagdıye bıldıgım ıcın onumuzdekı degıl bır sonrakı ayı beklıyordum korunmayı bırakmak ıcın... (tabı hasırın ıyılesmesını de). aydınlat benıııııı! lekelenmeyı dert etme onu da ben sorarımyerimseniben masallah kordıne calısıyoruz:) neyse mantarın gecmıs yara da kuculmus oohhhh. ya bır de benım her defasında unuttugum bırsey var. benım solda gebelık hasarım var soldan hamıle kalmamaya calısacagım ama benım sagdan da(amelıyat esnasınd) kıst aldılar:KK43: offf ya orası da hasarlı netıcede... benım cok mu korunmam gerekecek... en ıyısı ılkel olayım doktora falan gıtmeyeyım korunmayayım...:):):) saka tabı!
proteın?! ben yaram ıyılessın dıye zaten bol bol proteın alıyorum... zaten sute bayılırım bazen bır oturusta bır sıse bıtırırım esıme de alıstırıyorum hatta sey dıyorum sırf ıcsın dıye ' hatırlıyor musun ben hamıleyken cocugumuz ıcın her gun 1 lt sut ıcıyordum aynı saatte aynı duzende, o kadar ozen gosterıyordum, sen cocugumuz ıcın o sıra bırsey yapamıyordun. ıste sımdı senın vaktın, bol bol sut ıc kı senden de bırseyler gecsın' cok kotuyum yaaa somuruk somuruk (duygu) bırseyım yanı... napım sut ıcmıyor. bızım aılede cok sut ıcılır. hele kı koy ortamı buldum mu degmeyın benım keyfıme:KK70: hemen sorarım ınegı ben sagayım mı dıye. cogu ınsan yaan soyler 'yok bugun sagdım daaaaa' haklılar tabı ıneklerı boyle bırı tarafından zarar gormesın ısterler. oysa cok ıyı sagarım. koyde kalmıslıgım olmasa da... bır de sagdıgın sutu sıcakken o bol kaymagı ıle bır de koy balıııı offffffffff... (bu sıtede ınek besleyebılır mıyım acaba?:)) uf cok konustum yıne hadı kızlar optum...

tunemicim yumurtlama olayı biay sağdan bir ay solda olmuyormş sıraya bağlı değil çnkü.bunu doktoa sormadım ama bak ben üst üste 2 ay sağdan yuurtladım.ve doktor istersen heray gel bakarım ben dedi ne taraftan yumurtladığına.eğer sırayla olsaydı derdi hiç gelme gelecek ay soldan yumurtlucan diye.ama korkmaya başladım ya soldan yumurtlamıyorum dye.çünkü dış gebelik gçirdiğim ayda sağdan yumurtladığıma göre erdeyse 3 ayüst üste sağdan oluyo.bu sadece 1 ay için geçerli olacak canım.yani eğer gelecek ay soldan yumurtlarsam korunmucam.ama sağdan yumurtlarsam koruncam ve o ay adet sonunda rahim filmi çektiricem.doktorum o aradaki 1 ayı saoldan yumrtlarsan boş geçirmeyelim diye böyle bişey önerdi.belkide soldan yumurtlarsın ve hamile kalırsın gerek kalmaz rahim filmine falan dedi.sende diğer tüpün için demişsinya kist alındı diye bence sorun olacağını sanmam canım ya.çünkü dış gebelik gibi bişey değilk bu tüpü zorlayan bişey değilki hasa bıraksın.düşüsene dış gebelik çok kısa sürede tüpünü bile patlatabiliyo.ama kistin tüpüne zarar verdiğini sanmam.sen kist olduğunu biliyomuydun yoksa ameliyat sırasındamı farkedildi.ameliyatını yapan doktorda işini iyi yaptıysa (bence öyledir doktorundan çok memnunsun) tüpüne ameliyat sırasındada bir zarar vermemiştir.inşallah ya gelecek ay soldan yumurtlarım ve normal hamile kalırım.sabır ve beklemekten başka çremiz yok

