• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik o da ne ?

adanali00111

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2021
21
4
1
33
Selam arkadaşlar suan kac haftalik hamileyim onu bile bilmiyorum . Kasiklarimda agri var diye gittim hamilr oldugumu ogrendim . Ilk beta degerim 33.9 cikti kese yok dedi . Neyse dedik 2 sonra gel bakalim dedi dunde 63.99 cikti . Daha sonra agrilarim var diyince dış gebelik olabilir dedi . Kanamam yok gerilmeler var beta sonucu bunlar . Sonra da 10 gun sonra gel bakalim dedi. Simdi ben dış gebeyim oda ne nasil bisey bana bi yardımcı olur musunuz ?
Dedigim gibi kasiklarimda gerilme ağrıları var ama hani dayanılmicak gibi degil fakat 1 haftadir var
Sonra ill deger 33.99 2 gun sonra 63.99
Kanamam yok bas donme yok lekelenme yok
Sizce ben neyim ???

Selam arkadaşlar suan kac haftalik hamileyim onu bile bilmiyorum . Kasiklarimda agri var diye gittim hamilr oldugumu ogrendim . Ilk beta degerim 33.9 cikti kese yok dedi . Neyse dedik 2 sonra gel bakalim dedi dunde 63.99 cikti . Daha sonra agrilarim var diyince dış gebelik olabilir dedi . Kanamam yok gerilmeler var beta sonucu bunlar . Sonra da 10 gun sonra gel bakalim dedi. Simdi ben dış gebeyim oda ne nasil bisey bana bi yardımcı olur musunuz ?
Dedigim gibi kasiklarimda gerilme ağrıları var ama hani dayanılmicak gibi degil fakat 1 haftadir var
Sizce ben neyim ???
Betanız olması gerektiği gibi yükseliyor, beta 1.500 olunca vajinal, 5.000-6.000 olunca karından ultrason ile kese gözükür. Daha kese için çok erken, lütfen bilinçli bir doktor ile devam edin kontrollerinize. 30 beta ile kese yok diyen doktor, nasıl doktor olmuş acaba…

Betanız olması gerektiği gibi yükseliyor, beta 1.500 olunca vajinal, 5.000-6.000 olunca karından ultrason ile kese gözükür. Daha kese için çok erken, lütfen bilinçli bir doktor ile devam edin kontrollerinize. 30 beta ile kese yok diyen doktor, nasıl doktor olmuş acaba…
Valla yok dedi hamilelik icin onca zaman bekle . Sonrada bunlarla karsilas ben anlamiyorum lac haftalik oldugumu bile bilmiyorum dis gebelik belirtileri arasinda bi tek agri kasilma var baska da bisey yok inanin sevinemedim bile hiçbirşeyanlamadim

Valla yok dedi hamilelik icin onca zaman bekle . Sonrada bunlarla karsilas ben anlamiyorum lac haftalik oldugumu bile bilmiyorum dis gebelik belirtileri arasinda bi tek agri kasilma var baska da bisey yok inanin sevinemedim bile hiçbirşeyanlamadim
Hafif kasılmaların olması normal, rahim genişlemeye başlıyor bebek için ortam hazırlıyor. Betanın olması gereken şekli iki günde bir min. %60 artması, zaten sizin değerlerinizde kese falan gözükmez. Daha bu kadar erkenden dış gebelik de denmez, 7-8 haftaa bekliyorlar emin olmak için, siz daha yolun çok başındasınız. Farklı bir doktora gitmenizi öneririm. Sağlıkla devam eder inşallah hamileliğiniz :KK200:

Sizce ben neyim ???
Canım ben dış gebelik geçirdim. Beta değerim başta iki kat artıp sonra düzensiz artışlar oldu. Bundan doktor suphelendi dış gebelik olabilir dedi. Değerim 1000 falan iken ultrasonda tüpte kese göründü o zman kesin tanı kondu. 30 değer ile kese yok diyen doktora güvenip devam etme bence. En az 1000~15000 sonrasi vajinal görünür. Kasık ağrısı normal gebeliğin başında olur. Korkma içini ferah tut. En son ne zaman tahlil yaptrdin. Eğer için rahat etsin istiyorsan iki günde bir yaptırmaya devam et.

