• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası gebelik planı

sesssizsinema

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2025
33
3
1
26
Merhaba hanımlar, dış gebelik geçirdim kanama yoluyla düşük yaptım tedaviyle sonlanmadı gebeliğim, bundan sonra gebelik için en az kaç adet görmem lazım sizce bir de iki kez dış gebelik geçiren var mı yeniden aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Ben de kasım ayında dış gebelik geçirdim. Benimki ilaçla sonlandırıldı o yüzden 3 ay beklemem şarttı. Hala beklemedeyim doktor 4. Adetten sonra rahim filmi çektirmemi önerdi. Bir dahaki ay yaptıracağız inşallah. Çünkü bi kere dış gebelik geçirince ikinci defa olma ihtimali biraz yüksek. O yüzden size önerim tekrar düşünmeden önce rahim filmi çektirmeniz. Çok zor bi süreç tekrar yaşamak hiçbirimiz istemeyiz. Tedbiri elden bırakmayın

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Ben de kasım ayında dış gebelik geçirdim. Benimki ilaçla sonlandırıldı o yüzden 3 ay beklemem şarttı. Hala beklemedeyim doktor 4. Adetten sonra rahim filmi çektirmemi önerdi. Bir dahaki ay yaptıracağız inşallah. Çünkü bi kere dış gebelik geçirince ikinci defa olma ihtimali biraz yüksek. O yüzden size önerim tekrar düşünmeden önce rahim filmi çektirmeniz. Çok zor bi süreç tekrar yaşamak hiçbirimiz istemeyiz. Tedbiri elden bırakmayın
Çok geçmiş olsun teşekkür ederim ben düşükle attım 1 ay önce doktoruma bugün tekrar gittim fakat doktorum nbi uyarıda bulunmadı çocuk istediğimizi belirttim 3 ay korunmanı öneririm folik aside basla dedi sizce ne yapayım ben 2 regl sonrası gebelik istiyorum şu an çünkü bugün ultrasonla da baktı rahmim temizlenmiş kendiliğinden atmıştım çünkü

çok teşekkür ederim. başka bir doktora da gitseniz olur mu çünkü ben burada da çok okudum bi çok doktor dış gebelikten sonra rahim filmi çekilmesini önermiş. çünkü tüplerde tıkanıklık olabilir bu yüzden dış gebelik yaşamış olabilirsiniz. ve bir kere yaşanmışsa tekrarlama olasılığı hiç dış gebelik geçirmemiş olanlardan daha fazla. ilkini çok şükür ki kolaylıkla atlatmışsınız. bu konuda siz benden şanslısınız. ben de tüpü alınan kişilerden daha şanslıyım çok şükür ki ilaçla tedavi edilebildim. yine son karar sizin ama denemekten zarar gelmez. hem rahim filminden sonra hamile kalma ihtimali de artıyor.

Back