Canım benim ne guzel bak yaraların iyleşmiş. İnşallah sol tarafından yumurtlarsın ne guzel olur. Yaaa bisey sorucam senin dıs gebeliğininin sag tarafda oldugu nasıl anlasıldı. Yanlıs hatırlamıyosam degerin 200 civarıydı dımi? Yani bisey gozuktumu?

canım benim değerm en yüksek 360 falan olmuştu.evet doktor gördü sağ tarfımda.nasıl gördü bliyorum ama bu gittiğim doktor özellikle ultrason konusunda çok iyi zaten.birde benim sağ tarafım hafif ağrıyodu.daha bakarbakmaz gördü.(ona gidene kadar 3 doktora gittim hiç biri anayamadı.sadece biri sağ tarafında bişey var ma bu yumurtalğın kendi dokusuda olalir çünkü hiç büyümüyo diyodu.meğer zaten canlılığını yitirdiği için büyümüyomuş yani düşüe geçtiği için.ayrıca daha öce baktığında sağ tarafımda hiç bişey yoktu özükmüyodu sonradan ortaya çıkan bişeyden insan nasıl şüphelemez ama anlayamadı işte)sonra bu doktoruma gittim sağ tarafım hafifi ağrıyo dedim var zaten sağ tarafta bişey dedi tüpüne yerleşmiş dedi.ultraso çıktısını bile verdi ve ozaman 1,2 cm di.snra değerlerim düştükçe oda küçüldü.yani bebek düşüp gitmedi eriyip küçülerek yok oldu.tbiki kanamaylada vücuttan atıldı.doktorum çok küçük dedi biz ne büyük dış gebelikler ilaçla erittik korkma demişti.işallah seninde değerlerin biranevvel sıfırlanır canım.

canım benim değerm en yüksek 360 falan olmuştu.evet doktor gördü sağ tarfımda.nasıl gördü bliyorum ama bu gittiğim doktor özellikle ultrason konusunda çok iyi zaten.birde benim sağ tarafım hafif ağrıyodu.daha bakarbakmaz gördü.(ona gidene kadar 3 doktora gittim hiç biri anayamadı.sadece biri sağ tarafında bişey var ma bu yumurtalğın kendi dokusuda olalir çünkü hiç büyümüyo diyodu.meğer zaten canlılığını yitirdiği için büyümüyomuş yani düşüe geçtiği için.ayrıca daha öce baktığında sağ tarafımda hiç bişey yoktu özükmüyodu sonradan ortaya çıkan bişeyden insan nasıl şüphelemez ama anlayamadı işte)sonra bu doktoruma gittim sağ tarafım hafifi ağrıyo dedim var zaten sağ tarafta bişey dedi tüpüne yerleşmiş dedi.ultraso çıktısını bile verdi ve ozaman 1,2 cm di.snra değerlerim düştükçe oda küçüldü.yani bebek düşüp gitmedi eriyip küçülerek yok oldu.tbiki kanamaylada vücuttan atıldı.doktorum çok küçük dedi biz ne büyük dış gebelikler ilaçla erittik korkma demişti.işallah seninde değerlerin biranevvel sıfırlanır canım.

Cok teşekkur ederim canım umarım boyle sorularımla seni bunaltmıyorumdur. İnşasllah canım sıfırlansın artık. Bu ayın 15de hamile oldugumu ogreneli tam 1 ay olacak degerler hala 250lerde. Senın ogrendıkten sonra tam olarak kac gunde sıfırlandı? Canım bence sadece sagdanmı yumurtluyorum die dusunme muhakkak soldanda yumutlarsın. Takiplede bunu anlarsın. İnşalllahhhhhhh buay soldan olur inşallah.