Canım ben dış gebelik geçirdim. Beta değerim başta iki kat artıp sonra düzensiz artışlar oldu. Bundan doktor suphelendi dış gebelik olabilir dedi. Değerim 1000 falan iken ultrasonda tüpte kese göründü o zman kesin tanı kondu. 30 değer ile kese yok diyen doktora güvenip devam etme bence. En az 1000~15000 sonrasi vajinal görünür. Kasık ağrısı normal gebeliğin başında olur. Korkma içini ferah tut. En son ne zaman tahlil yaptrdin. Eğer için rahat etsin istiyorsan iki günde bir yaptırmaya devam et.
Dun yaptirdim beta oda iki kati cikti . Keseyi gormuyorum 10gun sonra gel dedi sonradadis gebelik dedi vallahi sevinemedim bile ne oluyor ne oldu anlamiyorum

Hafif kasılmaların olması normal, rahim genişlemeye başlıyor bebek için ortam hazırlıyor. Betanın olması gereken şekli iki günde bir min. %60 artması, zaten sizin değerlerinizde kese falan gözükmez. Daha bu kadar erkenden dış gebelik de denmez, 7-8 haftaa bekliyorlar emin olmak için, siz daha yolun çok başındasınız. Farklı bir doktora gitmenizi öneririm. Sağlıkla devam eder inşallah hamileliğiniz :KK200:
Pazartesi bi kan tHlili verim bakim ilerleme masil olucak insallah canim

Sakin olun öncelikle stres yapmayın.
Şu an kese yok 10 gün sonra gelin demiş , dış gebesiniz dememiş olabilir demiş sadece.
Olasılıkları öyle dümdük söyler bazı doktorlar duygusal davranmalarını beklemeyin.

Şu an hepsi için çok erken söylemese iyiymiş ama ,siz kafanıza takmamaya gayret edin.
10 gün sonra netleşir her şey merak etmeyin,inşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza.

Dun yaptirdim beta oda iki kati cikti . Keseyi gormuyorum 10gun sonra gel dedi sonradadis gebelik dedi vallahi sevinemedim bile ne oluyor ne oldu anlamiyorum
Benim kanamam vardı canım. Dış gebelik teshisi konduktan sonra kasık agrilarim oldu. Daha şimdi dış gebelik demek için çok erken. Çünkü gebeliğin yeni ve değerin iki kat artmış şu an için sıkıntı yok

Sizce ben neyim ???
2020 kasım da tanıştım dış gebelik ile . İdrar testinde silik çıktı 3,4 gün sonra kan değerim 1500 lerde idi. Keseyi dahi gördüm demişti doktor , daha sonra yalancı kese falan fistan dedi ,velhasıl bendeki belirtiler ; kahverengi ve sarı karışımı lekelenme , şiddetli bel ağrısı , dehşet mide bulantıları her gün üst üste iki serum almama rağmen dinmeyen bulantılar, şiddetli karın ağrısı , gece dönerken dahi uykudan uyandıracak kadar şiddetli kasık ağrısı. Yazarken dahi o dakikaları yeniden yaşadım :( . Dış gebelik olduğunu başka doktor fark etti aynı gün müdehale etti iğne ile düştü ama sonraki iki hafta boyunca bulantılar devam etti.6 ay oldu atlatalı ancak her ay doğurganlık döneminde sol kasığımda yine ağrı hissederim. Birdaha gebelik mi tövbe zaten sonrada boşandık, her zamanki gibi olan yine kadına oldu.

Dış gebeliği ne zaman geçirdiniz birde iğne ile mi müdahele edildi acaba?

Temmuz ayında dış gebelik yaşadım canım ilk tüp bebek denememdi. Ağustos ayında tek doz ile ile sonlandırildi.Yaklaşık 1 ayda değerlerim sifira düştü.
Şimdiki gebeliğin hayırlı olsun canım
Peki iğneden kaç ay sonra hamile kaldın ve de rahim filmi çekildin mi 🙄

Şimdiki gebeliğin hayırlı olsun canım
Peki iğneden kaç ay sonra hamile kaldın ve de rahim filmi çekildin mi 🙄
İğneden 3 ay sonra 2. Denememi yaptım canım şükür gebeliğim sağlıkla devam ediyor rahim filmi çekilmedim doktorum gerek görmedi.

İğneden 3 ay sonra 2. Denememi yaptım canım şükür gebeliğim sağlıkla devam ediyor rahim filmi çekilmedim doktorum gerek görmedi.
Dış gebelik sonrası tekrarlama olasılığı var diyor doktorlar da ondan rahim filmine yoğunlaştım ben. Sende gerek kalmamış ne güzel, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin teşekkürler cvpladığın için😊

Dış gebelik sonrası tekrarlama olasılığı var diyor doktorlar da ondan rahim filmine yoğunlaştım ben. Sende gerek kalmamış ne güzel, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin teşekkürler cvpladığın için😊
Evet canım doğru genelde rahim filmi isteniyor tüplere bakılıyor belki benim tüp bebek olduğu için gerek gormemistr. Bende tekrarlar diye çok korkmuştum.
Çok saol en kısa zmanda sana da sağlıklı bir gebelik nasip olsun 🙏🏻 💕

Merhabalar benim afetim 6 gün gecikti test yaptım pozitif çıktı doktora gitttim beta değerim 76 çıktı biraz düşük dedi keseyi de göremedi acaba dış gebelik mi

Sizce ben neyim ???
Konuyu yeni gördüm olmuş baya şuan durumunuz nedir benim anlamadığım 63.99 la bu doktor ne görmek istemis

Back
X