Cok teşekkur ederim canım umarım boyle sorularımla seni bunaltmıyorumdur. İnşasllah canım sıfırlansın artık. Bu ayın 15de hamile oldugumu ogreneli tam 1 ay olacak degerler hala 250lerde. Senın ogrendıkten sonra tam olarak kac gunde sıfırlandı? Canım bence sadece sagdanmı yumurtluyorum die dusunme muhakkak soldanda yumutlarsın. Takiplede bunu anlarsın. İnşalllahhhhhhh buay soldan olur inşallah.

canım kesinlikle bunaltıyomuyum diye düşünme tabiki her istediğini istediğin zaman sorabilirsin.insan böyle zamanda birinin ağzından çıkacak tekbir cümleye muhtaç hissediyo kendini.birbirimize elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız tabiki.hiç öyle düşünme.ben hamile olduğumu haziranın başında öğrendim ve değerimin sıfırlanması ağustosun 20-25 ini buldu yani 2 ay.o yüzden korkma okadar yavaş düşüyoki.dediğim gibi değer küçüldükçe düşüşüde yavaşlıyo.hele 100 den aşağı inmeye başladığı zaman haftada ancak 10 değer falan düşüyodu.seninde bak 250 şuan.allah korusun yükselecek olsa kaç zaman geçti hala bukadar düşük olmazdı.inşallah sende biran evvel kurtulursun.insan düştüğünü bilsede heran korku dolu oluyo tabiki.benimde değerim 60 falandı.düşün okadar düşüşükken bile ağrıdan kıvrandırıyodu beni.gece acile gittik apar topar korktum acaba yükseldide tüpemi zarar verdi diye.acildeki doktorlar sağolsunlar hiç yüzüme bile bakmadı.dış gebelik diyorum tmm ağrı kesici verelim ağrın dinsin diyo.iç kanama geçiriyo olsam düşünsene umurlarında bile değil.kendi doktorumu aradık o nöbetçi doktorla görüştü de nihayet nöbetçi doktor lutfedip iç kanam olup olmadığını kontrol etti.beta yaptırdık hemen ve 60 a düştüğünü gördük.yani düşerken bile hem ağrısı hem korkusu hiç geçmiyo.umarın senin ağrın olmuyodur çok zor çünkü.doğum sancısı gibi resmen

nasıl yaaaa!? her ay doktora nerden yumurtladım dıye mı gıdecegız.... ooooooooooooooyyy! ya kıst yapısıklıga sebep olur ya o bakımdan. tabı kı gebelık tarafı kadar cıddı degıl ama ıste su yapısıklık olayı yok mu!!! soldan da sagdan da yumurtlasan olur yasmın'cım. Yeter kı saglıklı bebek olsun:KK70: bebek saglıklı olunca sankı umursayacaksın solmus sagmısss... bızı bıle gormesssın:KK70: arkadasın ne yapıyor gelıp gıdıyor mu hala?
bu arada gunayddddınnnn....
ayse_73 dun gıremedım kusura bakma senınle gorusmek ısterdım... ınsaellah gorusuruz...
agrın sen sorcaksın ben soracagım bız sana soracagız.. bu ıs boyle! bak ben hıc yasmın'e senı bunaltıyor muyum dıye soruyor muyum? hıccc yanı, nezaketsızın bırıyım:KK70:

ya bu arada dun ıkı tarafımda agrıdı ne alaka. hatta yattım sahura kalktıgımda kulce vardı sankı karın al kısmımda. belıme de baskı yapmıs agrılar cektım. esıme de soylemıyorum cok agrımadıkca. cok hassaslastı. hemen doktor dıyor. zaten gıdecegım bu hafta.

merhaba yasmin senin dediyin gibi çok kötü ağrılar doğum sencısından bile kötü benimde bir buçuk ayda enson 65 düştü ama yavaş düşüyordu ve çok ağürım vardı bende iç kanam oldu ve sağ tüpüm alındı ben merak ediyorum benim şimdi bir tüpüm var ben sadece soldanmı hamile kalbilirim cevap veriirsen sevinirim

merhaba tunemi sen hamile kalmak için klomen kullandınmı
hiç kulaalndıysan kis ondan sonra çıkıyor benimde dış gebelikten sonra çıkmıştı 4 santim aamam şimdi gittimiş

bide kistin en büyük ilacı soğan suyu içmek gerçektende eritiyor benimkisi öyle giiti zaten kist ağrısıda çok oluyor

X